Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Tevet-kuun 8. päivä 5783 / 1. tammikuuta 2023

Vuonna 2023 suomen- ja saksankieliset kiertokirjeemme ilmestyvät vain kerran kuussa. Mikäli  haluatte viikoittaisen englanninkielisen kirjeen, voitte käydä nettisivuilla https://stillsmallvoice.tv tilaamassa.

Hyvää uutta vuotta kallisarvoiset ystävät! 

Heräsin pieni hiljaisen äänen kuiskaukseen: ”Minä teen kaiken uudeksi …!” Se sai minut  innostumaan. HERRA on aina antanut minulle toivoa elämäni ”pystynkö” tilanteisiin. Haluan, että  teillä on toivoa ja luottamusta uuden vuoden aikana.

Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.

 

Hepr. 10:35

Muistuttakaa itsellenne, että uskonne perustuu rakastavan Isän uskollisuuteen. Kaikki taivaassa on  tukenamme ja, kyllä vain, todellisuutta on gregoriaanisen kalenterin mukaisesti vuoden 2023 edessä olo, mikä on tuntematonta maastoa. Mutta meidän Jumalamme, jonka luomaa alku ja loppu ovat, on täällä meidän kanssamme! Pyytäkää Häneltä järkkymätöntä luottamusta siihen, että Hänellä ON  tilanteiden hallinta. Valitkaa juuri nyt olla antamatta pelon häiritä tai tuhota elämäänne. Teidän on  tehtävä työtä karkottaaksenne pelko ajatuksistanne ja tunteistanne. LUOTTAKAA HERRAAN,  hyvät ystävät, kulkiessamme eteenpäin. 

Tuo lupaus on istutettuna elämääni vuonna 2023. Käsillä on uusi päivä ja uusi aika. En raahaa  eilistä tähän päivään. Uskon Jumalani olevan jatkuvasti oikealla puolellani ja tekevän ihmeitä.  Meidän on jatkettava ja uskottava siihen, että tekemällämme on väliä; sillä miten kiitämme,  näemme ja suhtaudumme maailmaan, jossa elämme. 

Tällä hetkellä Jay ja minä olemme lepäämässä Herran rakkaudessa rakkaan perheemme luona  Suomessa. Nautimme lumisista maisemista poikamme viihtyisän ja mukava kodin sisältä käsin.  Nautimme jokaisesta hetkestä 16-vuotiaiden kaksoslapsenlapsiemme läsnäoloa. He muistuttavat  vallattomia koiranpentuja… täynnä energiaa ja hyvää tuulta. Juuri sitä isoäiti ja isoisä tarvitsevat.  Kiitän heidän isoveljestään Noamista, joka siirtää viikoittain kirjeeni internetiin. Kiitämme pojistamme ja heidän vaimoistaan sekä ihanista lapsenlapsistamme eri puolilla maailmaa, sekä  teistä ystävämme.  “

”Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.”  

Daniel 12:3

”Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi.”

Jesaja 60:1

Israelilla on uusi hallitus 

Sekä eroava että virkaan astuva pääministeri puhuivat knessetissä ennen menemistään presidentin  virkapaikalle viralliseen seremoniaan. Yair Lapid hahmotteli monia menestyksellisiä seikkoja, joita  hänen ja Naftali Bennetin hallitus oli saanut aikaan. Lista oli pitkä ja se korosti äärimmäisiä  turvatoimia. ”Haluan kertoa teille, että olemme onnistuneet niin, ettei historia tule muuttumaan.”  Lapidin huolella laadittu lista saavutuksista oli varsin vaikuttava ja selkeä. Sitten puhui Netanjahu  tulevan hallituksen aikeista. Painopisteinä olivat turvallisuus, Iran, elinkustannukset mukaan lukien  asumiskulut sekä uskonnollisen status quon muuttumisen kiistäminen. Rukoilen viimeisen  toteamuksen olevan totta, muut kohdathan ovat luonnollista osaa hallinnoinnista. 

Presidentti kutsui kristityt johtajat tapaamiseen

Joka vuosi joulusesongin aikaan presidentti Isaac Herzog pitää suuren vastaanoton niille monille  kristityille johtajille, joiden toimintakeskukset ovat Jerusalemissa. Kutsuttuina ovat koptit, katoliset, eri ortodoksiset suunnat, protestantit, evankelikaaliset sekä monet muut. Tämä ei sinänsä ole mitään poikkeuksellista; näin Israelin presidentit ovat kautta aikojen pitäneet yllä läheisiä välejä kaikkiin  kristittyihin johtajiin. 

Kotiinpaluu – uusia maahanmuuttajia

Jerusalemin Jewish Agency eli Juutalaistoimisto julkaisi tietoja vuoden 2022 maahanmuutosta: 

Venäjältä 37 364, Ukrainasta 14 680, Pohjois-Amerikasta 3 500, Ranskasta 2 049, Valko-Venäjältä 1993, Etiopiasta 1 498, Argentiinasta 985, Iso-Britanniasta 526, Etelä-Afrikasta 426 ja Brasiliasta 356. 

Tuoreet luvut kertovat 70 000 uudesta maahanmuuttajasta 95 eri maasta, jotka muuttivat Israeliin Jewish Agencyn ja alijasta sekä integraatiosta huolehtivan ministeriön tuella. Se on suurin olimeja eli uusia maahanmuuttajia koskeva lukumäärä 23 vuoteen. Kurjista ajoista huolimatta meidän Jumalamme näkee koko jakson; lopun ja alun välin. Lapset palaavat kotiin omille rajoilleen, kuten Jeremia profetoi kauan sitten. 

2022, haasteiden vuosi

Evankelista David Hathaway kirjoitti: ”Meille kaikille tämä vuosi on ollut kovin ongelmallinen:  sota Ukrainassa, Venäjä hengellisessä sulkutilassa, sairaanhoitajien lakko Iso-Britanniassa, kaikkiin  vaikuttavat talousvaikeudet sekä todellisen raamatullisen kristillisyyden oleminen uhattuna joka  puolella. Vietin sotavuodet uhanalaisessa Lontoossa, ja siltikään en pysty muistamaan  ongelmallisempia aikoja maailmassa kuin nykyiset.” 

Minä, Meridel, synnyin isäni ja kolmen enoni ollessa Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien ja  armeijan palveluksessa. He olivat poissa vuoden 1945 puoliväliin asti. Onneksi emme eläneet sota alueella, mutta meillä kaikilla on muistoja puutteesta. Myös Jay syntyi isänsä ollessa Euroopassa, ja Victorian kaupunki oli usein öisin pimennettynä, sillä pelonaiheena oli japanilaisten tunkeutuminen. 

Pelko vaani tuolloin maailmaa hurjien uutisten myötä. Nykyään saamme hälytyksiä ja varoituksia  pahoista seikoista jo niitä ennakoiden. Media vahvistaa jatkuvasti yllemme syydettäviä huonoja  uutisia, mutta kuka hallitsee oman television nappuloita ‘päälle’ ja ‘pois’? Ehdotankin, että me  kaikki valitsemme toisenlaisen vaihtoehdon. 

Todellisuutemme oli pahaa unta

Viimeksi kuluneena vuonna Jay ja minä havahduimme Jerusalem Vistasin velan hirveään  todellisuuteen. Sitä oli kertynyt 100 000 Kanadan dollaria. Kirjanpitäjämme, tilintarkastajamme, Israelissa toimiva hallituksemme ja henkilökuntamme jäivät vaille palkkaa lähes koko vuoden  ajalta. Lahjoitukset olivat haihtuneet. Työmme jatkui yhä Facebookissa, mutta kukaan ei tee lahjoituksia sitä kautta. Koimme olevamme hyvin haavoittuvia ja syyllisiä. Rukouksen ja yhteisten keskustelujen jälkeen hallituksemme jäsenet Kanadasta, Yhdysvalloista ja Israelista äänestivät  toiminnan lopettamisen puolesta. Se oli kova tilanne, mutta täysin välttämätön. 

Jay ryhtyi työhön ja järjesti laajan, seitsemän viikkoa kestäneen puhujakiertueen syyskuun 1. päivästä lokakuun 22. päivään. Aloitimme Alankomaista ja lähdimme sitten Kanadan Viktoriaan ja  matkasimme halki mantereen Prinssi Edwardin saarelle Charlottetowniin.  

Kokemus oli hyvin ilahduttava ja silti surullinen, lausuimmehan jäähyväisiä. Tapasimme matkan aikana monia uskollisista yhteistyökumppaneistamme. Jumalan ihmisten hyvyys tuntui ylitsevuotavalta, ja palasimme kotiin fyysisesti uupuneina, mutta hengessä virkistyneinä. Varoja  kertyi taloudellisiin tarpeisiin. Se auttoi keventämään Jerusalem Vistasista tuntemaamme  velvoittavaa taakkaa.  

Joulukuun 29. päivänä 2022 meillä oli yhä maksamattomia laskuja 23 000 dollarin edestä, mutta tätä kirjoittaessani iloitsen voidessani ilmoittaa, että yhteiset rukouksemme on palkittu. Se, mitä tarvitsimme, on nyt lahjoitettu. Jay heräsi varhain tänä aamuna ja lähetti tarvittavat numerotiedot kirjanpitäjällemme, joka maksaa erääntyneet laskut. Iloitsettehan kanssamme! 

Lyhyt tarina  

Jeesus kutsui Jayn ja minut Israeliin vuonna 1969. Jerusalemista hän lähetti meidät kiertämään  maapalloa moniksi vuosiksi. Vierailimme juutalaisissa ja kristillisissä yhteisöissä kunnes  perustimme pysyvän kodin Israeliin vuonna 1976. Siihen mennessä meillä oli kolme pientä poikaa: David, Chris ja Josh. He olivat syntyneet Kanadassa, Hong Kongissa ja Yhdysvalloissa. Aloitimme  elämän Israelissa Haifasta. 

Jay kaavaili tavallisille israelilaisille näytettävää filmiä siitä, että he elävät toteutunutta profetiaa. Useimmat eivät edes olleet siitä tietoisia, sillä he eivät tunteneet Raamatun profetiaa. Jay kertoi  sydämensä toiveen vuonna 1979 filmituottaja Bruce Allenille, joka teki ohjelmaa 100 Huntley  Street Torontossa. Yhdessä he esittivät unelmansa edesmenneelle, tuon toiminnan perustajalle,  pastori David Mainselle. Loppu on historiaa. Uskoisin, että voitte katsella filmin Apples of Gold  (Kultaomenia) YouTubesta. Jay perusti Jerusalem Vistas -yhtiön vuonna 1982. Gates of Brass  (Kupariportit), historiallinen ja profeetallinen filmi neuvostojuutalaisista julkaistiin eri puolilla  maailmaa vuonna 1986. Vuosikymmenten mittaan 150 dokumenttifilmiä ja satoja  televisiodokumentteja myöhemmin sitä esitettiin eri puolilla maailmaa. Emme milloinkaan ole  katselleet taaksepäin. Poikamme antoivat merkittävän panoksen näihin produktioihin, jotka  keskittyivät Israelin kansakuntaan ja valtioon. Israel on yhä meidän ja kahdeksan perheemme  jäsenen pysyvä koti. 

Katkelmia viesteistänne 

Kanada: “Vierailunne Kanadaan oli siunaus. Toitte meille paljon iloa ja rohkaisua. Rukoilemme, että saatta  jatkossakin nauttia hyvän terveyden ja voimien siunauksesta. Levätköön Herran voitelu yllänne aina ja olkoon se siunaukseksi monille. Pastori Teck & Myra Wuy. Friends of Jesus Christ Canada.

Saksa: “Me Saksassa olemme suurten muutosten keskellä. Mutta uskomme, että Jumalalla on suunnitelma  ja Hän valmistelee omiaan. Haluamme olla käytettävissä ja toimia oikein. Rukoilettehan meille  viisautta ja rohkeutta.” Kerstin Mende Saksa

Nepal:Vuosi 2022 oli minulle erittäin tuskallinen, sillä isäni kuoli lääkärin huolimattomuuden vuoksi. Siitä on kulunut vasta kaksi ja puoli kuukautta. On hyvin vaikea uskoa hänen kuolleen, ilman että yksityiskohtia kerrottiin hänelle. Kaikki perheet täällä Nepalissa kärsivät erilaisista traumoista, mutta Jumala on hyvä ja Hän pitää meidät turvassa. Olisi hienoa tavata, mutta nyt korona on jälleen lisääntymässä; emme voi [ennalta] tietää. Rukoilemme teidän Nepalin-matkanne puolesta.  Siunausta.” Indira Ghale, Kathmandu Nepal

Saammehan Jay ja minä rukoilla puolestanne 

“Isä, auta meitä olemaan katselematta taaksepäin, paitsi antaaksemme kunniaa Sinulle. Tänään  haluamme katsoa eteenpäin kohti tulevaisuutta!”  Jay ja minä rukoilemme niiden puolesta, jotka elävät huolten alla peläten tuntematonta  tulevaisuutta. Pahojen vaiheiden aikana kuningatar Elisabethin isä, huonokuntoinen mutta viisas  kuningas Yrjö VI nostettiin esiin rohkaisemaan Britannian kansaa ja koko maailmaa. Hän lausui  nämä tähän siteeramaani sanat: ”Kulkekaa tuntemattomaan ja pimeyteen ja pankaa kätenne Jumalan käteen. Se on valoa parempaa ja siitä seuraa uusi tie. Mitä muuta voit vielä meille antaa, oi Jumala?” 

Jumala saa kasvomme loistamaan! 

Koemme vuoden 2023 olevan uusien polkujen ja valloitusten vuosi. 

Rakkaudelliset terveiset koteihinne meidän kodistamme! 

Jay ja Meridel Rawlings.