Finnish Newsletters

Pieni Hiljainen Ääni – Huhtikuun 3. päivä, 2022

Shalom kallisarvoiset ystävät! 

Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo HERRA Sebaot.

RK Sakarja 4:6 

Sinä päivänä mieleesi tulee eräitä asioita ja sinä mietit pahan juonen. Sinä sanot: Minä  hyökkään suojattomaan maahan, käyn rauhallisten, luottavaisina asuvien ihmisten kimppuun…  Sinä aiot saada saalista, ryöstää ryöstettävää… [käyt] kansaa kohti, joka on koottu kansojen  keskeltä… ja asuu keskellä maata.”

[Englanninkielinen käännös ilmaisee loppuosan näin: joka  asuu keskellä maailmaa, (siis Israel).] RK Hesekiel 38:10-12 

Maan sisäisiä vaikeuksia 

”Älä mene ulos tänä iltana, Hesekiel.”

”Outoa”, hän ajatteli sulkiessaan puhelimen. Varoitus tuli  hänen vanhemmalta veljeltään. Täällä Israelissa takana jo viikko kauheuksia. Viisi ihmistä on  kylmäverisesti ammuttu ja yksi rabbi surmattu auton tahallisella törmäyksellä. Hesekiel värähti  kauhusta ja työnsi ajatuksen mielestään. Hän oli uupunut ja tauon tarpeessa, sillä oli vaimonsa  kanssa hoivannut pientä lastaan koko päivän. Hesekiel teki pikaisen päätöksen. Hän laittoi  taaperonsa lastenrattaisiin ja päätti lähteä kävelylle, jotta lapsi nukahtaisi. 

Hän ajoi nopsasti asunnon hissillä alas kadulle. Vain muutamaa hetkeä myöhemmin hän joutui  kasvokkain terroristin kanssa. Vaistomaisesti hän suojasi lastaan. Israelissa asuva arabi ampui  Hesekielin lähietäisyydeltä. Hezzie, kuten perhe miestä kutsui, jätti jälkeensä kahdeksannella kuulla raskaana olevan lesken ja pojan, joka selvisi hyökkäyksestä vahingoittumattomana. 

Viime viikolla ihmisiä surmattiin ampumalla Israelin etelä-, keski- ja pohjoisosissa. Ampujina olivat Israelissa asuvat arabit. Kuolleiden joukossa isiä, äitejä, lapsia, arabipoliisi, kaksi 19-vuotiasta  rajavartijaa, mies ja nainen. Juutalaisia, arabeja, druuseja, muslimeja, kristittyjä ja ukrainalaisia  menehtyi näissä islamistifanaatikkojen vihantäyteisissä riehunnoissa. Yksi uhreista oli arabikristitty  Israelin poliisi. 

Juutalainen pääsiäinen eli pesach, ramadan ja pääsiäinen 

Islamilainen [paastokuukausi] ramadan [1. – 30.4.] alkoi juuri, juutalainen pääsiäinen osuu päiville  15. – 23. huhtikuuta, ja kristittyjen pääsiäistä vietetään 15. – 18. huhtikuuta. Ne osuvat osittain  samoihin päiviin. Islamilaiset, nationalistiset toiveet islamilaisesta Lähi-idästä kuohuvat. Uusia  oppeja kulkeutuu palestiinalaisten hallitsemista moskeijoista ja arabikaupungeista Israelissa. Opit  ovat peräisin iranilaisilta uskonoppineilta, ja niiden mukaan: ”Israelin olemassaolo lakkaa  heinäkuun 8. päivänä 2022.” Tämän väärän profetian ovat muutamat nielaisseet totuutena ja  pitäneet sitä yllykkeenä viime aikoina tapahtuneille murhille. Israel ei usko ISIS-järjestön olevan  innoituksen takana, vaan jokin vielä uhkaavampi paha on vallannut muslimikiihkoilijoiden mielet.  

Missä ikinä tätä luettekaan, uskon teidän käsittävän, että turvallisuustilanne Israelissa on jännittynyt näiden eri puolilla maata tapahtuneiden terrorihyökkäysten jälkeen. Ymmärrättehän, ettei kukaan  tunne oloaan turvalliseksi. Viime viikolla myös suurella, keskeisellä Mahane Jehudan torilla  Jerusalemin sydämessä saatiin estettyä terroriteko. Tiedämme kovin vähän ympärillämme  riehuvasta jatkuvasta taistelusta. Israelin täytyy ottaa huomioon riski, että vahvasti aseistautunut  arabiväestö aloittaa täysimittaisen ponnistuksen Israelin valtion tuhoamiseksi.  

Oslon sopimusten täytäntöönpanon aikana maailma kehotti Israelia kouluttamaan ja aseistamaan  palestiinalaispoliisit. En kahdehdi palestiinalaisia, mutta katsellessani täällä Jerusalemissa noita  vaiheita televisiouutisista, minä itkin. Jay on tehnyt filmejä tästä muutoksesta. Me kaikki tiesimme  tuon menettelyn olleen hyvin vakava erehdys. Koko mennyt historiamme todistaa sen. Siltikin  maailma huusi ”Rauha, rauha!” Ei unohdeta, että on olemassa hyvin, hyvin hienoja palestiinalaisia.  Ettehän ymmärrä minua väärin. Mutta eri puolilla palestiinalaisviranomaisten eli Palestinian  Authorityn hallintoaluetta poliisilaitoksille on tehty yllätysiskuja, joissa aseita ja ampumatarvikkeita on varastettu tai myyty kansannousun tekijöille. Rynnäkkökivääri on 15 000 dollarin arvoinen. Eipä ole vaikeaa oivaltaa, miksi mädännäisyys ja korruptio ovat vallalla. 

Sotakäynti mielen ja sydämen alueesta 

Eläkkeelle jäänyt Israelin puolustusvoimien prikaatinkenraali ja entinen asutusministeri Effi Eitam  varoitti: ”Israel on parhaillaan vastatusten israelinarabien, [maan] kansalaisten väkivaltaisen  kansannousun kanssa. Heidän lopullinen päämääränsä on riisua juutalaisvaltio aseista.” 

Israelin puolustusvoimien esikuntapäällikkö Aviv Kochavi varoitti: ”Tämä uusi terroriaalto voi  levitä maailmanlaajuiseksi erityisenä kohteenaan juutalaiset. Meidän on kerrottava itsellemme  totuus: ”Olemme keskellä arabien kapinaa, islamisti-nationalistista kapinaa, joka kohdistuu ajatukseen Israelista juutalaiskansan valtiona.”  

Pelokkaat kristityt yhteisöt 

Hiljattain tapahtuneet murhat ovat saaneet myös Israelin arabikristittyjen yhteisön varuilleen.  Arabikristityt lähettivät oman kansalaisjärjestönsä kautta kirjeen Israelin hallitukselle pyytäen  lisäsuojelua ISIS-järjestöä vastaan pääsiäisjuhlan aikaan. Silloinhan Israel on täynnä ulkomailta  tulleita pyhiinvaeltajia. Kirjeessä todettiin: ”ISISin hyökkäykset muslimivaltioiden kristittyjä  kohtaan jatkuivat laantumattomina, kunnes heidän saatanalliset hyökkäyksensä saavuttivat  massamurhan mittasuhteet, kuten EU myönsi.” Kirjeessä kehotettiin Israelin viranomaisia  ”suhtautumaan näihin uhkiin vakavasti” ja ”tarjoamaan maksimaalista turvaa kristityille”,  uskonnollisille rakennuksille, kirkoille, kristityille ylistystaloille ja symboleille” ennen tulevaa  pääsiäisjuhlaa.  

”… jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toisistaan. Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki jäsenet sen kanssa. Jos yksi jäsen saa kunniaa, iloitsevat kaikki jäsenet sen kanssa.”

RK 1. kirje  korinttilaisille 12: 25-26 

On aika rukoilla ja olla uupumatta 

Jay ja minä vetoamme kaikkia tätä kirjettä lukevia pysähtymään hetkeksi, ajattelemaan ja  toimimaan nyt. Kertokaa näistä seikoista rukousryhmissänne ja seurakunnissanne. Lähetättehän tätä viestiä joka puolelle eteenpäin. Tarvitsemme rukousta ja tukea. Anokaa ja rukoiltaa Taivasta  KAIKKIEN Israelin kansalaisten puolesta. Useimmilla on vain vähäinen idea siitä, mitä tässä  maassa eläminen kaikkineen maksaa. Hinta on korkea hengellisesti, emotionaalisesti, fyysisesti ja  taloudellisesti – uskonnolliseen tai kulttuuriseen viiteryhmään katsomatta. Viattomat kaikkialla  TARVITSEVAT varmuutta turvasta ja suojelusta. Se on Pyhän Hengen työtä, ja me kyllä tiedämme,  ettemme ole yksin. Rukoilettahan johtajiemme puolesta ja kaikkien tällä hetkellä Israelissa asuvien  yhteisöjen puolesta. Tilanne on hyvin, hyvin vaikea eritoten kaikille arabeille. 

”Rauhan minä jätän teille: minun [täydellisen] rauhani – sen minä annan teille. En minä anna  teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö.”

RK Johannes 14:27 

[Antakaa täydellisen rauhani rauhoittaa itsenne kaikissa olosuhteissa ja antaa teille rohkeuden ja  voiman jokaiseen haasteeseen.]

Pidämme Messiaan rauhan hyvin lähellä itseämme tällaisina hirvittävinä aikoina. Kiitos, että olette todellisia ystäviä ja seisotte nyt rinnallamme rukouksessa. 

Avoimin ja vilpittömin terveisin 

Jay ja Meridel Rawlings