Norwegian Newsletters

Stille Milde Røst

Kjære venner:

I dag mottok jeg en e-post fra våre kjære kanadiske venner, Ralph Rutledge og hans søster Norma Jean Mainse. David Mainse, velsignet minne, stiftet og var vert i Canadas landsdekkende kristne TV-nettverk, 100 Huntley Street.

 David var en kjær venn av oss og Israel. Meridel og jeg har fulgt Davids daglige og salvede blogg; 100 Ord. Siden David vendte hjem til himmelen i fjor, fortsetter hans sønn, Ron Mainse og poste farens blogg etter ønske fra mange.

Meridel, Jay and David 1969

Vi møtte David for første gang en lørdag morgen i september, 1969. Norma Jean serverte oss kaffe ved kjøkkenbordet sitt, imens Ron og Ren sprang gjennom huset og smalt med dørerne som unge tenåringer gjør! Kanskje de trodde vi var kule på grunn av vår Corvette som stod parkert utenfor.

 Jay og jeg hadde nylig blitt vist “venstre fot” fra fellesskapet av en velmenende pastor, da vi hadde bedt for at ungdommene deres skulle motta dåpen i Den Hellige Ånd. Såret, men ikke avskrekket; leste Jay fredags avisen og sa; “Jeg må finne noen jeg kan snakke med.” Det var slik han fant Pastor David Mainse, som var vert for det 15-minutter lange TV-showet i Hamilton Ontario.

Vi fortalte ham om vårt ganske uvanlige kall om å “selge alt og dra til Israel”. David lyttet intenst og utfordret senere hele kirken til å be om at vi skulle selge bilen Corvetten Sting Ray, for å være helt gjeldfrie. Avreisedatoen for Israel var 20. Oktober, 1969. David var veldig tydelig og så oss direkte inn i øynene imens han sa; “Jeg forstår IKKE kallet deres, men dette vet jeg, dere er begge kalt av Gud!”

“Mine sauer hører min stemme; jeg kjenner dem, og de følger meg. Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd.  Det min Far har gitt meg, er større enn alt annet, og ingen kan rive det ut av min Fars hånd. Jeg og Far er ett.» Joh. 10; 27-30

Som David nevner i artikkelen nedenfor, var han og Norma Jean pastorene våre i 1969 da Herren kalte oss til å forlate Canada og gjøre to ting. Først sa han til Meridel, “Hvis du elsker meg, elsker mitt folk,” og for det andre sa han til meg: Forkynn blant folkene, la det høres, løft banneret og rop det ut! Jeremia 50; 2a

Så med disse korte instruksjonene gav vi bort eiendelene våre og begynte en levetid med å velsigne Israel. Vi begynte først å “fiske” etter det jødiske folket ved å besøke ledere i Jødiske samfunn over hele kloden, 120 nasjoner og syv år senere, bygde vi vårt hjem i Israel. Ingen jødisk sjel har noen gang skjøvet oss bort. Budskapet er enda MER relevant i dag enn det den var den gang: Jeg sender bud etter mange fiskere, lyder ordet fra Herren, og de skal fiske dem. Siden sender jeg bud etter mange jegere, som skal jage dem fra hvert fjell og hver haug og fra bergskortene.Jeremia 16:16

Vår kjære David Mainse visste ikke det da… At siden dette bildet ble tatt (se nedenfor), at både Jay og jeg, skulle fullføre våre opparbeidede doktorgrader: han i historien og jeg i psykologi. Vi er borgere av Israel og hjemme i vår jødiske arv, som vi ikke visste noenting om før vi kom til Israel.

Left to right: Chris, Daniel, David and Josh

I løpet av de siste førti årene har Jay med team, produsert 150 dokumentarer om utfoldelsen av Israels bibelske, naturlige og profetiske historie. Vår sønn David har jobbet ved siden av oss i 20 år. Fordi vi ikke lenger er i stand til å støtte ham økonomisk har han tatt en stilling i Media Line, i Jerusalem. Du kan se hans ukentlige nyhetsstrømmer på YouTube: medialine.com.  Chris er teknologi spesialist og leder. Spesialist i et selskap som designer for Samsung, Time Warner med flere. Chris gjør fortsatt alt vårt arbeid på nettsidene. Josh er også en nettdesigner som jobber for høyteknologiske startups i Israel og New York. Daniel er vår kameramann og redaktør for Jerusalem Vistas. I vår og sommer ble han mirakuløst helbredet fra en betennelse i hjernen. Takk Gud for alle mennene våre som bidrar med sin kompetanse til arbeidet. Amen!

20. oktober starter 50-årsjubileet for den dagen vi forlot Canada til fordel for Israel. Vi vil glede oss veldig med Jerusalem og med alle som elsker henne! Nå vil vi se hva Herren vil gjøre med våre sønner!

Du husker kanskje min første bok; Fishers and Hunters, then; Honour Thy Father??? Sammen skrev Jay og jeg: Love My People – Volume 1 Timeless Secrets. Jeg har vært velsignet med å veilede privat og holde seminarer med lærerikt arbeidsmateriale for overlevende, men også pedagoger som deltar på seminarene mine, om seksuelle overgrep. Vi er nå i ferd med å publisere det siste arbeidet mitt: Healing the Indelible Stain.

Jay og jeg bygger for tiden et sommerhus i Hellas, et sted for å hvile og til rekreasjon for kjernefamilien. Syv av oss bor i Europa og syv av oss bor i Israel. Vi gleder oss over de håndplukkede møtene, dag for dag, når vi driver i virksomhet for Mesteren i ny tjeneste for Herren!

Vi sender deg vår kjærlighet og gleder oss til å høre fra deg.

Jay’s favoritt vers er: ” Kjærligheten tar aldri slutt. ” 1. Korinter 13: 8

Med kjærlig hilsen og takksigelser, 

Meridel Rawlings 

Tel: 054 4711786, ring oss om du er i Israel. 

Box 84156 Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL

Nå tilbake til Davids Mainses-blogg: DOUBLE HONOR

FOTO av JAY

Den kanadiske og mangeårige kristne lederen i Israel, Jay Rawlings, holder Bibelen sin på stien som fører til den østlige porten til Gamle byen i Jerusalem. Jay og kona, Meridel, har bygget mange relasjonsbroer mellom jøder og kristne. Jay har en mastergrad i sykehusadministrasjon og var assistentadministrator på Henderson Hospital i Hamilton som ung mann. Jeg hadde privilegiet å tjene som deres pastor da Gud kalte dem til et verdensoppdrag, spesielt med oppfordringen; om å velsigne Guds eldgamle folk, jødene. Jay solgte sin elskede Corvette Stingray og sammen med sin lille sønn, David, forlot de alt for å følge Jesus. Det er sikkert at Jay og Meridel er verdige av “dobbelt ære”, slik de har tjent som sanne eldste, som Paulus sa, “i Guds Ord og lære.” Av pastor David Mainse.