Norwegian Newsletters

STILLE MILDE RØST September 2018 / Tishri 5779

Meridel Rawlings, boks 84156, Mevasseret Zion, 9079097 Israel

Kjære dyrebare venner,

Denne tiden av året er den jødiske kalenderen fylt med svært meningsfulle og livgivende arrangementer. Det er som en forestilling som blir virkelig, og det jødiske folk har praktisert dem i tusenvis av år. Tenk på det! Siden 1979 har kristne blitt med i gleden i Jerusalem. Reisende fra de fire hjørnene på jorden samles her for å feire sin egen “Christian Celebration of the Feast of Tabernacles.” Be for at dagen skal komme at vi blir virkelig ett folk!

Spørsmål: Visste du at under det jødiske nyttår skriver vi våre synder på et stykke papir og kaster det i sjøen? Visste du at det er en hemmelighet i det å sitte stille i en Sukka? Visste du at vi er omkranset av en skar av vitner? Hvorfor kalles det den store kongens fest? Har du spørsmål, så vær frimodig og skriv til meg på; meridel.rawlings@gmail.com

Foto: Amitai leser fra Skriftene i Sukkaen med bestefar Jay i 2017. Amitai begynner i den israelske hæren i mars 2019.

«Jeg gir dere min ånd så dere blir levende, og lar dere finne hvile i deres eget land. Da skal dere kjenne at jeg, Herren, har talt og satt det i verk, sier Herren.» Esekiel 37:14

Dette skriftstedets løfte er viktig, uten en nasjon er det nesten umulig å være et folk. En ting er at noen få jøder i et nabolag i f.eks. Toronto eller London setter deres sukkaer opp for å feire … men det er noe ganske spesielt å se en hel nasjon feire en gammel bibelsk fest. Israel er unikt! Jeg oppfordrer deg til å komme og se med dine egne øyne. 

I den siste måneden har man «vendt om» fra å tråkke på sine brødres tær.  Denne tøffe jobben gjøres før nyttår. Disse dagene kalles “slihot” når vi går inn i en «tid for ettertanke og selvransakelse» om vi har fornærmet noen; Meridel; her menes når* og egentlig ikke om*.

Deretter kommer lydighetskravet, når vi må gå til den personen i en ånd i ydmykhet og be om tilgivelse for lovbruddene som er begått. Det er veldig tøft når de ikke ønsker å godta vår forespørsel om tilgivelse, men det er et annet emne.

Deretter ser vi etter levende vann til å kaste våre synder i. Hvorfor? Fordi Gud lovet å drukne våre synder i havets dyp. Det er å ta ham på hans ord! Alt krever en form for deltakelse. Jeg liker det praktiske i det, fint ikke sant?

Denne øvelsen er faktisk veldig bra for sjelen og er akkurat det vi kristne er påkrevd

å gjøre under nattverden; Herrens nattverd. Dette gjelder også på den ukentlige sabbaten

på fredag kveld. Etter velsignelsene spør vi, Rawlings, hvert familiemedlem som er tilstede om tilgivelse for overtredelser begått i løpet av den siste uken. Du kan ikke se noen i øyet, eller gi dem en god klem hvis du holder noe mot dem i ditt hjerte. Dette holder vår forbrytelsesliste ganske kort. Denne øvelsen følges av et hellig kyss; og i vår familie en varm klem, mens vi hilser hverandre med Shabbat Shalom. Åh kan du tro at nå smaker maten virkelig godt.

Vi kommer til deg; vår familie av venner og partnere rundt om i verden. Meridel slutter seg til meg i å oppriktig be om din tilgivelse for enhver måte som vi, vårt team eller familie har fornærmet deg i løpet av det siste året. Jeg vil aldri skrive til deg i overlegenhetens ånd eller i arroganse, eller å ta deg forgitt. Din godhet og tro har hjulpet vårt arbeid fremover alle disse årene. Det kommer til å bli 50 år den 20. oktober i år! Tenk deg det!

Vi observerer den bibelske fasten av Yom Kippur gitt fra Gud til Moses. Det er ikke for å få “kake poeng” å gjøre det, men som en måte å sette pengene våre der vår munn er. Det er en ting å snakke om omvendelse og en annen til å gjøre det. Prøv å ikke ta en slurk med vann på 26 eller 27 timer … det er ikke for de med svakt hjerte. Disiplinen er liknet med forberedelser til bryllupsdagen. Den fasten gir en ydmykhet. Men i dag kommer du ansikt til ansikt med den levende Gud. Det er mellom ham og meg … hvis jeg har gjort hjemmearbeidet mitt av forberedelser. Ja selvfølgelig er det bare Messias som fjerner våre synder. Men vi arbeider villig med Ham fordi vi alle er kalt til å avta, slik at han kan VOKSE i hverdagen. Vi gleder oss over rensingen som kommer med å komme nær til Herren. La oss ikke glemme…!

Bilde av maleri; ‘Supplication on Yom Kippur’ av Joy Caros. Joy er et elsket familiemedlem. Hennes fantastiske store oljemalerier av statsministrene og presidentene i Israel henger i Knesset i Jerusalem. Vi er så stolte av deg Joy!

Yom Kippur avsluttes når tre stjerner skimtes på himmelen; et frokostmåltid nytes i kveldsbrisen sammen med lokale, familie og venner. La feiringen begynne! La glede springe ut. Og det gjør det! Det neste du hører er de lykkelige lydene av hammere idet vi bygger vår Sukka, de spinkle og midlertidige hyttene. Igjen representerer de forbigående karakterer av våre liv. Gud er vårt sanne ly fra enhver storm i livet, og i en uke vi er barn som leker i sin verden av godhet og kjærlig vennlighet. Det er en 24/7 piknik ganger 8! Her spiser vi og noen av oss sover til og med de neste 8 dagene av Løvhyttefesten her. Det er forbudt å være trist under denne høsttiden. Vi er spesialister på å glede oss over vår familie, venner og besøkende fra fjernt og nær. Alt dette skjer i år i den gregorianske måneden september og de hebraiske månedene Elul og Tishri.

Det har vært en glede å skrive dette brevet sammen. Jay og jeg ønsker dere alle en veldig velsignet tid disse neste ukene. Takk igjen for din veldig hyggelige og dyp verdsatte bønner og økonomisk støtte.

Fra din familie her i Jerusalem. I Yeshuas kjærlighet,

Jay, Meridel og Family

Meridel Rawlings PhD. Box 84156
Mevasseret Zion, 9079097 Israel
Office: 00 972 2 533 0382

Home