Finnish Newsletters

Hyvää uutta vuotta – Rosh Hashanah 5782

Lämpimiä terveisiä kaikille !

Myös Jay toivottaa yhdessä minun kanssani teille kaikille hyvin erityistä, onnellista ja suloista uutta vuotta.

”Ja he vaeltavat Herran jäljessä. Hän ärjyy kuin leijona — niin, hän ärjyy, ja vavisten tulevat lapset mereltä päin.” [Englanninkielinen käännös ilmaisee hieman toisin:.. tulevat lapset lännestä.] Hoosea 11:10 Raamattu 1933/1938

Haluan aloittaa kirjeeni ihmeellisillä uutisilla juutalaisten paluusta Israeliin eri kansakunnista. Heitä palaa sieltä enemmän kuin milloinkaan aiemmin. Vilkaiskaapa näitä tilastoja, jotka tulivat aivan hiljattain Howard Flowerilta, joka johtaa Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön alija-työtä. Yksi sen tärkeimmistä ponnistelun kohteista on aina ollut avustaa Israelia tuomaan omat juutalaiset poikansa ja tyttärensä kotiin. Katsokaa juutalaisten palaajien määrien enentymistä kaikkialta maailmasta. Kaikki lukumäärät ovat lisääntyneet! Venezuelasta 50 % enemmän, Argentiinasta 70 % enemmän, USA:sta 88 % enemmän, Ranskasta 137 % enemmän ja Britanniasta 64 % enemmän.

Itse uskon tämän olevan suurin profeetallinen merkki nykymaailmalle. Jeesus sanoi: ”Suuren torven [shofarin] soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut.” [Englanninkielinen käännös ilmaisee hieman toisin: kokoamaan kaikkialta…hänen valitun kansansa.] Matteus 24:31

Isä Jumala on uskollinen kirjoitetulle sanalleen – Raamatulle. Tämä kutsu on hyvin rakas meidän sydämillemme. Jay ja minä nuorten poikiemme kanssa olimme pioneereja (ihmisten) kalastajia 1970-luvulla. Vierailimme silloin juutalaisten luona jokaisessa maanosassa ja kannustimme heitä palaamaan kotiin. Myöhemmin autoimme juutalaisyhteisöjä ja kristittyjä järjestöjä tuomaan juutalaisia kotiin Jayn tekemien historiallisten filmien Apples of Gold (Kultaomenoita) ja Gates of Brass (Vaskiportit) välityksellä. Ensimmäinen kirjani Fishers and Hunters (Kalastajia ja metsästäjiä) kertoo jonkin verran noista vaiheista.

Mitä Rosh Hashana 5782 merkitsee profeetallisesti?

Tästä vuodesta tulee jakso, jolloin härän voima tai väkevyys annetaan niille, jotka kantavat HÄNEN läsnäolonsa kunniaa ja kirkkautta [gloriaa], siis Jumalan palvelijoille. Jumalan Henki asuu ja oleskelee meissä ja meidän kauttamme uudessa voimassa ja ilossa Hänen kunniakseen. Lukekaa IV Mooseksen kirjan luvun jakeet 7:1-5.

Sisäänpäin, omaan sisimpään katsomisen ja katumuksen päivät huipentuvat Jom Kippuriin eli suureen sovituspäivään. Kiitän päivittäin siitä, ettei minun täydy todistaa viattoman eläimen teurastamista omien syntieni sovittamiseksi. Pidän muinaista temppeliä teurastuspaikkana, josta virtasi loppumattomia verivirtoja alas Kidronin laaksoon. Daavid laati täydellistä ylistystä ja palvontaa ilmestysmajassa ennen Salomonin temppeliä.

”Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: “Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu [Kirjoitukset ovat sanoneet] sanoo, juokseva elävän veden virrat.” Johannes 7:37-38

Suosikki juhlien joukossa on ilontäyteisen lehtimajanjuhlan eli sukkotin aika. Meillä on tapana pystyttää hatara rakennelma puutarhaan, kuin leikkimökki, jossa on kangasseinät ja katto puunoksista. Näemme iltaisin tähtien tuikkivan katon läpi, ja lämpiminä iltoina nukummekin siellä. Se on näytä ja kerro -muistutus siitä, KUKA itse asiassa pitää kaiken yllä ja KUKA odottaa kutsua sisälle hauraaseen elämäämme oleskellakseen meistä jokaisen kanssa. Tekee nöyräksi ottaa aikaa pohdiskelulle, miten heikkoja olemme ilman sitä ”juttua”. Eläminen tukahtuu.

Perheet ja ystävät kokoontuvat aina yhteen viettämään tätä juhlaa satokauden aikana. Granaattiomenat ovat kypsiä ja täynnä rubiininpunaisia siemeniä, jotka edustavat Jumalan Sanaa. Jos niitä jättää puuhun, kuori repeää ja sinkoilee siemeniä maahan ympäriinsä. Heprean sana oohfarratzata merkitsee esiinpuhkeamista; se on siis esimerkki siitä, mitä Sanan tulisi olla meidän elämässämme.

Afganistanin pakolaiset

Viisikymmentä vuotta sitten Jay ja minä sekä 2,5-vuotias poikamme David lensimme Manilasta Hong Kongiin. Seuraavana päivänä syntyi toinen poikamme James Christian. Hänen kolmantena elinpäivänään lensimme Rangooniin, Myanmariin, Burmaan vaiheessa, jolloin siellä kärsittiin sotilasvallankaappauksesta. Chrisin viidentenä elinpäivänä lensimme Kalkuttaan, mistä jatkoimme junalla kolmannessa luokassa New Delhiin. Matkustimme maata pitkin linja-autossa Pakistaniin, Afganistaniin ja Iraniin, aina Turkkiin asti. Istanbulista lähdimme Orient Express -junalla läpi Balkanin ja Itävallan Luxemburgiin asti. Se oli todella ainutlaatuinen kaukomatka, josta voitte lukea Jayn kirjoittamasta julkaisua odottavasta kirjasta nimeltä Miracles Among the Nations (Ihmeitä kansakuntien keskuudessa). Tuolloin, siis keväällä 1971, Neuvostoliitto piti komentoa Kabulissa. Muistan, miten he murskasivat puskutraktoreilla amerikkalaisten protestanttikirkon Kabulissa. Tuolloin Yhdysvallat kai tuki Al-Quaidaa? Historia on kummallisempaa kuin fiktio; ja surullista kyllä, se toistaa itseään. Muutamat tämänhetkisistä talebanjohtajista palvelivat tuolloin Kabulissa. Nykyisen talebanjohtajan entinen presidentti Barack Obama vapautti Kuuban Guantamon vankilasta vankienvaihtosopimuksen puitteissa!!

Kelataanpa eteenpäin 50 hyvin surullista ja tuhoisaa vuotta, niin päädytään siihen, mitä vihollisen aliarvioiminen maksaa. Amerikan pisin, 20 vuotta jatkunut sota on synnyttänyt autioitumista, tuhoa ja vaaraa kuoleman vaaniessa Afganistanissa nykyään. Kiina, Venäjä, Pakistan ja Kanada ovat maita, joilla on yhä suurlähetystönsä Kabulissa toisten siellä nykyisin olevien 14 suurlähetystön joukossa. Televisiossa näytetään kauheita videopätkiä siitä, miten amerikkalaiset ja heidän afganistanilaiset tukijansa ovat hirviömäisten talebanien armoilla. Missä on Amerikan tunto syyllisyydestä? Kylmäävän pahaenteistä. Moinen ei lupaa hyvää kenellekään. Mihin mahtuu Jerusalem yhdessä Kabulin radikaalien talebanien kanssa?

Israelin tulevaisuus?

Radikaali islam valuu yli Temppelivuoren ja kaikkialle Jerusalemissa. Muutamia päiviä sitten EMRI-televisio raportoi näin: ”Palestiinalainen islamoppinut sheikki Issam Amira kehotti talebaneja julistamaan kalifaatin sekä valloittamaan ja vapauttamaan Jerusalemin.”

Toipuuko Israel Netanjahun aikaisista harhautuksen vuosista? Esimerkkeinä niistä: Kiina ottaa haltuunsa Haifan ja Askelonin satamat lokakuun 1. päivästä lähtien seuraaviksi 25 PITKÄKSI VUODEKSI. Naapurustossamme huipputarkat kamerat jäljittävät liikkeemme 24 / 7 käyttäen kasvojentunnistusteknologiaa. Rajoillamme ei ole liikennettä sisään tai ulos. Rukoilkaa Israelin puolesta. Se, mitä näette ei ole mitä oikeasti saatte, valitettavasti.

Profeettojen tulisi vuodattaa kyyneleitä

Meillä on tarpeen olla erottelukykyä ymmärtääksemme ajat, joissa elämme. Ja ymmärtääksemme ketä ja mitä kuunnella. HERRA antoi tämän sanan Jaylle vuonna 1976, ja se on toteutunut monen monta kertaa elämissämme. ”Kun toiset nauravat, te kyynelehditte, ja kun te kyynelehditte, toiset nauravat.” Nähdä Jumalan Hengen silmin ja toimia kuuliaisesti on taitoa vaativaa.

”Kulkekaa minun jalanjäljissäni!”

Vaikuttaa siltä, että vaellamme aina epätahdissa maailman suhteen, mutta pyrimme pysyttelemään läheisessä kosketuksessa päämajan – taivaan! – kanssa. Nämä ovat kyllä ihmetyksen päiviä. On suuren katumuksen ja hengellisen sodankäynnin aika. Pyhän Hengen ajoituksen oppiminen on elintärkeää. Elokuun puolivälissä olin täysin murtunut tietyn päiväjakson ajan. Minun oli vietettävä aikaa yksityisessä anomisessa ja esirukouksessa. Tuntui kuin sydämeni oli murtunut. Luonnollisessa elämässä ei ollut mitään syytä, mutta kannoin taakkaa monen päivän ajan, kunnes se haihtui pois. Vasta nyt ymmärrän. Taivas etsiimaanpäältä niitä, jotka ovat halukkaita seisomaan muurinaukossa tuhoisina aikoina. Nämä ovat päiviä, jolloin ihmistä pidetään vaakakupissa ja hänet havaitaan puutteelliseksi, vajavaiseksi. Kovin monet maailmanjohtajat ovat kuin tyhjiä kuoria. Miten rajua ja järkyttävää ensiksikin heidän maittensa kansalaisille ja toisillekin, koska globaali ote kaikista väestöistä tiukkenee.

”Minun kansani joutuu häviöön, sillä se on taitoa vailla. Koska sinä olet hyljännyt taidon, hylkään minä sinut,” Hoosea 4:6 [Englanninkielinen käännös ilmaisee hieman toisin: Minun kansani tuhoutuu tiedonpuutteen vuoksi: koska olet(te) hylännyt / hylänneet tiedon, minäkin hylkään sinut / teidät.]

Rukoukseni juutalaisten ja kristittyjen puolesta, siis kansojen keskellä olevan liiton kansan puolesta on, että he toimisivat vaikuttavasti ja tilanteita muuttavasti. Ensiksikin meidän on kaivattava ja haluttava Jumalan läsnäoloa ja meidän on oltava halukkaita noudattamaan Hänen periaatteitaan ja totuuttaan.

Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, Jesaja 60:1[sinun valkeutesi on tullut]. Tämä on rukoukseni vuonna 5782.

Korona

Korona ei ole hävinnyt… rokotus tai ei; virus jatkaa kasvuaan. Miten täydellinen biologinen ase se onkaan jokaisen elämän katkaisemiseksi. Mikä täydellinen kaava jakaakaan ne, jotka ottavat rokotteen niistä, jotka valitsevat olla sitä ottamatta. Mikä täydellinen järjestelmä saavuttaa kohtuuton kontrolli ja rahavaroja. Kukaan meistä ei halua myöntää, että meille on valehdeltu, jopa että meitä on puijattu, jos niin halutaan ilmaista! Pfizer on todennut avoimesti, että Israel on heidän laboratorionsa koronan suhteen. Mitä he tekevät saamallaan tiedolla? Tämä ei ole onnellinen tarina, ei rokotetuille eikä rokottamattomille. Nykyään on rokottamattomille mahdotonta lähteä Israelista tai päästä maahan.

”Israelin koronaan kuolleiden uhrien määrä oli 500 viime elokuussa.” raportoi maan terveysministeriö.

Israel on ryhtynyt erittäin ankariin toimenpiteisiin kurittaakseen rokottamattomia eristämällä heidät yhteiskunnasta. Rokottamattomilta on kiellettyä uiminen julkisissa uima-altaissa tai ajo-opetuksen ottaminen. Eräs ystävä rukoili: ”Mitä Sinä teet puolestani Jeesus?” Tämä nainen oli rohkea ja meni paikalliseen terveyspäivystykseen pyytämään verikoetta. (Hän on eläkkeelle jäänyt sairaanhoitaja.)

Muutamia tunteja myöhemmin päivystyksen hoitaja soitti ja kysyi, milloin kävijä oli sairastanut koronan. ”Olin hyvin sairas joulukuussa 2019.” ”No, sinulla on ollut korona ja olet kehittänyt vasta- aineita. Pidämme huolta siitä, että saat vihreän koronapassin.” Hänellä on siis nyt lupa liikkua vapaasti yhteisössään lähes kahden vuoden jälkeen.

Työpaikat Israelissa

Opettajat, lääkärit, sairaanhoitajat ja lähihoitajat pääsevät työpaikoilleen JOS heillä on esittää asiakirjatodiste siitä, että heidät on rokotettu koronaa vastaan tai että he ovat toipuneet viruksesta tai että heiltä saadaan negatiivinen virustesti viimeksi kuluneiden 72 tunnin ajalta.

Viranomaiset ovat myös paljastaneet, että lokakuun 1. päivästä lähtien vihreän koronapassin järjestelmä, jolla rokotetut ja viruksesta toipuneet pääsevät useimpiin julkisiin paikkoihin, on voimassa seuraavat kuusi kuukautta toisen tai kolmannen rokotusannoksen jälkeen. Mitäpä sitten?

Australiasta tullut tuore viesti

”Olen yksi niistä monista ammattitaitoisista sairaanhoitajista, joita yritetään painostaa ottamaan rokote. En ole siihen valmis, enkä lainkaan halua sitä. Menetän työni syyskuun 30. päivän jälkeen. Rukoilkaa puolestani.” K.E.

W.H.O.

Koronaan on kuollut 4,5 miljoonaa ihmistä koko maailmassa. Päätän näihin sanoihin:

”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” 1. Pietarin kirje 5:8

”… sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia.” 2. kirje korinttilaisille 10: 4-5

Kallisarvoiset ystävät, rukoillaan:

”Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa.”

Meridel Rawlings

Meridel Rawlings Ph.D. Box84156, Mevasseret Zion, 9079097 Israel