Finnish Newsletters

Double Honour – suomeksi

Kallisarvoiset ystävät!

Sain tänään sähköpostiviestin rakkailta ystäviltämme Ralph Rutledgeltä ja hänen sisareltaan Norma Jean Mainselta. Norma Jeanin edesmennyt aviomies David Mainse – olkoon hänen muistonsa siunattu – perusti ja isännöi kanadalaista, koko maan kattavaa kristillistä televisiokanavaa nimeltä 100 Huntley Street. David oli suuri Israelin ystävä ja meidän hyvä ystävämme. Meridel ja minä olemme seuranneet hänen voideltua, päivittäistä blogiaan 100 Words eli sata sanaa.  Davidin päästyä Taivaaseen viime vuonna hänen poikansa Ron Mainse jatkaa isänsä voideltujen blogikirjoitusten lähettämistä, koska monet ovat sitä pyytäneet. 

Tapasimme Davidin ensi kertaa lauantaiaamuna syyskuussa 1969. Norma Jean tarjoili meille kahvia heidän keittiöpöytänsä ääressä. Samaan aikaan Ron ja Ren viilettivät ympäriinsä paiskoen väliovia teini-ikäisten tapaan! Ehkä he pitivät meitä cooleina tyyppeinä, sillä Corvettemme seisoi parkkeerattuna heidän pihaväylällään. Jay ja minä olimme hiljan sitä ennen saaneet lähtöpassit seurakunnan hyvää tarkoittavilta pastoreilta, koska olimme rukoilleet seurakunnan nuorten puolesta, jotta nämä saisivat Pyhän Hengen kasteen. Satutettuna vaan ei lannistettuna Jay luki perjantain sanomalehteä ja sanoi: ”Minun on löydettävä joku, jonka kanssa voin puhua.” Sillä tavalla löysimme pastori David Mainsen, joka isännöi 15-minuuttista televisio-ohjelmaa Ontarion Hamiltonissa tuolloin. 

Kerroimme hänelle melko epätavallisen kutsumme ”myydä kaikki ja lähteä Israeliin”. David kuunteli tarkkaavaisesti ja pyysi myöhemmin koko seurakuntaansa rukoilemaan, että saisimme Corvette Sting Rayn myydyksi velasta päästäksemme. Lähtöpäivämme kohti Israelia oli 20. lokakuuta vuonna 1969. David sanoi hyvin varovasti katsoen meitä suoraan silmiin: ”EN ymmärrä teidän kutsuanne, mutta tämän tiedän: teillä molemmilla on Jumalan kutsu!

Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille iankaikkisen elämän. He eivät ikinä joudu hukkaan, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni. Isäni, joka on antanut heidät minulle, on kaikkia muita suurempi, eikä kukaan voi ryöstää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.” Joh 10:27-30

Kuten David alla olevassa artikkelissan mainitsee, hän ja Norma Jean olivat pastoreitamme vuonna 1969, kun Herra kutsui meidät lähtemään Kanadasta. Meidän oli määrä toteuttaa kahta asiaa. Ensin Hän sanoi Meridelille: ”Jos rakastatte minua, rakastakaa minun kansaani.” Sitten Hän sanoi Jaylle: Julistakaa ja kuuluttakaa kansojen keskuudessa, nostakaa lippu ja kuuluttakaa, älkää salailko.Jeremia 50:2

Näiden lyhyiden ohjeiden perusteella luovuimme omaisuudestamme ja aloitimme elämänvaiheen Israelin siunaamisessa. Ensin aloitimme juutalaisten ”kalastuksen” vieraillen juutalaisyhteisöjen johtajien luona eri puolilla maailmaa. 120 kansakuntaa ja seitsemän vuotta myöhemmin asetuimme kodiksi Israeliin. Yksikään juutalainen ei koskaan torjunut meitä. Vakava viesti on VIELÄ oleellisempi tänään kuin tuohon aikaan. ”Katso, minä lähetän monta kalastajaa, sanoo Herra, kalastamaan heitä. Sen jälkeen minä lähetän monta metsästäjää metsästämään heitä kaikilta vuorilta, kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.” Jer 16:16

Rakas David Mainse ei liioitellut. Tuon valokuvan ottamisen jälkeen (alla) sekä Jay että minä saimme tohtorinarvot, Jay historiassa ja minä psykologiassa. Meillä on Israelin kansalaisuus ja tunnemme kuuluvamme sinne oman juutalaisen sukuperintömme perusteella. Siitä emme olleet tietoisia ennen Israeliin tuloamme.

Right to left: Chris, Danial, David and Josh

Viimeksi kuluneiden 40 vuoden aikana Jay ja tiimi ovat tuottaneet 150 dokumenttia Israelin raamatullisista, luonnollisista ja profeetallisista historian vaiheista. Poikamme David työskenteli rinnallamme 20 vuotta. Koska emme enää pystyneet tukemaan häntä taloudellisesti, hän otti työn Media Line -yhtiössä Jerusalemissa. Voitte nähdä hänen toimittamansa viikkouutiset YouTubessa osoitteessa medialine. com. Chris on high tech -spesialisti ja johtaja yhtiössä, joka tekee suunnittelutöitä Samsungille, Time Warnerille ja muille. Chris toteuttaa yhä kaiken internetiin tulevan materiaalimme. Josh on niin ikään web designer. Hän työskentelee high techin parissa start up -yhtiöitten kanssa Israelissa ja New Yorkissa. Daniel on kameramiehemme ja editorimme Jerusalem Vistasissa. Viime keväänä ja kesänä hän parantui ihmeellisesti aivotulehduksesta. Kiitos Jumalalle! Kaikki mieshenkilömme antavat asiantuntemuksensa työhömme. Aamen!

Meridel & Jay Rawlings in Greece 2019

Lokakuun 20. päivänä alkaa 50-juhlavuotemme laskettuna Kanadasta lähdöstämme Israeliin tuloomme asti. Riemuitsemme yhdessä Jerusalemin ja kaikkien sitä rakastavien kanssa! Nykyään näemme, mitä HERRA on tekemässä poikiemme suhteen!

Muistatte ehkä ensimmäisen kirjani ”Fishers and Hunters” (Kalastajat ja metsäsjätä [Päivä]) ja sitä seuranneen ”Honour Thy Father??? (Kunnioita isääsi? [Päivä]). Yhdessä Jayn kanssa kirjoitimme ”Love My People Volume 1 Timeless Secrets” (Rakastakaa minun kansaani – osa 1 Ikuisia salaisuuksia). Minua on siunattu mahdollisuudella antaa yksityistä sielunhoitoa ja pitää seksuaalista hyväksikäyttöä käsitteleviä seminaareja selviytyjille ja kouluttajille. Olen käyttänyt niissä oheismateriaalina opastavaa työkirjaani. Parhaillaan on meneillään tuoreimman kirjani julkaisuprosessi. Kirjan nimi on ”Healing the Indelible Stain” (Lähtemättömän tahran parantaminen). 

Tällä hetkellä Jay ja minä rakennamme kesäkotia, levon ja virkistyksen paikkaa perhekunnallemme Kreikkaan. Seitsemän meistä elää Euroopassa ja seitsemän meistä Israelissa. Nautimme päivittäisistä, erityisistä ja valmistetuista tapaamisista toimiessamme Mestarin töissä tämän uuden lähetystyökentän puitteissa!

Lähetämme teille rakkaita terveisiä. Kuulisimme mielellään teidän tilanteistanne.

Jayn mielijae Kirjoituksissa on: ”Rakkaus ei koskaan häviä!” 1 Kor 13:8

Rakastavin ja kiitollisin terveisin

Meridel Rawlings

Puh.: 054 4711786 Soittakaa ollessanne Jerusalemissa.

Box 84156 Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL

Palataan  pastori David Mainsen blogiin : KAKSINKERTAINEN KUNNIA

Kanadalainen, pitkään Israelissa toiminut kristillinen johtaja Jay Rawlings pitelee Raamattuaan tiellä, joka johtaa Itäiselle portille Jerusalemin Vanhassakaupungissa. Jay ja hänen vaimonsa Meridel ovat rakentaneet monia siltoja juutalaisten ja kristittyjen välille. Jaylla on maisterintutkinto sairaalahallinnossa ja hän toimi Hendersonin sairaalan apulaishallintojohtajana Hamiltonissa ollessaan nuori. Minulla oli etuoikeus toimia heidän pastorinaan Jumalan kutsuessa heidät lähetystyöhön maailmalle erityiskutsunaan siunata Jumalan muinaista kansaa, juutalaisia. Jay myi itselleen kovin rakkaan Corvette Sting Rayn, ja he lähtivät pienen poikansa Davidin kanssa seuraamaan Jeesusta jättäen kaiken taakseen. Jay ja Meridel todella ansaitsevat ”tuplakunnian”, sillä he ovat toimineet todellisina vanhimmiston jäseninä Paavalin sanojen mukaisesti ”sanassa ja opissa”.