Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Kislev-kuun 8. päivä 5783 – joulukuun 2. päivä 2022

Shalom kallisarvoiset ystävät! 

Kristillisessä maailmassa on sytytetty ensimmäinen adventtikynttilä. Joulu on tulossa. Tänä vuonna  hanukkaa vietetään 18.-26. joulukuuta. Halleluja, iloitaan! 

Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala… Hänessä oli elämä ja elämä oli kaikkien kansojen valo. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys voittanut sitä.

 [vapaa käännös] Vrt. Johannes 1:1; 1. Moos 1; Johannes 4:5 

Taivas on minun valtaistuimeni, ja maa on minun jalkojeni astinlauta…Mutta minä katson sen  puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä.

Jesaja 66:1a,2b

Tervetuloa maailmaamme! Jumalan kättentyöt ympäröivät meitä. Yksi suurista iloistamme on  herätä katselemaan, miten sarastus voittaa yön. Se saa meidät aina ihmetyksen valtaan. Jokainen  aamu ei ole vain uusi, vaan erilainen, ainutkertainen. Yksi lapsenlapsistamme kommentoi  vierailunsa loppupuolella: ”Vuoret ja meri puhuvat minulle.” 

Jumalan sana, logos, näytteli yksinomaisen tärkeää roolia maailman luomisessa. Se on elämän  voima, joka saa kaiken luomakunnan hengittämään, liikkumaan ja olemaan olemassa. Maailma,  missä elämme ja liikumme ja missä olemme olemassa, mikä oli ja yhä on, on monitahoisesti liitetty  ja riippuvainen Jumalan sanasta. Hyvät ystävät, aivan kuten te ja minä hengitämme hetken  kerrallaan, samoin koko luomakunta on olemassa Hänen ansiostaan. 

Kuukausi sitten poikani Chris ja minä vaelsimme rannalla. Hän kävi uimassa ja minä kävelin  simpukoita keräten. Se on yksi lempiajanvietteitäni. Näytin Chrisille aarteeni, ja hän totesi: ”Niin, ja jokainen niistä on erilainen, ihan kuin jokainen lehti ja kukka tässä maailmassa.” Juuri niin. Illalla  Chris osoitti Saturnusta ja toisia tähtikuvioita laskevia tähtiä katsellessamme ja hän huudahti  innostuneena: ”Äiti, Linnunrata kulkee ihan talonne yläpuolella!”

Asutte ehkä kiireisen kaupungin keskellä kaukana puutarhoista, pelloista tai vuorista. Mutta  ollessanne kadulla, metrossa tai bussissa olette ainutlaatuisten ihmisolentojen ympäröimiä. Isä  Jumala iloitsee jakaessaan elämänlahjaa. ”Älkää unhottako vieraanvaraisuutta; sillä sitä  osoittamalla muutamat ovat tietämättään saaneet pitää enkeleitä vierainaan.” Hepr. 13:2 

Kanadalainen Timothy Schmatz loi luonnollista kokoa olevan veistoksen nimeltä Tiedostamattomat enkelit, joka esittää venepakolaisia. Patsas on sijoitettu Pyhän Pietarin aukion nurkkaukseen.  Noiden pakolaisten joukkoon taiteilija on kuvannut pyhän perheen ja juutalaisia.  

Israel on kaiken väristen ja erilaisia vakaumuksia noudattavien juutalaisten ainutlaatuinen kotimaa.  Se on Nooan turva-arkki jatkuvasta terrorista huolimatta. Israel, vuonna 1948 uudelleen syntynyt  kansakunta, jonka rakensivat hyljeksityt ja murtuneet ihmiset, kuuluu nykyään kehittyneen  maailman kansakuntiin. Se toivottaa yhä tervetulleeksi maailman halveksimat ja tukee heitä. Aivan  kuten profeetat, mukaan lukien Messias Jeesus, ennalta kertoivat. 

Poikani, jos sinä otat minun sanani varteen … viisaus tulee sydämeesi, ja tieto tulee sielullesi  suloiseksi, taidollisuus on sinua varjeleva ja ymmärrys [erottelukyky] suojeleva sinut.

Sananlaskut 2:10,11

Mitä on tapahtumassa Israelin knessetissä?

Kukaan ei tiedä. Meillä ei vielä ole hallitusta. Ehkäpä Benjamin Netanjahu ei onnistu  muodostamaan hallitusta valitsemistaan hallituskumppaneista johtuen. Kun astutaan taisteluun,  valitaan vain luotettavia, lojaaleja liittolaisia, muutoin he pilaavat jokaisen siirtoliikkeen ja voivat  johtaa tappioon. Koalitioneuvottelut ovat umpikujassa, koska kaksi mahdollista – molemmat  äärioikeistoa edustavia – kandidaattia vaativat itselleen ministerin asemaa. Se muuttaisi Israelin  uskonnollisen elämän status quon ja ei-juutalaisten statuksen Israelissa. Toisin sanoen, se muuttaisi  Israelin monisärmäisen yhteiskunnan. Niin vallanhaluinen kuin Netanjahu saattaakin olla, hän on  loppujen lopuksi pragmaattinen johtaja ja hänen on vastuttettava ääriasenteita, mikäli tahtoo muun  maailman suhtautuvan itseensä vakavasti. 

Jumalan vastaus antisemiiteille

Tuntuuko nykyinen, etenkin yliopistoissa ilmenevä, Israel-vastainen, antisemiittinen propaganda  USA:ssa, Kanadassa ja Euroopassa hämmentävältä? Nykyään se on pääosin verbaalista, mutta on jo muuttumassa fyysiseksi väkivallaksi. Aviomieheni Jay kutsuu sitä vainoamisen jumalalliseksi  töytäisyksi. Salaisuus ei ole vain käden seinään kirjoittaman näkeminen vaan kirjoitetun 

ymmärtäminen. Pohjois-amerikkalaisille on vaikeampaa repiä juuret irti ja lähteä Israeliin kuin  sodan runtelemille ukrainalaisille.

Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät  maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä:  suurena joukkona he palajavat tänne.

Jeremia 31:9

Viipaleita elämästä Israelissa 

Nuori israelilainen Biton menetti rakkaan ystävänsä Aryehin viime viikolla palestiinalaisen  tekemässä pommihyökkäyksessä. Hän haavoittui vakavasti toisen, Jerusalemiin asetetun pommin  vuoksi. Sunnuntaina Shaare Zedekin sairaala raportoi, että palestiinalaisten terrorihyökkäyksessä  haavoittunut mies oli pelastunut ammussirpaleilta, koska hänen taskussaan oli Psalmien kirja. Se  esti sirpaleita iskeytymästä hänen kehoonsa. Vahingoittunutta Psalmien kirjaa esittävässä  valokuvassa näkyy lävistettynä psalmin 124 jae 7: ”Meidän sielumme pääsi kuin lintu  pyydystäjäin paulasta: paula katkesi, ja me pääsimme pois.” 

Kylmäävää kyllä, Biton raportoi, että juuri ennen pommin räjähtämistä, hän oli nähnyt miehen  ottavan valokuvia pommikohteen tienoille kerääntyvistä ihmisistä. Viranomaiset sanoivat kyseessä  olleen ammattimainen terrorisolu.  

Muutamia päiviä sitten 19-vuotias druusi – druusit ovat koillis-Galileassa elävä yhteisö – pätti  korjauttaa autonsa Jeninissä, palestiinalaishallinnon alueella. Hän uskoi äidinkielensä arabian  takaavan turvallisuuden. Hänelle sattui onnettomuus ja hän joutui sairaalaan. Sitten seurasi  palestiinalaisen, islamistisen Jihad-järjestön suorittama kaappaus paikallisesta sairaalasta. Sen  yhteydessä mieheen kiinnitetyt, elintoimintoja ylläpitävät piuhat irrotettiin, mikä tappoi hänet.  Ruumis kidnapattiin. Nuoren miehen perhe totesi Israelin viranomaisille, etteivät he halunneet  ruumista vaihdettavaksi kehenkään. He eivät suostuneet asettamaan Israelin puolustusvoimien  sotilaita vaaraan. Diplomaattimme käyttivät kaikkia mahdollisia käytettävissään olevia keinoja,  mutta epäonnistuivat. Druusien onnistui saada yhteys Syyriassa ja Libanonissa oleviin  valtaapitäviin. Ja uskomatonta mutta totta, palestiinalaishallinnon ”armeija” Tanzim istui kuusi  tuntia kidnappaajien kanssa ja onnistui taivuttelemaan heidät luovuttamaan Tiran Ferron ruumiin  haudattavaksi. 

Samalla viikolla pojallemme Danielille tehtiin tarjous promovideoiden tekemisestä eräälle  palestiinalaishallinnon pääkaupungissa Ramallahissa asuvalle pastorille. Hänen oli torjuttava tarjous, koska omien rajojemme ulkopuolella israelilaiset ovat vaarassa. Sellainen on raju  todellisuutemme. 

Teidän viestejänne Pienelle hiljaiselle äänelle

Rakas Meridel, raportit Kanadassa viettämästänne ajasta ovat kovin hyödyllisiä ja innostavia.  Siunaan Sinua niiden ansiosta. Paljon rakkautta ja rukouksia.” C.T.England 

”Haluan kertoa, että sain tällä viikolla tuoreen havahdutuksen sen tiimoilta, että pelkoni, hätäni ja  suuni voivat tehdä työtä itseäni vastaan ja ryöstää ne voitot, joista Herra yrittää tehdä osallisiksi!  Olen hiljattain kokenut voimallisesti, että meidän kaikkien on tarpeen mennä yksityiseen  kammioomme joka päivä, kuten Jeesus meitä kehottaa. Ja olla antamatta perheen jutustelun ja  rukousten varastaa yksityistä aikaa Herran kanssa!” J.S. Kanada  

Henning Mundelin lähettämässä valokuvassa ystävällismielinen koivupuu.  

”Ollessani vastasyntynyt äitini laittoi minut tätini hoidettavaksi. Tätini oli mohawk-intiaani  Tyendinagasta. Kouluikäni kynnyksellä tätini kysyi äidiltäni voisiko adoptoida minut. Äitini  loukkaantui kovin ja otti minut tätini luota. En koskaan enää nähnyt Doris-tätiäni. Vartuin ja  avioiduin algonquineihin kuuluvan miehen kanssa, joka edustaa äidinpuolelta heidän kolmatta  sukupolveaan. Muutimme Haida Gwaiin, kuningatar Charlotten saarelle, Kanadan läntisimmälle  rannikolle Alaskasta etelään. Sydämelläni on vuonna 1970 tapahtuneen uskoontuloni jälkeen ollut  esirukoilla Jumalan valtaistuimen edessä Kanadan alkuperäiskansojen puolesta. Kiitos, että lähetitte Barry Wunchin saaman sanan. Se oli kerrassaan Gileadin palsamia sydämelleni.” A.P.  

”Kiitos Meridel, että jaoit alkuperäiskansoja koskevia ajatuksia ja Barryn saaman näyn. Rukoilen  suurta herätystä monien heimojen keskuuteen ja Kanadaan. Olen työskennellyt paikallisten  mustajalkojen parissa sekä Lounais-Meksikon amuzgojen että Guatemalan kirchejen parissa.  Mielenkiintoni alkuperäiskansoja kohtaan virisi lukiossa, sen jälkeen kun olin antanut sydämeni  Herralle ja kehityttyäni sairaanhoito-opiston aikana. Se sinetöi rakkauteni alkuperäiskansoja  kohtaan. Jumala siunatkoon Sinua ja siunaatkoon heitä! Jumalamme pitää valtaa! Shalom, shalom.”  V. B. Kanada 

”Meridel, Sinä ja Jay olette yhä varsin hämmästyttävä inspiraatio! Koska vartuin rakastaen Kanadaa ja sen suurta kauneutta – kasvoinhan lähellä Brittiläistä Kolumbiaa – pidän hyvin paljon  kirjoituksistasi alueen historiasta ja alkuperäiskansoihin liittyvistä seikoista! Heidän taiteensa puhuu paljon! Tunnen itseni etuoikeutetuksi, koska elämänpolkumme ovat ristenneet.” Y. B. USA

“Jaamme mielenkiintonne alkuperäiskansojen heimoja kohtaan. Olemme tavanneet heistä monia ja  meillä on ystäviä, jotka aktiivisesti pitävät omaa kulttuuriaan elossa. Usean vuoden ajan järjestimme näyttelyn nimeltä ”He ovat isäntäväkeä, me olemme vieraita”. H.B. USA

https://stanwoodhouse.com/series/hosts/hosts.htm

Rukouksemme suomea puhuvien ystäviemme puolesta 

”…emme… ole lakanneet teidän edestänne rukoilemasta ja anomasta, että tulisitte täyteen hänen  tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärtämisessä, vaeltaaksenne  Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää  kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta, ja hänen kirkkautensa väkevyyden mukaan  kaikella voimalla vahvistettuina olemaan kaikessa kestäviä ja pitkämielisiä, ilolla kiittäen Isää,  joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa,  häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa  valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen, …”

Kol 1:9-14.

Jeesus on taakkojemme kantaja. Hän kuulee jokaisen rukouksen. Jeesus on jokaisessa keskustelussa vaiti läsnäoleva kuuntelija ja Hän ymmärtää jokaisen huokauksen ja kyyneleen. Hän parantaa  jokaisen sairauden.  

Jos teille on rukouspyyntöjä, niin lähetättehän niitä meille. Luemme jokaisen pyynnön ja  rukoilemme sen puolesta.

Hän tuntee valitsemani tien… 

Siunauksia lähettää Meridel Rawlings.

Gmail: meridel.rawlings@gmail.com