Finnish Newsletters

Pääsiäinen 2021

Kallisarvoiset ystävät! Shalom ja siunattua pesachin ja pääsiäisen aikaa!

Lähetämme rakkaudellisia rukouksia toivottaen teille turvallisuutta, terveyttä ja menestystä. Usein kodissamme kolmi- ja nelikymppisemme huudahtavat yhdessä Jayn ja minun kanssani: ”Kiitos Abba, olemme niin siunattuja.” Olemme kiitollisia terveydestä, ja koemme kulkevamme eteenpäin. Julistamme ja ylistämme Hänen siunauksiaan. Tarvitsemmeko siihen syytä? Emme oikeastaan, mutta otetaan vaikka aluksi se seikka, että nimemme ovat kirjoitettuina Karitsan Elämänkirjaan. Meidän elämänhistoriamme on uudelleenkirjoitettua, koska:

Hän on ylösnoussut!
Hän on totisesti ylösnoussut!
Hallelujaa!

Jay filmasi hiljattain sen unohtumattoman kohtaamisen HERRAN kanssa, joka hänellä oli vuonna 1969 pikkuruisessa, kuumassa ja savuisessa sekä moskiittojen täyttämässä slummissa Filippiineillä. Oppiaihe koski Jumalan mittaruo’on määriä hänen elämässään. Hesekiel 40:3 ja Ilmestyskirja 11:1

Apostoli Paavali esittää hyvin tärkeän kysymyksen Korinttilaiskirjeessä 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?” Uskon hänen toteamuksensa olevan täysin relevantti nykyäänkin. Joskus meidän on tarpeen tarttua mittaruokoon. Korona on ollut sellainen itsetutkistelun vaihe.

Jay and Meridel Rawlings

Jayn puheenvuoro
Saanhan viedä teidät 52 vuoden taa vuoteen 1969. Jätimme silloin taaksemme vauraan elämämme Kanadassa. Israel oli ensimmäinen pidemmän ajan pysähdysetappimme ”partiolaismatkallemme” maailman ympäri. Tiesimme palaavamme sinne elääksemme maassa. Annoimme kaksi vuotta elämästämme ruohonjuuritason avustustyöhön Manilassa. Mutta Jumala teki hyvin selväksi, että meidän tuli keskittyä Israeliin. Matkustimme seitsemän vuoden aikana yli 120 kansakunnassa vieraillen juutalaisyhteisöissä. Osoitimme heille profeettojen sanat, jotka koskivat kotiinpaluuta, alijan tekemistä.

Quezon City, Philippines. Photo by Lance Lozano on Unsplash

Aloitus ”intensiivikurssilla” Quezon Cityssä, Filippiinien pääkaupungissa, antoi meille äärettömän arvokkaita oppeja elämää varten. Toimimme yhden kauden vapaaehtoisina avustustyöntekijöinä eräässä lähetysjärjestössä. Sen perustajat olivat vakiinnuttaneet raamattukoulun ja istuttaneet viitisen sataa seurakuntaa eri puolille maata. He luottivat käsiimme ”äitiseurakunnan” pastorin työn hoitamisen. Me kaikki koimme kansakunnanlaajuisen herätyksen puhkeamisen roomalaiskatolisissa konventeissa, luostareissa, arvokkaissa kouluissa ja yliopistoissa. Se oli huikeaa historian aikaa. Katselimme, miten Pyhä Henki läikkyi yli rajojen ja siirtyi Kaakkois-Aasiaan.

Mutta ennen tämän uuden haasteen hyväksymistä käännyin HERRAN puoleen johdatusta pyytäen. Hän antoi minulle näyn, joka muutti elämäni. Näin Herran mittaruo’on, jota Hesekiel ja Johannes käyttivät mittaamaan taivaallisen Temppelin. Tuossa näyssä puhdasta kultaa oleva väline loisteli himmeästi. Olin tottunut mittailemaan Raamatun Temppeliä. Tajusin tuosta näystä, että mittaruoko mittaa kaikki uskonnolliset instituutiot ja ihmiselämät. Tarkan yksityiskohtaiset mittaukset merkittiin kohdilleen, ja ne kuvasivat jokaisen ihmiselämän luovuttautumista Kaikkivaltiaan Jumalan tahdolle.

Typerästi oletin olevani kiittelyn arvoinen, olinhan jättänyt hallintotyöni Kanadan tuolloin suurimmassa sairaalassa. Luovuin taloudellisesta turvallisuudesta ja kaikesta maallisesta omaisuudesta. Minulla ei ollut varaa 30 dollarin henkivakuutukseen ja lopetin sen saamatta mitään. Eläkettä oli määrä kertyä miljoonan dollarin verran täyttäessäni 75 vuotta. Nykyään hymyilen jo pelkästään sitä ajatellessani. Meidän oli opittava elämään uskonvaraisesti. Minulla oli tuolloin taskussani 75 dollaria ja olimme vailla velkaa. Kyllä vain, muistutin ”Pyhälle”, että olin palvelemassa kanssaihmisiäni vieraassa massa, slummissa. Vaiheeni olivat Hänen käsissään.

Photo by Karsten Winegeart on Unsplash

Odottavin mielin katsoin kultaista mittaruokoa tietääkseni millaisen arvomitan saisin. Mitä? Näin olevani ruo’on aivan ensimmäisellä mittatasolla. Huudahdin epätoivoisena ja epäuskoisena. ”Abba, näytä mihin olet viemässä minua?” Välittömästi tunsin itseni nolostuneeksi. Edessäni oli verinen Jeesus ristiinnaulittuna riippumassa ristillä. Minulla ei ollut mitään sanottavaa. Hänen sanansa: ”Se on täytetty.” lävistivät egoni. ”Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. Johannes 19:30

Tuo näky sai minut toteamaan, ettei minun tule koskaan muuttua omahyväiseksi. Elämäni täytyy olla jatkuvaa taipumista, suostumista Jumalan tahtoon. Muutamille teistä tämä yksinkertainen totuus saattaa kuulostaa itsestäänselvältä. Mutta saanen katsella omaa elämääni suhteessa Häneen. Näiden monien vuosien aikana Hän ei milloinkaan ole saanut minua tuntemaan itseäni tuomituksi, vaan Hän on aina rohkaissut minua jatkamaan uutterasti eteenpäin pysähdysaikoinakin. Toivon todella pysyväni turvassa Hänen tahdossaan. Hänen suunnitelmansa ovat osoittautuneet hyvin syvällisiksi omiini verrattuna. Oppimäärä? Älä koskaan lakkaa luovuttautumasta.

Palasimme vierailemaan tuohon samaiseen seurakuntaan 50 vuotta myöhemmin. Meridel ja minä saimme iloksemme kuulla, että sen pohjalta oli muodostettu yli 100 seurakuntaa. Tulin kovin rohkaistuksi. Eräänä päivänä Taivaassa saamme iloisina löytää nuo rakkaat ihmiset siunattuina ja vahvistuneina, koska uskalsimme luottaa ja totella.

Muistutamme teille rakkaat ystävämme, että Meridel ja minä TOIVOMME teidän tuntevan Pyhän Hengen mielisuosiota seistessänne rinnallamme täältä Siionista käsin tehtävässä elämäntyössa. Kiitos, että pidätte meidät rukouksissanne ja kuukausittaisten lahjoitusten piirissa vuonna 2021. Pyydän apua kahden läppärin ostoon. Ne ovat meidän työkalujamme tässä kirjoitusammatissa. Meridel saa sähköiskuja laitteestaan, jonka koskettimet a,d,e, s ja välilyönti ovat reiällisiksi kuluneita.

Kiitos.

Jaffa, Israel. Photo by Adam Jang on Unsplash

Hei kaikki! Kirjoitusvuorossa Meridel.

Kirjoittaessani ajattelen monia teitä henkilökohtaisesti. Muutamat meistä ovat olleet kirjeenvaihdossa kanssamme vuosien ajan.
Täällä Israelissa olemme rohkaistuneita. Maa on AUKI! Tunnelin päässä on valoa, huolimatta siitä, että 6 000 sielua menetettiin koronalle. Rukoilemme, että maa pysyy avoimena ja turvallisena.

Israelin vaalit pidettiin 23. maaliskuuta. Rukoilemme muutosta. Keskiluokkaa on systemaattisesti vähennetty. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Tarvitsemme johtajan, joka ajattelee tavallista ihmistä. Rukoilettehan Isän tahdon toteutumista vaalituloksen laskennankin jälkeen.

Poikani ovat saaneet minut työskentelemään kohti suurempaa näkyvyyttä. Tein peräti jo ensimmäisen Facebook-postaukseni ihan itse. Olen juuri nauhoittanut neljä lyhyttä klippiä aiheesta

”katkeruus”, mikä on varsin sopiva aihe pesachiin, juutalaiseen pääsiäiseen liittyen ajatellessamme sitä syntisten taholta tullutta vastustusta, jota Jeesus joutui kärsimään. Totuuden nimessä, älkäämme koskaan unohtako pitää silmällä Jumalan ”keskitaitetta” kaikissa Kirjoituksissa, joka ei koske mitään muuta kuin Hänen kärsivää Palvelijaansa, Messiasta ja takaisin tulevaa Kuningastamme! Yksi ja sama. Rukouksemme on, että Israel näkee totuuden tästä asiasta.

Israelissa etusivun uutinen on tämä: ihmisen silmään on menestyksellisesti istutettu keinotekoisesti valmistettu sarveiskalvo. Potilas on nimeltään ‘Jamal’, ja oletan hänen olleen syntymästä saakka sokea arabi. Aiemmin hän oli sokea ja nyt hän pystyy näkemään. Tämä israelilainen teknologia voi antaa näön miljoonille.

Photo by Mick Haupt on Unsplash

Israelin antiikkiviranomaiset – The Israel antiquities Authorities – on julkaissut hämmästyttäviä uutisia tuoreista löydöistä Juudean erämaasta. Raamattukatkelmien joukossa oli häikäiseviä teelmiä, mm. osia kreikankielisistä Naahumin ja Sakarjan kirjoista.

Kuulemme Jumalan Hengen puhuvan kansakunnallemme pölystä esiin tulleiden Kirjoitusten katkelmien kautta.

”Näitä te tehkää: Puhukaa totta toinen toisellenne. Tuomitkaa porteissanne oikein, tuomitkaa rauhan tuomio. Älkää hautoko mielessänne pahaa toinen toisellenne, älkääkä rakastako väärää valaa. Sillä kaikkia näitä minä vihaan, sanoo Herra.” Sakarja 8:16-17

Ja vielä lopuksi, vaikkeikaan vähäisenä seikkana: seisottehan rinnallamme turvatalon rakentamiseksi Nepaliin. Mikään lahjoitus ei ole liian pieni, eikä mikään liioin liian suuri. Mikä ihana tapa vaikuttaa pysyvästi nuorten, vailla vanhempia olevien elämään. Kiitos.

Iloitse suuresti, tytär Siion riemuitse, tytär Jerusalem, sillä sinun kuninkaasi tulee sinulle! Vanhurskas ja auttaja hän on, on nöyrä ja ratsastaa aasilla, aasintamman varsalla. Sakarja 9:9

Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen. Ilmestyskirja 1:7

Joten: saavu Jeshua HaMeshiah, Jeesus Messias.

Rakastavin terveisin Meridel Rawlings 

Thrilling finds have been uncovered by the Israel Antiquities Authority in the Judean Desert

Dr. Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097, Israel

The very picture at the very top: Photo by Phil Goodwin on Unsplash