Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Kesäkuun 5. päivä 2022

Shalom, kallisarvoiset ystäväni!

Shavuot – Helluntai

Viime viikonloppuna vietimme täällä Israelissa viikkojen juhlaa, shavuotia, eli helluntaita. Jumala valitsi itselleen perheväen, juutalaiset. Hän johdatti heidät orjuuteen, jotta he huutaisivat Hänen puoleensa. Sitten Hän vapautti heidät Mooseksen välityksellä juutalaisena pääsiäisenä, pesachina. Siinain erämaassa oltaessa Hän valitsi PUHUA. Pimeys, maanjäristykset ja tuli laskeutuivat Siinain vuorelle. Surullista, että pelko lähetti ihmiset juoksemaan vastakkaiseen suuntaan Peljättävästä, Käskevästä, silti Siunaavasta Läsnäolosta. He pakenivat. Täysin yksin jätettynä Mooses kommunikoi Kaikkivaltiaan kanssa ja kirjoitti ja puhui kuulemansa ohjeistuksen sanat. Tämä Jumalan laki, joka tunnetaan kymmenenä käskynä, muutti maailman ainaiseksi. ENSIN siitä tuli perusta Israelille valtiona. Nykyisiin päiviin asti Moosekselle annetut raamatulliset lait ovat olleet demokratioiden ja korkeimpien oikeuksien perusta. Surullista kyllä, näinä päivinä KAIKKI demokratiat ovat kaventumisuhan alaisia.

Jeesus tuo täyttymyksen

Kaksi tuhatta vuotta myöhemmin juutalaiset tulivat Jerusalemin temppeliin kolme kertaa vuodessa: pääsiäisen, helluntain ja lehtimajanjuhlan aikaan. Jeesuksen viimeiset ohjeet valitsemalleen johtajistolle kuuluivat näin: ”… mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen… kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka”. (Apostolien teot 1:5,8 Raamattu 1933/38.)

Apostolit kyselivät Jeesukselta milloin Hän jälleenasettaisi kuningaskunnan ja ennallistaisi sen Israeliin. He olivat lyhytnäköisiä ja ajattelivat poliittisesti. Jeesus vastasi kerkeästi: ”Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut.” (Apostolien teot 1:7)

Aikaa pääsiäisestä on nyt kulunut 50 päivää [Monilla kielillä helluntaita kutsutaan kreikan kieleen sanaan penta = viisi pohjautuvalla sanajuurella. Vrt. sv pingst, en Pentecost, fr. Pantecôte, de Pfingsten. Suom.huom.] Pyhän Hengen vuodattamiseen liittyivät tuuli ja tulenliekit, eli siihen liittyi samankaltaista kuin lain antamiseen Siinailla. Isän tuli ja lupaukset sinetöitiin tuona päivänä noiden

120 varhaisen uskovan sieluun. Sitten he todistivat Israelissa, Juudeassa ja Samariassa ja lähtivät Jerusalemista kääntämään maailmaa ylösalaisin. Jumalan voima tuo muutosta, minne tahansa se saapuukaan. Miten paljon historiaa on tapahtunut viimeksi kuluneiden 2 000 vuoden aikana? Nykyään moderni Israel on niin hyvinvoiva ja menestynyt, ettei kukaan olisi voinut tuolloin sellaista edes kuvitella. Kuten luvattua: ”… Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen…”.

Nälänhätä muuttui valtaisaksi sadoksi

Luemme tähän vuodenaikaan Ruutin kirjan ja muistelemme äitiämme Naomia, josta tuli leski Moabin maassa. Menetettyään aviomiehensä ja poikansa Naomi neuvoi miniöitään, jotka hekin olivat leskiä, palaamaan takaisin. ”… Vaikka ajattelisinkin: ‘Minulla on vielä toivoa’ … Ei, tyttäreni; minä olen hyvin murheissani teidän tähtenne, sillä Herran käsi on sattunut minuun.” (Ruut 1:13.) Ruut koki Jumalan tulleen päätepisteeseen, mitä häneen tuli.

Ja keskelle murhenäytelmää avautuu rakkaustarina. Kaikki kolme naista itkivät yhdessä. Orpa palasi ehdotuksen mukaisesti mooabilaisen perheensä luokse, mutta Ruut vastasi Naomille: ”Älä vaadi minua jättämään sinua ja kääntymään takaisin, pois sinun tyköäsi. Sillä mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani. Missä sinä kuolet, siellä minäkin tahdon kuolla ja sinne tulla haudatuksi.” (Ruutin kirja 2:16-17.) Millainen rakkauden ja uskollisuuden julistus! Se oli ja on puhtaimman sitoutumisen mittapuu pakanan ja juutalaisen välillä – yhä tänäänkin.

Israelissa vehnän ja ohran satoa on korjattu. Ruutin kirja kertoo meille sadonkorjuun aikaan tapahtuneesta. Sen ansioista tiedämme, että kyseessä oli tämä vuodenaika, vain hieman yli 3 000 vuotta sitten. Hedelmä- ja vihannessatoa korjattiin talteen: persikoita, kirsikoita, rypäleitä, banaaneja, aprikooseja, avokadoja, sitruunoita, vesimeloneita, hunajameloneita ja moni muita.

Rakkaus muuttaa KAIKEN

Murhenäytelmän keskellä alkaa avautua huomattava ja ihmeellinen rakkaustarina, joka lämmittää sydämiämme. HERRA, Kaikkivaltias Jumala löysi Mooseksessa palvelijan juutalaiselle kansakunnalleen. Hän löysi Naomin sovittamaan oman sukupolvensa itsensä ja Ruutin välisen rakastavan ja kunnioittavan suhteen kautta. Herra pelasti Boazin sukupolven piskuisesta Betlehemin kylästä antamalla tälle pojan. Tunnette tarinan tähkäpäitä poimineesta Ruutista ja maanomistaja Boazista, joka menetteli vanhurskaasti ja lunasti Ruutin. Rakkaus muuttaa kaiken.

Todellinen rakkaus alkaa Adonai Eloheinun, HERRAN, meidän Jumalamme ja ihmisolennon väliltä. Hän luo rakkauden äidin ja tyttären välille. Se on väkevä työväline Hänen käsissään. Hänen rakkautensa miehen ja naisen välillä on toinen mahtava välikappale, joka on tarkoitettu kääntämään maailma ylösalaisin. On myös olemassa veljesten ja perheiden välinen rakkaus. Muistakaa aina, että Taivaallinen Isämme pitää aikoja hallussaan. Meidän päivämme ovat Hänen käsissään, kuten olivat Daavidinkin päivät. Daavid oli Boazin ja Ruutin isoisän isän poika. Tuo paimenpoika Betlehemistä sijoittui Messias Jeesuksen sukulinjaan.

Me kaikki tiedämme ja olemme kokeneet, mitä tapahtuu, kun rakkautta ei ole. Niinpä tänään iloitsemme historiastamme, sekä menneestä, nykyisestä että tulevasta. Emme ole yksin, meidän Pelastajamme on Suuri Lunastaja! Meitä ei ole unohdettu, eikä meitä milloinkaan jätetty yksin. Emmekä milloinkaan tule olemaan yksin. Halleluja. Meillä on luettavanamme kirjoitettu rakkauskertomus, Raamattu, päivittaisenä muistutuksena. Toistakaa kanssani: MINUA RAKASTETAAN!

Israelin uutiset ovat kamalia, joten säästän teidät niiltä. Ettehän unohda rukoilla Jerusalemin ja kansakunnan puolesta. Tarvitsemme kipeästi Ylhäältä tulevaa kosketusta… toista helluntaita!

Kiertue halki Kanadan

Jay ja minä valmistelemme kiertuetta halki Kanadan ensi syys- ja lokakuuksi. Sen teema on: ”Oi Kanada ja Jerusalem – seison vartiossa teidän puolestanne.” Jos tiedossanne on kokouspaikka, jossa voimme palvella, niin tulemme vierailulle. Kertokaa tästä ystävillenne, seurakunnille ja rukousryhmille kehottaen heitä valmistautumaan! Kiertueesta tulee hyvin erityinen!

Järjestyksessä toinen kirja nimeltään ”Miracles Among the Nations” (Ihmeitä kansakuntien keskellä) trilogiasta ”Timeless Secrets” (Ajattomia salaisuuksia) julkaistaan tuolla kiertueella. Kuljetamme teitä mukanamme eri puolilla maailmaa todistamassa ihmeellisistä tapahtumista arjen keskellä; Jumalan voimasta heikkoudessa ja Jumalan valosta epätoivoisen synkissä kolkissa. Nautimme kirjan kirjoittamisesta. Te tulette nauttimaan sen lukemisesta.

APUA!

Jos voitte auttaa meitä jollain tapaa taloudellisesti lentolippujen ja painatuskustannuksien osalta, olisimme hyvin kiitollisia. Kirjani Stain-Remover (Tahranpoistaja) – Healing the Indelible Stains of Sexual Child Abuse (Lähtemättömien lapsuuden ajan seksuaalisen hyväksikäytön tahrojen parantuminen), on nyt käännetty espanjaksi. Odottelemme Herran mahdollistavan sen painatuksen voidaksemme lähettää sitä Etelä-Afrikkaan ja espanjankieliseen maailmaan. Voitte lahjoittaa suoraan tililleni Kanadaan, jos käytätte mieluummin sitä tapaa PayPal-järjestelmän asemesta.

Royal Bank of Canada: in favour of Meridel Rawlings,
Savings Account: 08249-5117957
IBAN CA003547315204130
SWIFT ROYCCAT2
ABA 021000021
Advisor Julia Cherry
Tel 12509544805

Suurkiitos kipeästi tarvittavasta avustanne!

Rakkaudellisin terveisin Israelista

Meridel Rawlings

Minut tavoittaa sähköpostilla: meridel.rawlings@gmail.com

PS. Tiedostan, että tilattuanne Pieni hiljainen ääni -uutiskirjeet suomeksi, ette saa viikoittain ilmestyvää englanninkielistä uutiskirjettä. Jos haluaisitte saada sen, niin käykää tekemässä tilaus osoitteessa: www.stillsmallvoice.tv rekisteröitymällä englanninkielisen kirjeen tilaukseen. Uskon, että tietokoneenne kääntää sen äidinkielellenne. Jaattehan tätä viestiä ystävillenne. Kiitos! Olisi mukava saada postia teiltä. Toivottavasti te luette mielellään minun viestejäni.