Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni, Marraskuu 2020

Shalom kallisarvoiset ystävät!

Namaste… tervetuloa Nepaliin. Koska kutsun teitä ystäviksi, haluan keskittyä tässä kirjeessä hylättyihin ja ihmiskaupalle myytyihin Nepalin lapsiin. Ainoa kerta, jolloin Jeesus langetti kuolemantuomion, koski lasten hyväksikäyttöä. Matteus 18:7,6

Minkä arvoinen pieni tyttö on?

Maalaus Chris Rawlings

”Sen tähden älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto.” Ef. 5:17 

”Niinpä ei myöskään teidän taivaallisen Isänne tahto ole, että yksikään näistä pienistä joutuisi hukkaan.” Matteus 18:14

Elämäntyöni on sisältänyt kaiken ikäisiä lapsia, jotka ovat kärsineet seksuaalisen hyväksikäytön jälkihäpeästä. Olen työskennellyt jopa 90-vuotiaitten seniorien kanssa, joita lapsuuden haavat ovat yhä taakoittaneet. Niin ei pitäisi olla.

Meridel Nepalissa Indiran kanssa

Nepal valloitti sydämeni vuonna 1968 vieraillessani lyhyesti siellä ja vaeltaessani ylös Annapurnan solia Himalajalla, missä minulla oli suuri etuoikeus ojentaa Mustangin (yhden Nepalin maakunnan) kuninkaalle Raamattu, joka oli kirjoitettu riisipaperille ja kiedottu sahramin väriseen kankaaseen, samaan tapaan kuin kuninkaan buddhalaiset kirjoitukset. Voit lukea tapahtuneesta kirjastamme ”Love My People” (Rakasta minun kansaani). Olin toiminut sairaanhoitajana Intiassa kahden vuoden ajan ja Äiti Teresan järjestö ”Laupeuden lähetyssisaret” asetti minut työhön Intian Darjeelingin vuoristoiselle alueelle. Aikaisin aamulla kävelin pitkin rautatiekiskoja etsien hylättyjä vauvoja tai kävin kaatopaikoilla paikallisten koirien kanssa etsimässä sinne jätettyjä vastasyntyneitä. Pelastamani lapset olivat päivisin orpokodissa ja öisin minun asuinpaikassani. Ruokin heitä kahden tunnin väliajoin. Useimmat noista pikkuisista eivät jääneet henkiin. Aasian kärsimys löi minun sieluuni leiman. Nuo lapset oli jätetty luonnonvoimien armoille tai heidät myytiin.

Nykyään raskaus päättyy usein helpon kätevästi steriileillä klinikoilla. Lapsia ei haluta etenkään Länsimaissa. Joka neljäs sekunti Amerikassa kidnapataan lapsi. Lasten veri huutaa maasta. ”Sielu on veressä.” kertoo Raamattu meille. Kyllä, veri puhuu ja Jumala kuulee viattomien huudot. Autattehan meitä elävien suhteen.

C.A.N. Change – Action – Nepal eli Muutos – Toiminta – Nepal

Kerron uusille lukijoille, että mieheni ja kolme pojistamme tulivat mukaani Nepaliin kolmen vuoden aikana 2016 – 2019. Yhdessä Indira Ghalen kanssa teimme filmin ihmiskaupasta. Samaan aikaan kansalaisjärjestömme C.A.N. Muutos – Toiminta – Nepal perustettiin virallisesti Nepalissa. Tässä tuoreimpia uutisia Indiralta, hengelliseltä tyttäreltämme, joka johtaa C.A.N.-työtä Kathmandussa ja sen monia toimintatempauksia.

Rakkaat Mama Meridel ja Papa Jay!
Kerrottehan teidän ihmisille meidän meneillään olevista projekteista.

1. Turvakotimme on ”koti” yhdeksälle tytölle. Siellä heillä on perhe, ruokaa ja he käyvät koulua.

Change Actions Nepal C.A.N. kotipaikka on Kathmandussa Nepalissa

2. Meillä on varhaiskasvatuksen lastentarha Kathmandun Thapathali- slummissa. Siellä 30 lasta voi leikkiä turvassa, syödä kaksi ateriaa päivässä ja ottaa päiväunet rauhassa. Heitä kaitsee kaksi opettajaa ja yksi kokki.

Indira and Meridel Praying, Photo by Daniel Rawlings

3. Tyttöjen ja naisten stipendiohjelman piirissä on 200 nuorta naista. Heistä 15 jatkaa parhaillaan jatko-opintoihin. Meillä on yksi tutkinnon suorittanut sairaanhoitaja ja kolme virallista opettajaa ja he tekevät töitä. Kuukausittain annamme varat ihmiskaupasta pelastettujen tyttöjen kouluttamiseen suoraan, ei heidän huoltajilleen tai kenellekään muulle. He ovat hyvin viisaita ja nuoria ja heistä on tullut hyvin vastuullisia. 

4. Meidän hätätoiminta on tukenut yli 3 000 ihmistä ruoka-avulla koronakaranteenin aikana.

Indira tuo helpotusta materiaalia maanvyörymän uhreille

5. Nepal on buddhalainen / hindulainen valtio ja silti ihmiset odottavat meidän toimintatempausta nimeltä ”Jouluvalot”, jonka pohjalta menemme moniin hätää kärsiviin yhteisöihin. Jaamme Jumalan rakkautta sekä ruokaa ja lahjoja.

6. ”Varo ja ole tietoinen” on opetusohjelma, jolla luodaan tietoisuutta vaaroista, joita seksuaalinen hyväksikäyttö ja ihmiskauppa aiheuttavat. Puhuminen ääneen julkisesti on ensiarvoisen tärkeää. Ihmiset voivat luottaa meihin.

Teen jatkuvasti työtä ”tapauskansioiden” eli oikeusistuimissa oikeutta etsivien uhrien parissa. Kuten tiedätte, olen ensimmäinen nainen koko Nepalin historiassa, joka sai kaksi pedofiiliä tuomituiksi 25-vuoden vankeuteen Korkeimman oikeuden päätöksellä. Jumala on antanut minulle suosionsa, mistä olen äärettömän kiitollinen. Tällä hetkellä meneillään kaksi tapausta. Yksi erittäin vahvoja ihmiskauppiaita vastaan ja toinen erästä isäpuolta vastaan. Minua uhkaillaan usein, mutta en pelkää.

7. Meidän uhritukiohjelmamme tarjoaa apua hyväksikäytön uhreille sielunhoidon ja lääkinnällisen hoivan kautta. Tuettaville opetetaan erilaisia käytännön taitoja, jotta he pystyvät ansaitsemaan elantonsa.

Toivon, että levitätte sanaa. Meillä on myös tuoreita ja tosi tärkeitä uutisia, mutta ne ovat ikävä kyllä vain nepalinkielisiä.

Indira jatkaa:

Eilen pelastimme 16-vuotiaan tytön Intian rajalta. Hän on Turvatalossamme, rukoilettehan meidän työstäessä hänen tilannettaan. Talomme pinnistelee varojen riittämisen kanssa. Rukoilemme yhä omaa taloa, niin että voimme olla turvassa ja laajentaa työtä. Veli Chris, tarvitsemme kipeästi sinun apua nettisivujen ylläpidossa. Emme pysty tekemään työtä ilman sinun rakkautta ja kannustusta.

Kuva: Daniel Rawlings

Tällä hetkellä teemme kiihkeästi työtä oikeustapauksen ympärillä erästä miestä vastaan, joka myi ainakin 250 tyttöä Intiaan. Miehen vaimo pitää siellä bordellia. Tähän juttuun tarvitsemme paljon varoja. Rukoilkaa taloudellista ja hengellistä suojaa tälle jutulle ja C.A.N. -toiminnalle. Kertokaa Danielille ja Davidille, että tarvitsemme media- apua tämän jutun tuomiseksi Yhdistyneiden kansakuntien ja Euroopan unionin tietoon. Voisivatko ihmiset taas lahjoittaa, niin että tulisitte taas tänne kameroiden kanssa? Uskottehan kanssamme MUUTOKSEEN! Rakastavin terveisin Indira. 

Tässä Indiran tuorein viesti meille:

Rakkaat Mama ja Papa!
Nuwakot on yksi suuren riskin ihmiskaupan alue keskellä Nepalia. Korona-aikana 15 tyttöä on kadonnut tästä syrjäisestä kylästä. Vuokrasimme kuorma-auton, ajoimme märkiä ja urittuneita teitä neljä tuntia ja taivalsimme toiset neljä tuntia jalkaisin riisipeltojen läpi! Kantajamme raahasivat avustusmateriaalia maanvyöryn uhreille. Uskomme saavamme aikaan kestävän siteen kyläläisiin jakamalla Jumalan rakkautta tässä vaikeassa tilanteessa.

Tarvittavien materiaalien tuominen maanvyörymän uhreille

Rukoilin löytäväni toisenkin uhrin, joka voisi todistaa oikeudessa ihmiskauppiasta vastaan, joka jäi kiinni ja on nyt oikeudessa.
Jumala kuuli avunhuutomme. Reissu ei ollut helppo, mutta saimme sen tehtyä ja löysimme toisenkin todistajan oikeuteen.
Jakelimme myös sata vesisuodatinta, veimme vesitankin maanvyöryn hävittämien tilalle, koronatestivälineen, pestäviä maskeja, terveyssiteitä, saippuaa, käsidesiä ja jalkapallon lapsille.
Kaikkein innostavinta oli, että saatoimme tuoda turvakotiin yhden lapsen, jonka äiti oli kaupattu Intiaan ja tytön, joka on sairas ja taakkana perheelleen. Pidämme heistä molemmista huolta C.A.N.-talossa ja autamme heidät kouluun. Olemme hyvin kiitollisia teille kaikille, jotka olette kannustaneet meitä saamaan aikaan muutoksen tässä maassa
.

Kiitos hyvin paljon ja Jumalan siunausta! Indira Ghale

Ystävät: Tarvitsemme taloudellista apua kaikin mahdollisin tavoin. Lahjoituksen tekeminen suoraan Change Action Nepal -sivustolle: http://www.changeactionnepal.org/donate

Ystävät! Me tarvitsemme taloudellista apuanne kaikin mahdollisin tavoin. Kuulettehan huutomme. Jokainen voi tehdä jotain! Jos haluatte suosion kotiinne, niin korottakaa äänenne lasten puolesta. Voitte toimia äänenä heillä C.A.N. -toiminnan kautta. Tracy Cooke profetoi hiljattain Sid Rothin ohjelmassa: ”Profeetallinen ääneni tälle sukupolvelle nousee kohdusta.” Meidän Isämme, Jumalamme rakastaa sitä, mitä ihminen halveksii ja Hän avaa tien muutokselle.

Meridel tytön kanssa, joka haluaa opiskella englantia

Meillä on huikea tilaisuus asettua tukemaan tätä työtä ja tarjota sille työkaluja. Nepaliin tarvitaan varoja auton vuokraamiseksi C.A.N. -turvakodille. Suuri lahjoitus voisi mahdollistaa talon ostamisen, jossa olisi tilaa monille lapsille ja vihannespuutarhalle. Tarvitsemme kulkuvälineen ja

päivittäiset varat palvelutyölle sen arvokkaisiin työmuotoihin.

Olen ollut mukana opettamassa kylien tyttöjä, jotka eivät tiedä mitään omasta anatomiastaan tai elämän eri jaksoista. Monilla heistä ei koskaan ole ollut pikkuhousuja tai kuukautissuojia tai saippuaa käsien pesuun. He ovat upeita selviytyjiä. Kerran kyselin tytöiltä miksi kukin heistä haluaisi tulla aikuisena. He vastasivat näin: haluan opettajaksi, runoilijaksi, juristiksi, sairaanhoitajaksi, kirjailijaksi ja tuomariksi. Annetaan heille mahdollisuus muutokseen Nepalin myrkyllisessä ilmapiirissä. Olettehan mukana. Teettehän jotain tänään ja olettehan anteliaita.

Maalaus: Joy Caros

”Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä pienistä. Sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa katselevat aina minun taivaallisen Isäni kasvoja.” Matteus 18:10

Kiitän sydämeni pohjasta vastaantulemisestanne!

Muutokseen uskoen ystävänne Meridel Rawlings

Kuva yläosassa: Eric Ward on Unsplash