Norwegian Newsletters

Den stille, milde røst, Mai 2017

«Så sier Herren Gud: Se, jeg henter israelittene fra de folkeslagene de dro bort til. Jeg samler dem fra alle kanter og fører dem til deres eget land. 22 Så gjør jeg dem til ett folk i landet, på fjellene i Israel. De skal alle ha en og samme konge. De skal ikke lenger være to folkeslag og ikke mer være delt i to kongeriker.Ezekiel 37: 21-22.

Dette evige ord er for det jødiske folk, representert av oliventreet til venstre.  For 20 år siden plantet vi dette oliventreet i hagen vår, en stadig påminnelse om dette verset. Hvilket løfte i Ordet gjør du til ditt i dag?

I vår fant jeg en spire av et nytt oliventre under treet.  Jeg plantet det om og har stelt det. Foto til høyre. Her er det allerede med to grener og full av liv. I år er oliven, granatepler og fiken fulle av frukt. Høsttiden vil bli fantastisk. Jay og jeg er takknemlige og anser at vårt største bidrag i livet er våre fire sønner. De som nå pleier mange andre.

La oss ikke glemme.…

Her i Israel er Minnesdagen for Holocaust et faktum av vår pågående historie. Vi tar tid til å se tilbake og huske. Det begynner om kvelden med sirenene som kaller alle israelere til å stå oppmerksom og reflektere på den syke tiden under nazistenes velde. Millioner av jøder bærer i dag de usynlige sårene som påvirker deres barn og barnas barn. Vi har 5 barnebarn med besteforeldre som levde og døde gjennom denne tiden. Som så mange andre av oss, hadde vi fedre, onkler og bestefedre som tjente i de alliertes styrker i 2. verdenskrig. I dag er det  rundt  250 000 Holocaust overlevende   i Israel, alle med vitnesbyrd om grusomhetene …

Jeg anbefaler deg filmen; Bag of Marbles, den forteller en sann i historie om en familie fra Paris som overlevde. Vis den til familien din og bidra til større forståelse. Den andre, The Zoo Keeper’s Wife, også en sann historie som finner sted i løpet av 2. verdenskrig i Warszawa Zoo. En nervepirrende film.  For å lære enda mer les: The Hidden Children av Jane Marks en Bantam bok, # 0 533 40936 0.

Yom Ha Zikaron, Minnesmarkering for De Falne.

Den følgende uken ropte sirenene igjen til oss alle. Denne gangen minnes vi  de 24.544 falne soldater under Israels mange kriger, samt sivile ofre for pågående terror, både barn og eldre.  Vi holder lysene tent i 24 timer. I den tiden deler vi i vitnesbyrdene til familiemedlemmer fra alle livets reiser og gråter med de som gråter. I år var det enorm aktivitet. Urolighetene, torden av jetfly og helikoptre var voldsom. Iran hadde stablet dødelige våpen nær flyplassen i Damaskus som Israel ødelagte. De var øremerket Hizbollah i Libanon, strategisk plassert for å bli brukt mot sivile mål i Israel. Også Hamas skjøt en rakett i Israel.  Men Israel verken slumrer eller sover. Dette er tross alt en krigssone, vær så snill og husk at når du ber.

Israels 69. Uavhengighetsdag begynte ved solnedgangen den  2. mai, og vi lever nå vårt 70. år …

Gatene var fylt med unge og gamle, så mye dans og glede! Våre sønner dro til Jerusalem Mahane Yehuda-markedet for å feire i fellesskapet. David lager en kortfilm hvert år for en i lokalsamfunnet. Adi, hans kone, koreograferte en dans som hennes studenter utførte på Mount Herzel denne dagen.

Jay og jeg feiret vår 49. bryllupsdag … Jay sier: “Meridel får fortsatt mitt hjerte til å løpe løpsk! “Ja, vi forlot det gode livet i Canada i 1969 men vi har ingen anger!

Sjeldent er vi alle samlet som en familie. Vår andre sønn Chris kom på besøk fra Helsinki, Finland.  Hvilken gledestid det var! Bilde f.v. David , Josh (stående), Chris, Jay og Daniel.

Se, hvor godt og vakkert det er
når brødre bor sammen!….
 For der gir Herren velsignelse,
liv til evig tid.
Salme 133: 1, 3b.

Til slutt kjære venner, et kall til bønn.

Jeg lovte å holde deg oppdatert om Jays fremgang. Han har det ikke bra. Han vil bli innlagt igjen til Share Tzedek sykehuset den 10. mai for en fullstendig gjennomgang av hjertet.  Siden det ikke er noe “sinus” -slag i hjertet hans(dette slaget kalles også hjertehastighetsmakeren) er han ikke kandidat for behandlingen kjent som en “ablasjon”. For mer detaljert informasjon kan du søke på nett. Vi i famiien er bekymret og har kontinuerlig bønn. Kardiologen sa at de må stoppe og re-starte hjertet hans igjen i håp om å få en normal hjerterytme. Dette blir det fjerde forsøket. Vi ber vår himmelske Far for et nytt hjerte.

Vi takker for dine emailer og brev, og ja, vi trenger din forbønn og støtte som aldri før. Siden den Israelske økonomien er sterk blir både den Kanadiske og Amerikanske Dollaren svak. Det gjør det utfordrende å betale regninger for personer i vår situasjon. Tusen takk til alle som velger å gi oss en hånd.

Vær rikt velsignet

Hilsen Meridel…..