Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni 29. elokuuta 2022

Shalom, kallisarvoiset ystävät!

“Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta”. Ja hän pani kätensä heidän päälleen [siunaten] ja lähti sieltä pois.”

Matteus 19:14-15

Aviomieheni ja minä kuulumme ns. hiljaiseen sukupolveen. Kuulumme heihin, jotka elivät läpi toisen maailmansodan. Jopa pieninä lapsina maksoimme siitä hinnan, kuten joka ikinen tuolloin elänyt sielu. Kanadalaisilla oli tahtoa nousta natsismin pimeyttä vastaan. Kansakuntamme otti yhteen tuon pahan kanssa vuosina 1939-1945. Nykyään haasteenamme on puhua totuutta, mutta usein olemme pidättyväisiä sen suhteen. Vaikeneminen nähdään Uuden maailmanjärjestyksen hyväksymisenä.

Ensi viikolla kirjeeni tulee teille Alankomaista. Hyvät ystävät, olettehan rukousvartiossa meidän puolestamme syyskuun 1. päivästä lokakuun 20. päivään asti. Rukoilettehan, että kansainvälisten rajojen ylittäminen sujuu ilman välikohtauksia. Millainen ajankohta onkaan olla tien päällä. Olkaamme uskollisia ja kuuliaisia Herran sanan jakamisessa.

Eräs leskeksi jäänyt ystävä Sveitsistä kirjoitti: ”Kirjoitan itkien. Olen kiitollinen jakamastanne tiedosta. Olen mukananne tällä Kanadan-kiertueella. Olette siunaukseksi ja Jumalan varjeluksessa. Antisemitismi on meitäkin koskeva seikka. Nuoret ihmiset piirtävät swastikoja tietämättä, mitä ne merkitsevät. Osallistun 125. sionistikonferenssiin Baselissa.” C.S.

Yhteenotto

Kysymys: Nousetko puolustamaan uskosi mukaisia ajatuksia? Elämä pyörii perheen, ystävien, työn ja seurakunnan ympärillä. Kuuluuko äänesi? Vai… kävelläänkö ylitsesi? Kuulen monien teistä vastaavan hiljaisesti: ”Kyllä.” Voisiko olla niin, ettemme elä varmoina saamistamme lahjoista? Vrt. Matteus 16:19-21. Kyse on siitä, miten ‘pukeutua Jeesukseen’. Hän on suojuksemme, viisautemme ja voimamme. Kyllä vain, meillä kaikilla on vihollinen. Yllätys! Vihollisesi ei ole äitisi, hallituksesi tai tyttäresi. Palaa rauhan tekevän, eheän yhteisyyden lähteelle. Ainoastaan silloin ymmärrät tämän kauhean perheitämme ja kansakuntiamme jakavan erimielisyyden.

Murtaja

Kautta Jeesuksen elämän saamme toistuvasti lukea siitä vastustuksesta, jota Hän joutui kestämään. Hän oli syntynyt suureen kansalliseen levottomuuteen ja vaikeuksiin. Hänen perheensä pakeni Egyptiin, koska harhaanjohdettu vallankäyttäjä oli antanut käskyn tappaa Betlehemin pienokaiset. Jumalan vihollinen nauroi Jeesuksen kuolessa luullen oman toimintasuunnitelmansa voittaneen. Mutta hän koki tappion Jeesuksen noustua kuolleista elämään. Juuri tämä usko jokaisessa uskovassa ihmisessä voittaa maailman. Pysähdy hetkeksi ajattelemaan sitä! Selah.

Saatana on aina toiveikas sen suhteen, että voisi muuttaa ja vääntää vinoon Jumalan suunnitelmia ja tarkoituksia, jotka ovat kirjoitettuina taivaassa. Kyllä vain, taivaassa on kirjastoja. Abba-Isällä on kirjanpitäjiä. Hänen designinsa sisältävät kaiken nuorimmista uskovista aina tuleviin kansakuntiin asti.

”Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.”

Ilmestyskirja 20:12

Meidän maailmamme on unohtanut, että Kaikkivaltias on valtaapitävä isäntä täällä alhaallakin.Jeesuksen oli oikaistava opetuslastensa asennetta, kun kyse oli pienten lasten arvosta. Pitäessämme nuorisoleiriä Ecuadorissa yksi vieraistamme oli erään kommunistimaan suurlähettiläs. Kierreltyään aluetta, jossa majoitimme satoja lapsia, hän kysyi: ”Miksi välitätte näin paljon pienistä lapsista?”

Vastaukseni oli yksinkertainen: ”Stalin ja Hitler, he molemmat tiesivät, miten tärkeää heidän doktriininsa kannalta oli olla ensimmäisenä istuttamassa omaa oppia ja kouluttamassa omia nuoria. Esimerkiksi Hitler-nuorista tuli SS-tappajia muutamassa vuodessa.” Nykyään näemme Pohjois-Amerikan johtajien osoittavan jumalatonta tietoisuussuhtautumista (woke-system) haavoittuvia kohtaan. On aika nousta esiin!

”Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea.” ”Ja te isät … vaan kasvattakaa heitä Herran kurissa ja nuhteessa.” ”koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset …”

Sananlaskut 22:6, Efesolaiskirje 6:4, 2. kirje Timoteukselle 3:15

Sielujemme vihollinen tietää meidän arvomme. Hän ei koskaan lakkaa ahdistamasta meitä. Pienenä lapsena opin vastustamaan sen ovelia valheita ja hyökkäyksiä, jotka tulivat ns. kristityiltä miehiltä, jotka olivat harhautuneet. Uhkaavat tilanteet pakottivat minut muuttumaan tarkkanäköiseksi taistelijaksi. Suurin uhka Saatanalle on Jumalan sana, joka asuu meissä. Käytetään sitä, puhutaan sitä julki uskossa. Valvotaan ja rukoillaan pienten puolesta, ja rukoillaan ja käydään hengellistä sotaa niiden puolesta, joilla on auktoriteetti meidän ylitsemme. JOS sinulla on jotain sanottavaa, AVAA SUUSI!

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden [yliluonnollisia] henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.”

Efesolaiskirje 6:12

Jokainen, joka sitoutuu eliniäkseen Jeesus Messiaaseen, on jatkuvasti kohteena. Asiaan ei vaikuta ihmisen tunne omasta arvottomuudesta. Petämme itseämme ajattelemaan, että voisimme tehdä itsemme Jeesuksen rakkauden arvoisiksi. Ei unohdeta milloinkaan, että meistä maksettiin hinta ja meille annettiin valtakunnan avaimet. Matteus 16:19-21 Jeesus antoi meille kaiken, mitä Hän oli Isältä saanut. Hän ei pidättänyt, ollut antamatta mitään. Sinun tulee olla hiljaisen luottavainen ja käyttää näitä avaimia arkielämässä.

”Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee [harjoita] syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä…”

Johanneksen kirje 3:9

Jumala siementä [sanaa], joka on istutettu elämäämme, voi verrata taivaalliseen, geneettiseen koodiin. Se tuottaa meissä halun elää hedelmällistä elämää, joka miellyttää Häntä. Se on suojelus mielellemme ja sydämellemme; se saa meidät elämään elämää täydesti.

”Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla … Aika on sodalla ja aika rauhalla.”

Saarnaaja 3:1-8

Siinä tarpeeksi tällä erää, ystävät hyvät. Lähettäkää minulle kommenteja tai kysymyksiä. Kuulen kovin mielelläni teistä. Sain hiljattain tällaisen viestin: ”Olen ateisti enkä koskaan tule uskomaan sinun ‘taivaalliseen Isiisi’”. Eteemme asetettu työ on annettu suoritettavaksemme. Ollaan valppaita ja tehdään työtä!

Siunaavin terveisin, Meridel Rawlings

Pidän paljon tästä yksinkertaisesta, suloisesta laulusta. Lapsemme tarvitsevat tätä maailmaa. Tapasin Louis Armstrongin Kööpenhaminan Tivolissa eräänä kesäkuun päivänä. Hän lauloi ja soitti tämän sävelmän kukkivan kirsikkapuun alle sijoitetun illallispöytäni ääressä. Kiitos edesmennyt Ted.