Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni Helmikuu 2021

SShalom, kallisarvoiset ystävät!

Niin kauan kuin voin muistaa olen aina pitänyt hyvistä näköaloista. Jonkin minussa tarvitsee ”nähdä ulos”. Löysin meitä kaikkia ympäröivän luovan, elävän maailman. Luonnon kauneus puhuu minulle ja siunaa minua. Koska kasvoin Kanadan preerioiden avarilla lakeuksilla, minua kiehtoi laajojen vehnäpeltojen vastaus leikkiville kesätuulille. Pystyt viljan tähkäkorret liikkuivat lempeitä, vyöryviä aaltoja muistuttavina muotoina kuin pysytellen jonkin näkymättömän orkesterin tahdissa. Lännessä päin olevat tummat, laivastonsiniset Kalliovuoret lumihuippuineen saivat aikaan ihailevaa kunnioitusta. Nämä kokemukset ja muutkin viittoilivat minulle kutsuen tutkimaan maailmaa paljon laajemmalti kuin vain pienen valkoisen vuorilaudoitetun talomme verannan ja puutarhan osalta.

Nykyisin kyky ”nähdä” alkaa Jumalan pelkäämisestä tai Jumalan kunnioittamisesta. Minulle se on viisauden alku. Monia puolijumalia tepastelee nykyään ympäriinsä ja me jäämme puutteenalaisiksi. Hiljaisten hetkien löytäminen auttaa keventämään tämänhetkistä eristyksen tilaa. Se auttaa minua muistuttamaan itselleni, että olen yhä osa Luojani loisteliasta maailmaa, jonka kauneus ulottuu äärettömästä aina rajalliseen asti. Hänen sormenjälkensä ovat nähtävissä kaikkialla.

Tänä aamuna otin valokuvan kukkivasta mantelipuustamme. Sen suloiset, tuoksuvat ja valkoiset kukinnot ja upouudet lehdet puhuvat keväästä ja Jumalan ikuisista lupauksista omalle kansakunnalleen ja Israelin kansalle. Kyllä, meitä saapuu jatkuvasti kotiin Siioniin maapallon kaukaisilta kulmilta: Iranista, Kiinasta, Etiopiasta, jopa Amerikasta… Ja se on tärkeää teidän kannaltanne, sillä Jumala ei katso henkilöön. Jos olet liittosuhteessa Hänen kanssaan, voit levätä sen tosiasian varassa, että Hän pitää sanansa myös sinulle henkilökohtaisesti. Kyllä, etenkin vaikeina aikoina. Meidän Jumalamme on uskollinen ja luotettava omalle luomakunnalleen ja omille luoduilleen, sillä me kaikki olemme osa olevaista!

Kaikki tämä tuli vahvasti tajuntaamme tammikuun 26. päivänä, kun Daniel ja Shelly Rawlingsin pieni poika syntyi Jerusalemissa. Näimme hänet kolmen päivän ikäisenä ja pystyimme saamaan suustamme vain sanan ”ainutlaatuinen”. Mikä erityinen ilo onkaan saada vastasyntynyt kotiin. Minä kannatan kovasti monisukupolvisia perheitä.

”Ja hän vei minut hengessä suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä, ” Ilmestyskirja 21:10

Jumalan sana antaa meille erityisen syvyyshavaintokyvyn. Se mahdollistaa meille eiliseen katsomisen, tämän päivän vaalimisen ja kyllä, iäisyyden viisaan tavoittelemisen. Panen merkille kautta Kirjoitusten esiintyvän yksityissuhdetta korostavan seikan. Alkaen Aatamista ja Eevasta, Aabrahamista ja Saarasta, Jeesuksesta ja hänen opetuslapsistaan, joihin kuului myös vaikuttajanaisia. Toivottavasti emme ole kovin nopeita tuomitsemaan, antamaan arviota oivaltaessamme, mikä sai nämä ihmiset toimimaan. Siltikin Raamattu voi olla joidenkin mielestä varsin kiusallinen. Niin, se kaivautuu koko ihmissydämen ajatuksiin ja aikeisiin. Peilin lailla se aiheuttaa itsetarkastelua. Se saattaa paljastaa, miten täynnä ristiriitoja ja monisärmäisyyttä olemme. Emmekö kaikki ole juonitelleet, valehdelleet, petkuttaneet, olleet ahneita ja himoinneet? Emmekö siltikin uskalla toivoa ja jopa rukoilla muuttuvamme? Olemme varsin ristiriitaisia. Siltikin Jumala

on hyvin ihmeellinen, koska Hän valitsee – mikäli saa kutsun – kattaa välimatkan taivaan ja maan välillä; Hän tulee luoksemme, sinun ja minun. Millainen mysteeri Hänen rakkautensa onkaan. Kyllä, se on peräisin aivan toisesta valtapiiristä!

“Ja hän sanoi minulle: “Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.” [lepäisi ylläni] 2 Kor 12:9-10

Mitä tapahtui vapaudelle ja yhtenäisyydelle?

Kaksisataa ja kolmekymmentäkaksi vuotta sitten George Washingtonista tuli Amerikan Yhdysvaltojen ensimmäinen presidentti. Hän sanoi tuolloin: ”Taivaan suotuisien hymyjen voi olettaa olevan kansakunnan yllä, joka kunnioittaa ikuisia järjestyksen ja oikean sääntöjä, jotka itse taivas on säätänyt. Kansakunta on yhtenäinen jaettujen arvojen ja yhteisten toiveiden puitteissa.”

Profeetta Daniel puhuu miehestä: ”…hän menestyy, onnistuu oveluudella ja petoksella ja paisuu ylpeydestä, ja tuhoaa monia kansoja, juuri kun ne tuntevat olonsa hyvin turvallisiksi.” [Suora käännös englanninkielisestä, koska suomenkielinen versio poikkeaa melko paljon siitä.] Daniel 8:23-25

Meitä myös varoitetaan: “Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; 1. Joh:3:15

Hra Biden on järjestelmällisesti muuttamassa Amerikkaa poliisivaltioksi, jonka johdossa on hallitseva eliitti. Hän on sen kynää pitelevä käsi. Suurteknologian edustajat ovat mukana päätöstahoissa valvomassa sananvapautta. Iso Veli valmistelee parhaillaan tietä kohti maailmanhallitusta. World Economic Forum, maailman talousfoorumi, tapasi Sveitsissä viime kuussa laittaakseen liikkeelle big resetin, suuren asetusarvojen uudelleen säätämisen. Vihapuhe ja valheet ovat valloillaan rennoissa mediatiedotteissa. Samaan aikaan COVID-kuolemien määrä yhä lisääntyy maailmanlaajuisesti liikkumisrajoitusten ollessa voimassa: koulut pysyvät suljettuina ja maailman väestön edellytetään kestävän ja pysyvän vaiti.

IIsrael kriisissä

Israel on hermeettisesti suljettu. Kansainvälinen lentokenttämme on suljettu. Maan sisällä sallitaan hieman liikkumista. Meille kerrotaan pandemian jatkuvan hyvinkin vuoteen 2022 asti. Meidän täytyy ehkä ottaa kolmaskin rokote, jotta olisimme vastustuskykyä viruksen eri muunnoksille, joiksi tämä kiinalainen virus nyt on varioitunut. Nyt sitä tosin nimitetään etelä-afrikkalaiseksi, brasilialaiseksi, kalifornialaiseksi tai korealaiseksi virukseksi, vaan ei koskaan kiinalaiseksi. Miksi? Tiesittekö muuten, että ns. espanjantauti, vuoden 1917 influessa tuli … aivan oikein – Kiinasta! Pitäkää silmällä Kiinaa. Katselkaa YouTubesta Kiinaa käsittelevä video: ”China in Focus”. Sallikaa sikäläisten, maasta pois lähteneiden kertoa, mitä on meneillään. He saavat silmänne avautumaan.

Täällä Israelissa ”Pfizerin” rokotetta on annettu 80%:lle Israelin väestöstä kaikkein haavoittuvimmille tammikuussa. Israelin terveysministeriön julkistamien tietojen mukaan rokote tuottaa hyvin tehokkaasti immuniteettia. Nyt rokotus annetaan jokaiselle 35-vuotiaalle ja sitä nuoremmille. Järkyttävää kyllä, lapsia sairastuu COVIDiin. Tällä viikolla menetimme kaksikuukautisen vauvan.

Vaikka Israel tarjoutuu avustamaan palestiinalaisia rokoteannoksilla, arabiterroristit ovat järjestäneet sarjan ampumisia, puukotuksia ja autoilla tehtyjä törmäyksiä juuri niitä vastaan, jotka ovat tuomassa heille apua. Tällä viikolla jaeltiin 5 000 rokoteannosta Itä-Jerusalemin lääkintähenkilöstölle. Samaan aikaan palestiinalaisviranomaiset solmivat Venäjän kanssa sopimuksen rokotteesta ja he odottavat yhä.

Vaihtoehtoisia ennaltaehkäiseviä terapioita

Yli 38 400 lääkäriä ja tiedemiestä eri puolilta maailmaa on allekirjoittanut julkilausuman nimeltä The Great Barrington Declaration – Great Barringtonin julkilausuma (suomeksi https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-finnish/). Heistä monet sanovat länsimaiden lähestymistavan COVIDin varhaiseen käsittelyyn aiheuttavan enemmän vahinkoa kuin tuottavan hyvää. Amerikan eturivin lääkärit työskentelevät ja tutkivat hydroksiklorokiinin ja sinkin tehokkuutta COVIDin esihoitoina. Yksi hallituksemme jäsenistä sai tuollaista hoitoa ja toipui täysin. Juuri COVID-19 -viruksesta puhutaan luultavasti Matteuksessa, missä Jeesus varoitti ”tulee ruttoa ja nälänhätää” (Luukas 21:11), jotka ovat ”synnytystuskien alkua [surujen, ahdistusten alkua]. Matteus 24:7-8

 

Uskonnollisia levottomuuksia

Hiljattain kaksi ultraortodoksirabbia kuolivat COVIDiin parin tunnin erotuksella toisistaan. Heidän hautajaisiinsa tuli 30 000 surijaa Israelin 3. kategorian, siis tiukimpien liikkumisrajoitusmääräyksien ollessa voimassa. Poliisin oli turha kehottaa uskonnollisia ihmisjoukkoja olemaan osallistumatta. Vaikka viimeksi kuluneen vuoden mittaan COVIDin aiheuttamista kaikista kuolemista 30% tapahtui viime tammikuussa. Poliisin yritykset saattaa pakolla voimaan määräykset muutamilla ultraortodoksien asuinalueilla sai vastaansa erittäin väkivaltaisia hyökkäyksiä.

Israelin kuolleitten lukumäärä on tällä hetkellä yli 5 000. Valokuva: Yonatan Sindel/Flash90

Ultraortodoksien väkijoukon tuleen sytyttämä bussi Tel Avivia lähellä olevassa Bnei Brakin kaupungissa tammikuun 24. päivänä 2021. Valokuva: Israelin poliisi

SENSUROITU

Israel oli johtava maa maailmassa riskissä olevien kansalaisten saavuttamisessa kahdella rokotuskerralla tammikuussa. MUTTA FaceBook poisti Netanjahun tammikuun 25. päivänä lähettämän viestin, kertoen hänen loukanneen mediajätin noudattamia yksityisyyttä koskevia menettelytapoja. Netanjahu oli lähettänyt viestin, jossa hän pyysi väestöä auttamaan yli 60- vuotiaitten tietojen saannissa, jotta voitaisiin saavuttaa mahdollisimman monia riskiryhmän ihmisiä.

Kysymys: Meillä on monta koteihinsa suljettua ihmistä naapurustossamme. Emmekö voi puhua heidän puolestaan? Emme ole ilmiantajia, vaan olemme veljiemme vartijoita. Miten monta ihmistä eri puolilla maailmaa olisi innoissaan, jos olisi jo saanut immuniteettisuojansa? Sen sijaan, että kannustaisimme maailmaa tehokkuudellamme, Israelia vieroksutaan ja tuomitaan. FaceBook, tämä kansalais- ja vahtikoirajärjestö totesi: ”Näiden sääntöjen rikkomisen seuraamuksena poistimme viestin ja jäädytämme väliaikaisesti hra Netanjahun viestinnän.” Israel kertoi, että alkuperäinen valitus oli yliopistoprofessorin ja erään yksityisen kansalaisen lähettämä. Tervetuloa uuteen todellisuuteemme.

Iran

Abdul-Hamid Masoumi-Tehrani on entinen ajatolla, jonka Iranin hallitus poisti virasta. Hän vietti viisi vuotta vankilassa, koska oli ilmaissut vastalauseita hallitustaan kohtaan. Viime viikolla hän otti riskin ja antoi rohkeasti haastattelun israelilaiselle journalistille Ohad Hemonille Zoom- lähetyksessä. Hän sanoi: ”Meidän hallituksemme on diktatorinen, eikä meillä ole ongelmaa Israelin suhteen.” Hän näkee tätä päivää kauemmas ja unelmoi rukoilemisesta Jerusalemissa. Millainen sydän! Rukoilkaa hänen puolestaan ja hänen edustamiensa miljoonien iranilaisten puolesta.

Kuningas Salomo lausui tämän profeetallisen rukouksen Temppelin vihkijäisissä. ”…niin kuule silloin taivaasta, asuinpaikastasi, ja anna anteeksi ja tee niin, että annat jokaiselle aivan hänen tekojensa mukaan, koska sinä tunnet hänen sydämensä – sillä sinä yksin tunnet kaikkien ihmislasten sydämet – ” I kuningasten kirja 8:38-39

Palestiinalaisviranomaiset

Palestiinalaisviranomaisten päättymätön ylpeys tuli esiin hiljattain väistyvän Yhdysvaltain Israelin- suurlähettilään David Friedmanin sijoitettua laatan Yhdysvaltojen suurlähetystön seinään Jerusalemissa. Suurlähettiläs uskalsi samaistaa Amerikan perustamisen ja juutalais-kristilliset arvot. Hän totesi: ”Toivon, että tämä laatta kehottaa kaikkia sen lukevia ajattelemaan juutalais- kristillisiä arvoja, joiden varaan Amerikka perustettiin sekä sitä, miten noita arvoja innoittivat muinainen Jerusalem ja sen asukkaat.” No, raivostuneet palestiinalaisviranomaiset ovat uhanneet tehdä valituksia kansainvälisiin oikeusistuimiin Friedmania vastaan.

Varoitus hra Bidenille

Kanadaa koskeva puritaanin profetia vuodelta 1776

Antaakseni lisäperspektiiviä tammikuun kirjeessä jakamalleni näylle liitän tähän nämä kaksi seuraavaa, ihanaa oivallusta.

Vuoden 1776 tienoilla puritaanien reformaattori antoi tämän profetian, kun Brittien maailmanvaltakunnan lojaalit kannattajat suuntasivat kohti pohjoista asettuakseen asumaan Kanadaan tarkoituksena pysyä brittihallinnon alaisuudessa. Kiihkeitten amerikkalaisten pyrkiessä vainoamaan näitä ihmisiä tuon päätöksen vuoksi, Herran Henki puhui heidän omien profeettojensa kautta ja sanoi: ”Älkää estäkö näitä ihmisiä. Antakaa heidän muuttaa Kanadaan. Älkää yrittäkö liittää Kanadan maa-alueita Amerikkaan. Minä ole Amerikan itsenäisyyden takana Britanniasta vallasta, ja minä tulen väkevästi käyttämään sitä maata. Mutta Kanada on varattu minulle lopunaikojen päiviksi erityistä työtehtävää varten.” Billie Brim Ministries

Tri Yonggi Chon Kanadaa koskevat sanat

”Viisi vuotta sitten vierailin Kanadassa (1976) ja matkustin Montrealista Vancouveriin autolla. Saarnasin monessa kaupungissa matkan varrella ja puhuessani koin oloni jokseenkin masentuneeksi. Pyhä Henki puhui sydämelleni, että Jumala vielä nostaisi esiin mahtavia seurakuntia Kanadaan, ja että Kanadaa vielä käytettäisiin lähetystyöntekijöitä lähettävänä maana, ja että Kanada vielä avaisi tietä Jeesuksen Kristuksen paluulle maan päälle.”

”Pelkäsin tunnustaa julkisesti tätä, mutta rukoillessani… Herran Henki ilmaisi sydämelleni, että se

tuli sanoa. Olin peloissani, koska olin ajatellut Amerikan olevan paljon Kanadaa suurempi. Jos Jumala milloinkaan käyttäisi jotain maata, Hän tulisi käyttämään Amerikkaa Kanadan asemesta, koska Amerikka on… maa, jolla on suuremmat resurssit ja enemmän väestöä. Vaan uudelleen ja uudelleen Jumala puhui sydämelleni, että Hän vielä käyttäisi Kanadaa.”

Tri Yongi Cho pitämässään seurakunnan kasvuseminaarissa Sackvillessä, Nova Scotiassa, Kanadassa.

Tuorein kirje tyttäreltämme Indiralta Kathmandusta

Rakkaat Mama ja Papa!
Kiitos hyvin paljon, että olette oikeat vanhempani Jumalan valtakunnassa. Suunnitelmissamme on ostaa oma kiinteistö, jossa pitää turvataloa. Vuokran maksaminen kun on hyvin vaikeaa ja tilat käyvät aina liian pieniksi, sillä
meillä on paljon haasteita myös tänä pandemian aikana. Kymmenen tytön lisäksi meillä on kaksi nuorta tyttöä, jotka pelastettiin hiljattain sekä yksi nainen ja hänen kaksi lastaan.
Onneksi olemme saaneet vietyä avustustarpeita yli 2 000 perheelle. Pystymme avustamaan muutamia sairaita lääkintätarpeilla.

Mama, viime aikoina olemme tehneet työtä oikeustapauksen tiimoilta. Siinä syytetään ihmissalakuljettajaa, joka myi yli 250 nuorta tyttöä Intiaan. Hänen vaimonsa pyörittää yhä ilotaloa Intiassa. Tämä juttu on oikeudessa, joten rakas Mama ja Papa, pyydättehän väkeänne rukoilemaan, että voitamme jutun ja mies lähetetään vankilaan.

Rakkaudella Indira

Olen pyytänyt Indiraa etsimään kiinteistön ja lähettämään sitä koskevat tiedot. Rukoilen, että Jumalan omat auttavat meitä keräämään varat sen ostoon…
Jay lähettää yhdessä kanssani kiitolliset ja siunaavat ajatuksemme tänä vaikeana aikana.

Change Action Nepalin tukeminen: SINÄ voit saada aikaan muutosta! Lahjoittaminen: www.changeactionnepal.org
Video:

”Sillä HERRAN silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle.” 2. Aikakirja 16:9

Näkevät silmät

Sain tämän rohkaisevan viestin eräältä yksin asuvalta 82-vuotiaalta. ”Muutosta on joka puolella. Palautuuko elämä koskaan ”normaaliksi”? Seurakunta on ollut suljettuna elokuusta lähtien. Meidän israelilaisten tanssien ryhmämme on lopetettu, samoin kuoroharjoitukset. Ystävät eivät enää tapaa raamattutunneilla. En ole yksinäinen ja koen olevani kovin siunattu eläessäni omassa kodissani ja omatessani luottokortin, jolla maksan kuukausittain. Sain tämän ajatuksen eräänä päivänä: Jumala ei harjoita sosiaalisten välimatkojen pitämistä. Tiedän Hänen rakastavan minua hyvin paljon ja kyllä vaan, elämässäni on yhä seikkoja, joita työstän. Hänen rakkautensa on enemmän kuin pystyn käsittämään. Olen hyvin kiitollinen. Rukoilen teidän ja perheenne ja hengellisen työnne puolesta joka ainoa päivä. Rakastan teitä… ”M.V.

Käyttäkää AVAIMIANNE

Päätän kirjeen tähän rukoukseen teidän puolestanne:

”Taivaallinen Isä, avatkoon Sinun Henkesi silmämme näkemään etäämmälle kuin omat kotimme ja väliaikaiset olosuhteemme. Johdatathan meitä eteenpäin toimimaan aktiivisesti tehtävissämme. Haluamme kurottautua pelotta näkymättömiin ulottuvuuksiin Sinun pyhässä auktoriteetissasi, Jeesus Messias. Annoit meille avaimet Valtakuntaasi ja Sinun työtäsi on tuoda se alas maan päälle. Kiitos veriliiton salaisuudesta. Opeta meitä tänään nousemaan esiin ja vastustamaan pahaa. Voimme kutsua valheita sellaisiksi, joita ne ovat. Opeta meitä sitomaan ja estämään pahaa, lähettämään se tiehensä. Sillä Sinähän käsket meitä sallimaan tahtosi tapahtumisen, sen päästämisen irti, jokaiseen tilanteeseen, johon puutumme. Tämä on perintömme, ja vaikka emme niin koekaan, olemme pyhiä!” Aamen.

”Ja minä panen Daavidin huoneen avaimen hänen olallensa; ja hän avaa, eikä kukaan sulje, ja hän sulkee, eikä kukaan avaa.” Jesaja 22:22

”… jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: Ilmestyskirja 3:7

”Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot [tai kiellät] maan päällä, se on oleva sidottu [tai kielletty] taivaissa, ja minkä sinä päästät [tai sallit] maan päällä, se on oleva päästetty [tai sallittu] taivaissa.” Matteus 16:19

”Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa.”

Rakastavin ja siunaavin terveisin Jerusalemista Meridel Rawlings

Jätän kuunneltavaksi tämän hyvin ihanan laulun:

The photograph at the very top of the page is by Jess Snoek on Unsplash

Meridel Rawlings, Box 84156 Mevasseret Zion, 9079097, Israel