Norwegian Newsletters

Stille, milde røst, oktober 2017

 

Shalom og Hag sameach i denne høytid i Bibelenes land -Israel, sesongen av det nye året 5778; som ankom 21. september til 23. september. Med lyden av shofarer og trompeter og ikke minst; bønn av omvendelse.

Yom Kippur, forsoningsdagen, var veldig annerledes for oss i år. Vi dro opp til Galilea til sykepleier og min kjære venn, Irene Bredlow Hun hadde falt og fikk brud i hoften, så vi tok oss av henne fram til andre arrangementer kunne bli gjort. Irene og jeg har vært venner siden sykepleier skolen tilbake i Canada 1960-1963. Vi er her for å være en velsignelse; «hva din hånd makter å gjøre, gjør det med all din kraft». Ja Herre!

For mange år siden snakket Herren til Jay og jeg og sa: “Når andre er i faste, skal du feire, og når andre feirer, blir du fastende. Når de gråter, du skal le, og når de ler, vil du gråte». Det er ganske mye en sann beskrivelse av våre levde liv med en profetisk vri. Vår “flyt” går bare ikke med normen; fordi det vanligvis er ett eller to trinn fram i tid.

 

Min søster Jan som du ser på bildet øverst til høyre, er her nå fra Vancouver, Canada sammen med sin sønn Paul. Paul kjenner Israel godt, han har gitt to år av sitt liv til filming og redigering for kanalen Israel Vision. Takk Paul. Den har vært vår glede å ta dem med rundt om i hele Israel. I dag er de opptatt sammen med de tusenvis av israelere og utenlandske gjester som feirer i Jerusalem marsjen.

 

 

 

Jeg tok dem til Mahane Yehuda markedet i Jerusalem for å se de intense forberedelsene til Løvhyttefesten. Det er hektisk og fargerikt, kanskje som du vil gjenkjenne som juledekorasjoner, men dette for sukkaen. I bildet igjen vi ser grener av selje, palme og myrt og gul sitrus. De blir til et offer, vinkende for Herren … fra øst mot sør, vest og nord. Det er et gammelt bibelsk påbud.

Familien vår kom på middag i sukkaen Jay og Daniel satte opp, men bildene på så mørke at ingenting vises.. Fem dager ut i høytiden kom regnet. Hvilken GLEDE etter å ha holdt ut en brennende varm sommer. I løpet av minutter ble de tunge lagene av støv skrubbet fra den ene enden av nasjonen til den andre. Dette er det fantastiske løftet om sen regnet. Profeten Joel så det ved tro og skrev: “Jeg vil sende tidlig og sen regn i den første måneden … “ Denne utgivelsen av regn er også et løfte om Guds Ånd skal bli utøst over denne nasjonen som dør av tørst … ALLE nasjoners Far!

Israels utenriksdepartement har uttalt at den Internasjonale Kristne Ambassaden er en verdifull ressurs for Israel, og gleder seg over pilegrimene med åpne armer. Ambassaden har grener i 179 nasjoner. Da vi åpnet den i 1980 som medstiftere, arbeidet vi i tro, men vi kunne ikke ha forestilt oss denne mektige oppslutningen. Over 4000 personer kom til den bibelske middagen i Ein Gedi. Jay og jeg nøt å vandre blant folkene, selv fra Cookøyene. Det er spennende. Budskapet vi hørte var: “Vantro er den utilgivelige synd.” Stopp og tenk på det! Når en mann ber virker Gud! HVEM er vaktmannen i din familie? Hvem er vaktmannen i nabolaget ditt, teater, gamlehjem, politistasjon, bønnemøte, universitet, bibliotek, butikker, regjering?HVEM?

Jeg oppmuntrer deg til å be for utgivelsen av Guds Ånd i din nasjon sammen med bønn om Guds velsignelse over Israel og oss i Rawlings familien. Åhh, må nasjonene våkne opp og se vår strategiske plass på jorden i denne tiden av historie. Åhh må kirken våkne opp og se. At det verdensomspennende jødiske samfunnet ville være oppmerksom på advarslene som blir gitt … det er på tide å tilbe.

Sørafrikanske venner satte opp et seminar for at vi skulle gi en oppdatering om det pågående arbeidet i Nepal. Vi viste deler av filmen CAN – Change Action Nepal og besvarte mange spørsmål om det innviklede arbeidet av å redde trafikkerte mennesker. Fondene har ikke kommet inn for at vi skal kunne reise denne høsten, så vi venter …

På VIP-mottaket i år intervjuet Jay flere høyt satte personer fra nasjonene; blant dem venner i den finske regjeringen. Hvert liv er så verdifullt og perfekt plassert. I kveld vil Jay være vert for vår israelske naboer på den inspirerende “Israelske Natten” som alltid er mye moro. Det er en tid da kristne sier “Takk” til disse hardt arbeidende, tøffe, inspirerende israelere som nekter å “gi opp”. Daniel og Paul har vært ute og filmet i løpet av disse spennende dagene.

Vi har fått i oppdrag å lage en film for History Channel på 100-års jubileumeet for det modige sted hvor de australske Anzac-troppene bidro historisk i deres stand i Beersheba i 1917. Det er direkte knyttet til utfrielsen av Jerusalem etter 500 år med trelldom fra islamske hender over til britene. Historien er et sikkert klokkeslett og forsikrer oss om at den Allmektige Gud ER aldri sen, og Hans vilje er å utføre det. Han bruker selvfølgelig nasjonene, det er viktig å forstå betydningen av vår demokratier i dagens gale, gale verden ..

Palestinerne forsøker å stjele Israels åndelige arv … de har FN i lommen og somet resultat også tempelberget og vestmuren og hulen til patriarkene og matriarkene i Hebron gjetter nå hva det er de vil ha? De vil ha Dødehavsrollene. Ikke rist på skuldrene, smil og eller tenk; “Det tjener disse jødene rett!” Nei, elskede … djevelen går rundt som en brølende løve som søker eter hvem han kan fortære. Vær våken! Hva er det han prøver og stjele fra deg og dine?

David, bildet til høyre, australieren, mistet sin sykkelbutikk til en fiendtlig overtakelse i juni. Men Herren hadde en bedre ide. Han skrev nettopp en kontrakt med et Israelsk media selskap. Han er nå deres produksjonsleder. Vi er alle veldig takknemlige. Her er et bilde av han når han lager potetmos til vår kalkunmiddag. Ja, det var den første natt i Løvehyttefesten, tilbrakt i vår sukka. Vi feiret også vår kanadiske Thanksgiving med stekt kalkun med alt tillegg. Hvordan Herren elsker jordens familier. Vi alle hadde det så gøy!

Det er vårt privilegium å lytte nøye til den stille milde røsten, som taler inn i våre liv. Jay, jeg og sønner elsker våre liv. Vi opplever det som et kall å tjene, ale de ulike situasjoner som Herren kaller oss til. Ofte er det et kall å vente, be og lytte … og så, handle!

Mine beste samarbeidspartnere har ikke hørt fra meg fordi jeg har blitt løpt føttene mine av meg, bevertet, guidet, pleid, mathandling og matlaging for å ta vare på stammen.

Takk for tålmodigheten med meg, og takk for brevene dine, de betyr så mye. Vennligst HUSK DET, og slit deg ikke ut med å gjøre godt for oss.

Foto til høyre: Nevø Paul Chobaniuk, sønn David, søster Janice

Jay, Meridel, David, Chris, Josh and Daniel.

Dr. Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL