Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Kesäkuu 2020

Sivan 5780

Shalom, kallisarvoiset ystävät!

Meridel hänen puutarhassaan Jerusalemissa

Tämänkertaisessa kirjeessä käsittelen aihetta ÄÄNET!

Mikä ääni saa osakseen huomioni?

Ääni on mielenkiintoinen sana. Sen voi ymmmärtää tarkoittavan ihmisen tai eläimen ääntä muiden kuultavien, melun tai huutojen ohella. Kuulla, kuunnella jonkun ääntä merkitsee tuon äänen tottelemista. Sitä kannattaa pysähtyä pohtimaan!

Jumalan ääni

Hän sanoi: ”Jos sinä [ahkerasti] kuuntelet HERRAN, sinun Jumalasi, ääntä ja teet sen, mikä on oikein hänen silmissään, otat varteen hänen käskynsä [kallistat korvasi käskyilleen] ja noudatat kaikkia hänen lakejaan, minä en pane vaivaksesi yhtäkään niistä sairauksista … sillä minä olen HERRA, sinun parantajasi.” II Moos 15:26

… hän kulkee niiden edellä ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä.

Joh 10:4.

Ystäväni ääni

Kuulen myös hyvin mielelläni teidän äänenne puhelimessa, sähköposteissa ja kirjeissä. Kiitos inspiraatioista sekä meidän muistamisestamme ja kuulumistemme kyselemisestä. En ole vastannut kirjeitse, koska tulostimeni on yhä rikki. Anteeksi vaiti oleminen! Sähköpostini on: meridel.rawlings@gmail.com

Kesä saapui ja toi viikon kestäneet kärventäneet lämpötilat. Jerusalemissa lämpöä oli 39°, Galileassa ja Eilatissa 45°. Toukokuu 2020 oli kuumin meteorologissa mittauksissa koskaan tilastoitu kuukausi Israelissa.

Juhlimme hiljattain Jerusalem-päivää kaupungin 53-vuotisen yhdistämisen kunniaksi. Kaupungin eri osat yhdistettiin vuonna 1967. Jay ja minä saimme shavuotiksi eli viikkojen juhlaksi, helluntaiksi vieraiksemme perhettä ja ystäviä. Viikkojen juhlana, helluntaina on lapsenlapsemme Liyhin 16-vuotissyntymäpäivä. On aika ILOITA!

Meluisat äänet

Maaliskuun alusta lähtien olemme kaikki olleet liikkumisen osalta rajoitettuina. Meluisat äänet ovat täyttäneet maailmamme. Terveysasiantuntijat varoittelivat meitä taistelemaan tappavaa COVID-19 -virusta vastaan ja kehottivat varjelemaan itseämme omissa oloissamme; ohjeistusta piti seurata kuuliaisesti. Niille, jotka eivät noudattaneet ohjeita, koitui seuraamuksia. Kuulimme rankkaa tilanteiden ennakointia ja luimme päivittäin lisääntyvästä uhrien määrästä eri puolilla maailmaa. Sitten kuului pelontäyteisiä ääniä, jotka syytivät syytöksiä ja vielä pahempia ennusteita. Media sai meidät voimaan pahoin näiden äänten sekoituksen keskellä. Liikkumisrajoitusten kahlitsemina tunsimme itsemme eristetyiksi, yksinäisiksi, kärsiviksi, vihaisiksi, närkästyneiksi, kipuileviksi ja satutetuiksi. Ja monien kannettavana oli lisäksi rakkaiden ihmisten korvaamaton menetys; rakkaiden, jotka kuolivat vailla perhettään.

Hiljaiset sankarit

Palvelualojen henkilökuntaan kuuluvat ovat todellisia sankareita, kärkijoukkona sairaanhoito- ja lääkintähenkilöstö; unohtamatta siivoojia, jätehuoltomiehiä, rekkakuskeja,

päivittäistavarakauppojen myyjiä, poliiseja ja Israelin puolustusvoimien väkeä, jota pyydettiin avuksi sosiaalityöhön. Laivaston tunnuksin varustetut sotilaat huolehtivat happisäiliöiden kuljetuksista. Tätä luettaessa arviolta 300 israelilaista on kuollut COVID-19 -virukseen. Kirjoittaessani lukumäärä on 277. Alhainen lukumäärä on ollut armoa. Kouluja ja liikkeitä availlaan varovaisesti. Elämä palaa viimein normaaliksi, paitsi niiden osalta, jotka menettivät rakkaitaan. Poislukien myös ne, jotka musertuivat taloudellisesti. Yksi kolmasosa kansakunnasta on vailla työtä. Israelin 9,2 miljoonasta kansalaisesta neljäsosa elää köyhyysrajan alapuolella. Tuhannet heistä ovat holokaustista selviytyneitä. Iltaisin 800 000 lasta Israelissa menee nukkumaan nälkäisinä.

Vailla ääntä?

Lähes kahden vuoden jälkeen, joiden aikana maassa ei ollut tavallista toimintakykyistä hallitusta ja kolmet kansalliset vaalit pidettyinä, Israel oli kuin laiva vailla peräsintä. Maaliskuun 2. päivänä pidetyt vaalit toivat meille 35. parlamentin. Surullista kyllä, sen virkaanasettaminen tuotti niukasti iloa. Pääministerin viran jakavat B. Netanjahu ja B. Gantz ovat luoneet paisuneen hallituksen, jossa on 35 jäsentä. Virkoja luotiin uusille kabinettiministereille, poislukien heidän 16 sijaistaan. Jokainen toimisto edellyttää vähintään 20 uuden henkilökunnan jäsenen palkkaamista. Tämän vuoksi johtoporras paisui yhteensä 1 936 henkilöön, jotka tarvitsevat suuret, 12%:n vuosikorotukset sisältävät kuukausipalkkiot. Keskiverto israelilainen, joka on jo nyt stressaantunut, joutuu maksamaan niistä kertyvän laskun tavalliseen tapaan korotettujen verojen muodossa. Israelissa palkat ovat huomattavan alhaisia, ja kulutustavarat sekä asumiskustannukset huippukalliita muihin maihin verrattuina. Kuitenkin hallituksemme on unohtanut tavallisen ihmisen. Netanjahu johtaa puolentoista vuoden ajan ja sen jälkeen pääministerinä toimii Benny Ganz seuraavien puolentoista vuoden ajan, MIKÄLI pitäydytään annettuihin lupauksiin. Netanjahu joutuu oikeuteen syytettynä lahjonnasta, vilpistä ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

Isoveljen ääni

Israel on ollut ylpeä statuksestaan maailman ykkösvaltioihin kuuluvana. Monien kovasti työtä tekevien keskiluokan edustajien tyrmistykseksi johtajamme taistelevat ylläpitääkseen ”menestystä hinnalla millä hyvänsä”. Lojaalit kansalaiset alkavat huomata, miten meitä on käytetty ja kohdeltu kaltoin. Johtajamme hyödynsivät jokaisen tilaisuuden käyttää COVID-19 -virusta tekosyynä pitää meidät seurannassa 24/7. Hiljattain öiseen aikaan horisonttiin ilmestyi drooni, lennokki. Sen sijainti on strateginen paikallisten asuinalueiden ja kylien valvonnassa. Aluksi luulimme sitä tähdeksi. Muitakin tehokkaita tiedonkeruulaitteita on sijoitettu taitavasti eri puolille asuinalueita ja valtateiden varsille. Niiden kamerat vakoilevat meitä öin ja päivin. Kyllä vain, Israel on ottanut hyvin oppia Kiinasta. Se, mitä Shin Beit (salainen palvelu) teki peitetysti rikollisten ja terroristien seuraamiseksi menneinä aikoina, siitä tuli hyväksytty menettely suhteessa siviiliväestöön. Meille on kerrottu, että alkuun digitaalinen seuranta aloitetaan pikkulasten leikkikerhoissa! Kysymys kuuluu: Minne olemme kansakuntana matkalla?

Tämä on kaikille suunnattu kutsu rukoilla Israelin puolesta. Rukoilettehan täällä vallitsevan todellisuuden tiimoilta. Kansamme on havahtunut ja yhä tietoisempi ihmistä edustavien äänten puuttumisesta ylisuuresta hallituksestamme. Missä on huoli ja välittäminen stressaantuneiden keskivertoperheiden ahdingosta?

Kuuroutta järjen äänelle?

Kiina tuottaa Israelille vuosittain 11 miljardin dollarin tulot. Israel on tehnyt sopimuksen (myynyt) luovuttaen suuria alueita infrastruktuuristaan Kiinan valvontaan. Haifan ja Ashdodin satamat on annettu shanghailaisten gryndereiden valvontaan seuraaviksi 25 vuodeksi. Kiina osti 51% Tnuvasta, meidän valtaisasta meijerituotantolaitoksestamme. Pelissä on kuitenkin paljon enemmän. Hiljattain tekemällään vierailulla Yhdysvaltain ulkoministeri Pompeo varoitti, että mikäli näitä sopimuksia Kiinan kanssa jatketaan, Amerikka vetää pois sotilasapunsa Israelilta! Hän varoitti, etteivät yhdysvaltalaiset lentotukialukset ankkuroidu israelilaisiin satamiin, joita ylläpitää Kiina. Maa, johon

ei voi luottaa! Aika tulee paljastamaan totuuden näistä laaja-alaisista seikoista. Mekin olemme kriisissä oleva kansakunta!

Rukouksen ääni

Nyt jos koskaan uskovien on tarpeen valvoa ja rukoilla oman kansakuntansa puolesta. Maat ovat joutunut kiivaaseen COVID-19 -viruksen aiheuttamaan edestakaiseen, vetävään ja työntävään liikkeeseen! Jos milloinkaan maailmassa oli yhtäkään päivää, jolloin oli tarpeen paastota ja rukoilla, pitää esirukouksia ja seistä muurinaukossa sekä profeettojen ja opettajien jakaa oikealla tavalla Jumalan sanaa, niin se on juuri nyt! Jos koskaan, niin vanhempien on tarpeen nousta vastustamaan suurta hallitusta. Se hetki on juuri nyt! Meillä on velvollisuus elää niiden määräysten mukaisesti, jotka ensin annettiin Israelille ja jotka ovat identtiset Messias Jeesuksen antamien käskyjen kanssa. Hänhän ei tullut tuhoamaan käskyjä ja profeettojen sanoja, vaan täyttämään ne! Päätetään lujasti käyttää ääntämme ja toimiamme voidaksemme hyödyntää jokaisen tarjoutuvan tilaisuuden!

Perheen äänet

Tähän ajanjaksoon sisältyvät myös lähellä asuvien perheenjäsentemme äänet. Miten niiden suhteen sujui? Voimistuivatko perhesuhteet? Poikamme Joshuan huolenpito meistä oli esimerkillistä. Monet kuitenkin kärsivät sanallisista loukkauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Täällä Israelissa neljä vaimoa sai surmansa aviomiesten kädestä.

Oma ääneni

Ei unohdeta omaa ääntämme. Oliko se pitkästyttävä? Syyttikö se minua? Pystyinkö työstämään omaa ääntäni vai kamppailinko sen vaimentamiseksi kaiken muun keskellä? Piittasinko yrittää ja edistää omaa henkilökohtaista vaellustani niillä alueilla, jotka tarvitsivat korjaamista tai parantamista? Entä mitä tein kaikkein kallisarvoisimman seikan – ajan – suhteen? Oman vapaa- aikani suhteen? Miten selviydyin hiljaisuudesta? Olinko stressaantunut erillään olosta? Minä itse olen ainoa, joka voi vastata näihin kysymyksiin. Puhuiko oma ääneni yltäen uniini ja jopa haaveisiini? Päädyinkö jonkinlaiseen loppupäätelmään? Muutuinko parempaan suuntaan? Tuntuuko siltä, että edistyin kaikista ympäristötekijöistä huolimatta?

Pieni hiljainen ääni

Taaksepäin katsellen voi todeta meillä olleen kolme kuukautta aikaa sisäiseen ja toivottavasti iäiseenkin kasvuun. Henkilökohtaisesti olen nauttinut näistä rajoitetun liikkumavapauden viikoista, sillä ne ovat mahdollistaneet hiljaisen ja rauhaisan sekä rukouksen täyttämän elämää. Kaipasinko kuulla pienen hiljaisen äänen? Asettauduinko kuuntelemaan? Vai nalkutinko Jumalalle esittäen toistuvasti tarve- ja toivelistaa? Ehkä tuli vain laiskoteltua? Televisio ja tietokone ovat erinomaisia ”pakokeinoja”. Rukoilinko? Pyysinkö Hänen läsnäoloaan, joka täydellisesti tyydyttää sydämeni kaipaukset? Käytinkö tämän ajan uusien löytöjen tekemiseen Kirjojen kirjasta, Jumalan sanasta? Kannoinko rukoustaakkaa perheestäni, ystävistäni, naapureistani ja tästä surullisesta taudin ja sotien repimästä maailmastamme? Ylistinkö? Lepäsinkö, siis lepäsinkö todella sisäisesti? Pyysinkö seuraavaa…?

”Anna minun aamulla kuulla armonsanasi, sillä sinuun minä turvaan [luotan]. Ilmoita minulle tie [saa aikaan se, että tunnen tien], jota minun tulee kulkea,

sillä sinun puoleesi minä ylennän sieluni.” Psalmi 143:8

Inspiraation ja seikkailun ääni

Pakotettu lepo antoi meille aikaa valmistella yhä jatkuvaa työtämme nimeltä Change Action Nepal – Muutos Toiminta Nepal. Saatte tuoreita tietoja sivuilta www.chanceactionnepal.com ja seuraavasta uutiskirjeestä. Tuemme jatkuvasti sikäläisiä yhteistyökumppaneitamme ihmiskaupan vastustamiseksi. Change Action Nepal sai virallisen aseman toukokuun 21. päivänä 2020 oman hallituksen myötä. Tämä avaa jännittäviä uusia mahdollisuuksia kaikille teille, jotka haluatte olla vaikuttamassa. Pysykää kuulolla.

Meridel ja hänen veljensä Don

Rakkauden ääni

Minua liikutti kovasti pieni video, jota en voinut ladata Pienen hiljaisen äänen sivuille. Lähetän sen jokaiselle tähän kirjeeseen vastaavalle.

Rakkauden ääni murensi hiljaisuuden!

Se muistutti minua siitä, miten isoäitini Minin rakastava ääni kosketti minua. Aina kun kävin hänen luonaan, siis äidinäitini luona, hän ei milloinkaan hyvästellyt vetämättä minua sivuun ja vakuuttamatta minulle rakkauttaan. Hänen sanansa pysyivät mukanani läpi koko elämän, aina siihen asti, että näin hänet viimeistä kertaa hänen ollessaan 96-vuotias. Hän asetti pienet kätensä omieni päälle ja sanoi katsoen minua suoraan silmiin: ”Oi Meridel, olen aina rakastanut sinua!” Nuo yksinkertaiset, sydämelliset sanat tunkeutuivat sisimpäni syvyyksiin. Hänen rakkautensa auttoi minua oppimaan oman itseni arvostamista ja rakastamista. Epäilyksettä juuri isoäidin rakkaus valmisteli minua odottamaan voivani kuunnella ja kuulla Jumalan ajatuksia kaiken suhteen!

Entä milloin kuulin ensi kertaa Pienen hiljaisen äänen?

Lapsuuden aikaiset kokemukseni olivat täysin toisenlaisia toisten isovanhempieni kodissa. Muistan, miten ollessani noin kolme- ja puolivuotias, istuin yksin vaaleanvihreällä brokadisohvalla. Itkin ja tunsin fyysistä kipua. Isoisä oli saanut minut yllätetyksi kylpyhuoneessa. Vapisin šokkitilassa! Ovela pastori-isoisä oli juuri murskannut luottamukseni kavalalla hyväksikäytöllään. Siinä hetkessä tunsin itseni orvoksi. Kuulin aivan ensimmäistä kertaa pienen hiljaisen äänen juuri tuolloin. ”Meridel, älä enää koskaan jää yksin kahden kesken tuon miehen kanssa.” Ihmeellistä, eikö? Kyllä! JA minä luotin noihin sanoihin. Tietääkseni enää koskaan ollut hänen kanssaan kahden kesken.

Meridelin uusi kirja, joka julkaistaan ​​pian

Katkelma kirjasta STAIN REMOVER (Tahranpoistaja). Kirja on pian saatavilla Amazonista.

”Meridel Rawlings kirjoittaa auktoriteetilla. Hänen esitystapansa on syvällisen hengellinen ja samalla tieteellinen.” Irmeli G-B Shüz, lääketieteen tohtori, psykiatri, psykoterapeutti

Päätän kirjeeni tähän sydäntä lämmittävään tarinaan ja lauluun. Kapteeni Tom Moore, 100 vuotta nuori, käveli puutarhassaan Britanniassa toivoen saavansa kerättyä 1 000 puntaa National Health Services Charities -hyväntekeväisyysjärjestön tilille. Hän sai kokoon 133 miljoonaa puntaa! Hän nauhoitti laulaja Michael Ballin kanssa tallenteen. Laulun viesti koskee Jerusalemia ja jokaista sitä kuuntelevaa.

“When You Walk Through a Storm Hold Your Head Up High” (”Kun kuljet myrskyn halki, kohota pääsi korkealle”)

Rakastavin ja siunaavin terveisin Meridel Rawlings ja perhe

www.stillsmallvoice.tv Jakakaa nettiosoitetta eteenpäin muillekin. Dr. Meridel Rawlings, P O Box Mevasseret Zion, 9079097 israel.

Photo at very top by Pablo Heimplatz on Unsplash