Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Alankomaat, Elul-kuu 5782 4. syyskuuta 2022 

Shalom ystävät! 

On ilo palata jälleen Alankomaihin. Tämä syksyn ajanjakso tunnetaan Jumalan vuodenaikana! Sitä  kutsutaan myös ‘ennalta määrätyiksi ajankohdiksi’. Syksyn kolmen juhlaa ovat: pasuunansoiton  juhla, suuri sovituspäivä, joka päättyy seitsenpäiväiseen lehtimajanjuhlaan! Profeetallisesti ottaen  pasuunat kätkevät vertauskuvana Kristuksen kuolleistanousemisen. Suuri sovituspäivä on aikaa,  jolloin Jumala kohtaa ihmisen. Lehtimajanjuhla [en. Feast of Tabernacles, tabernacle = asumus,  telttamaja, sukkah] puhuu Messiaan olemisesta meidän kanssamme; Immanuel, Jumala kanssamme  [hepr. immanu = kanssamme El = Jumala]! 

Olemme 40 päivän katumuksen tai kääntymyksen ajanjaksossa, jota hepreaksi kutsutaan teshuvaksi. Se alkoi elul-kuun 1.päivänä, elokuun 28. päivänä, ja päättyy lokakuun 5. päivänä, suurena  sovituspäivänä.  

Pyydämme teitä rukoilemaan Jayn ja minun puolesta lähtiessämme matkaamaan halki Kanadan  rannikolta rannikolle. Uskomme MUUTOKSEEN kaikialla minne menemmekään. 

Kymmenen päivän jaksoa pasuunansoiton päivästä (juutalainen uusi vuosi) suureen sovituspäivään  (syyskuun 26. päivä – lokakuun 4.päivä) kutsutaan myös syvän kunnioituksen, ihmetyksen päiviksi.  Se on anteeksiantamisen suuntaamista niitä kohtaan, jotka ovat loukanneet meitä. Juutalainen uusi  vuosi osuu syyskuun 25.-27. päiviin. Muista elämäämme ympäröivää armoa ja päästä irti  kaikesta loukkaavasta. Tämä on jumalallisen armon aikaa sinua kohtaan, ja sinun on tarpeen katua ja antaa anteeksi toisille. Kiitämme ja kohotamme katseen kohti uutta vuotta  jumalallisen suosion varjeluksen alaisuudessa.  

Muutamia suurimmista tämän pyhän ajanjakson aikana tapahtuneista hengellisistä läpimurroista  sekä henkilökohtaisessa elämässämme että palvelutyössämme: 

– Jay ja minä kihlauduimme avioituaksemme 

– Jay lähti Torontoon kaksivuotisiin opintoihin, ja minä Intiaan 

– Isä Jumala kutsui meidät Kanadasta Israeliin vuonna 1969 

Nämä juhlat ovat olleet elämämme risteyskohtia, jotka ovat toitottaneet toistuvasti muutosta. 

Rukoilethan meidän aloittaessamme 50 päivää kestävän puhujakiertueen Alankomaissa ja  Kanadassa tänä hyvin otollisena juutalaisen historian ajanjaksona. 

Kirjoitan teille Bettel-konferenssikeskuksesta Alankomaiden pohjoisosasta. Kirjeen alareunassa  olevasta linkistä pääsette mukaan meidän osuuteemme ICEJ:n kansallisessa konferenssissa  Alankomaissa. Aiheemme oli Maasta karkotettujen kokoaminen kriisin aikaan pioneerien  perspektiivistä. Jay esitti lyhyen katsauksen neuvostojuutalaisista ja filmistämme Gates of Brass [Vaskiportit]. Hän kertoi vierailustamme Kremliin esittääksemme sen siellä. Luovutimme siellä  kirjoituskäärön, jossa oli vetoomus 65 000 allekirjoittaneelta. He pyysivät ”Päästäkää minun  kansani lähtemään!” Ihmiset olivat allekirjoittaneet vetoomuksen filmimme ensiesityksissä  pääkaupungeissa eri puolilla maailmaa vuosina 1986-1989.  

Olimien – Israeliin muuttaneiden uusien tulijoiden – määrä tänä vuonna sodan runtelemasta  Ukrainasta ja Venäjältä on ennätyksellisen suuri verrattuna viimeksi kuluneisiin kahteen  vuosikymmeneen. Lukumäärä saattaa olla peräti 40 000 vuoden 2022 lopussa. Se on hedelmää tästä hirvittävästä sodasta. Meridel ja minä olimme tämän liikkeen pioneereja avustaessamme 70-luvun  alusta lähtien juutalaisia tulemaan kotiin. Sellainen oli ennen kuulumatonta kristillisessä  maailmassa. Juutalaiset olivat tehneet työtä 1880-luvulta lähtien tuodakseen juutalaiset kotiin.  

Vuonna 1989 tapasimme Moskovan Kremlissä Juri Reshitovin, Mihail Gorbatsovin  assistentin ihmisoikeus- ja juutalaiskysymyksissä. Hän totesi Jaylle: ”Teillä on valtaa mediassa!”  Se ei ollut mikään kohteliaisuus. Jay mietti mielessään ja vastasi: ”Niin on.” Ja nieleskeli. Silti tuon  varsin viileän tapaamisen lopussa Reshitov suhtautui meihin lämpimämmin lähetettyään toverinsa  ulos huoneesta. Yksityisesti, poissa mikrofonien äärestä, hän kertoi viettävänsä vaimonsa Esterin  kanssa pesachia, juutalaista pääsiäistä, seuraavalla viikolla. Hän sanoi myös: ”Jos joskus haluatte  tehdä toisen Neuvostoliittoa koskevan filmin, olen halukas auttamaan teitä.” Meridel ja minä  olimme järkyttyneitä ja hämmästyneitä tapahtumien käänteestä. Kutsumme sitä omaksi Kremlin  ihmeeksemme

Vuotta myöhemmin alettiin toteuttaa glasnostia ja perestroikkaa, ja seuraavien kolmen vuoden  aikana, 1991-1993, yhteensä 393 000 olimia vapautettiin Neuvostoliitosta palaamaan kotiin  Siioniin, aivan kuten profeetat olivat ennalta kertoneet. Tuo muuttoliike signaloi kaiken kaikkiaan  1,3 miljoonan neuvostojuutalaisen paluuta nykypäiviin mennessä. Se jatkuu. Mutta nyt Putin uhkaa lopettaa sen jälleen sulkemalla Jewish Agencyn, Juutalaistoimiston, toimipisteet entisen Neuvostoliiton alueella. RUKOILE!

Siitä huolimatta uskomme, ettei hän tule onnistumaan, koska on niin paljon ihmisiä, juutalaisia sekä kristittyjä, jotka tekevät nykyään monin tavoin työtä juutalaisten tuomiseksi kotiin. 

Runsaita siunauksia toivottaen 

Jay ja Meridel