Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni, Syyskuu 2020

Kallisarvoiset kuuntelevat ystävät!
Elul/Tishri 5781 Syyskuu 2020

Seuraavat Kirjoitusten kohdat tulivat mieleeni valmistautuessani tämän kirjeen kirjoittamiseen.

” Hän, joka istuu taivaassa, nauraa…” Psalmi 2:4
” Elonaika on ohi, kesä on lopussa, mutta me emme ole saaneet apua.” Jeremia 8:20 ”Vesipurot juoksevat silmistäni…” Valitusvirret 3:48

Teshuvah, parannuksenteko on tulosta siitä murhenäytelmästä, josta II Mooseksen kirjan luku 32 opettaa. Tuo aika oli tuhoisaa Jumalan kansalle. Mooses oli ollut Jumalan läsnäolossa vuorella. Heidän palatessaan leiriin Joosua sanoi Moosekselle kuultuaan metelöinnin:”Leiristä kuuluu sodan ääniä.” Mooses vastasi: ”Ei se ole voitonhuutoa eikä tappion valitusta. Minä kuulen laulua.” RK II Moos 32:17-18

Järkyttynyt Mooses, jonka iho yhä hohti Jumalan kohtaamisesta, katseli Israelin epäjumalanpalvontaa uskomatta silmiään. Kultaista vasikkaa palvoivat juopuneet, alastomat, vääntelehtivät miehet. Mooses oli kohdannut taivaan joutuakseen kasvotusten tämän helvetin kanssa. Laintaulut, jotka sisälsivät hänen kansalleen avaimet viisauteen, menestykseen ja pitkään ikään, olivat hänen käsivarsillaan. Sydän särkyneenä ja epätoivoisena hän murskasi ne. Hän kysyi suoraan kasvotusten veljeltään miksi tämä oli sallinut moisen. Aaronin heiveröinen vastaus kuului: ”Sinähän tiedät, että tämä kansa on taipuvainen pahaan.” [ Englanninkielinen versio sanoo: heidän sydämensä on …] II Moos 32:22

Siitä hetkestä lähtien Israel oli eksyksissä, kadotuksessa. Mooses halusi pois, tiehensä! Mutta Jumala vahvisti häntä ottamaan vastuuta langenneesta luopiokansakunnasta. Synnin palkka on kuolema. Mooses joutui suremisen kauteen; hän etsi jälleen Jumalaa ja esirukoili. Hänen piti palata ylös vuorelle. Tämä on esimerkki teshuvasta, katumuksesta.

Miksi rukoilemme? 

Yhteiskuntamme eivät toimi yhtään paremmin nykyään. Itsekkyys ja vallanhimo eivät muutu. Ainoastaan alistuminen Elävän Jumalan hallintaan voi luoda muutoksen ihmissydämeen. Vain Jeshuan veri suorittaa hienovaraisen kirurgisen operaation. Messias maksoi hinnan.
Eri puolilla maailmaa kadut täyttyvät kiukkuisista ihmisistä. Ja kyllä, osa heistä on rauhallisia mielenosoittajia. He joutuvat usein villien ja vailla pidäkkeitä olevien kovanaamojen valtaan. Saatoitko koskaan uskoa eläväsi tällaisia päiviä, jolloin Raamattuja uhmakkaasti poltetaan Amerikan kaduilla ja kristittyjä kielletään menemästä seurakuntiin? Kristityt ovat maailmanlaajuinen uhka ja antisemitismi on pandemiaa. Yleisesti ottaen kaikki kansakunnat on tehty toimimattomiksi. Kansanjoukkoja pidetään panttivankeina. Tulevaisuutemme on sumennettu, pimitetty. Uskomme silti Taivaallisen Isämme olevan yhä hallintavallassa.

Pelkään pahantekijöiden ja pahanpuhujien puolesta; he ovat kaivaneet kuopan itselleen. Me kaikki havaitsemme kontrollin, manipuloinnin ja julkeat peittelyt. Tiedän totuuden kukistuneen kaduilla. Jumala sanoo: ”… Minä olen tehnyt niiden kadut autioiksi, ” Sefanja 3:6
Hyvän ja pahan vastakohtaisuus on selkeästi erotettu. Tilanne on paholaismainen. Lapsikin sen

tajuaa. Rukoilen kriisissä olevan maailmamme ja sen johtajien puolesta. Tekin voisitte ryhtyä rukoilemaan psalmin 2 ja Johenneksen evankeliumin 14 luvun mukaisesti.

Valokuvassa Jay ja Meridel Rawlings. Nuoret pystyvät juoksemaan nopeasti, mutta vanhat tuntevat tien! Jay on toipunut ja voimistunut. Annamme siitä suuret kiitokset!

Miten rukoilemme

Jayn ja minun kokemukseni rukouksesta ovat hyvin erilaisia. Jay herää aikaisin viettämään aikaa HERRAN kanssa. Hän ottaa Raamattunsa ja menee puutarhaan vuoropuhellakseen Jumalan kanssa ennen kuin perhe herää. Minäkin nautin hiljaisista hetkistä, mutta viime aikoina olen kokenut tarvetta ja halua rukoilla lähes lakkaamatta. Tapaamme Jayn kanssa myöhemmin, lähes päivittäin yhteiseen sopimusrukoukseen ja käymään hengellistä sodankäyntiä. Nuorempana ajattelin taakan tullessa, että kyse olisi omasta elämästäni tai perheestäni. Mutta Jumala kasvattaa meitä ohi ja yli itsekeskeisyyden ja täyttää tarpeemme, niin että voimme olla avoimia Hänen asialistaansa, Hänen sydäntään, ajatuksiaan ja suunnitelmiaan kohtaan. Meidän on kuunneltava Hänen pientä, hiljaista ääntään ja lopetettava arvailu. Totesin kokevani teshuvaa, parannuksen tekoa ensin oman itseni ja sitten toisten puolesta. Olen oppinut tällaisten kausien aikana rukoilemaan Hengessä, kunnes taakka kirpoaa. Kypsyys opettaa, että kyse on harvoin meistä itsestämme. Jumala etsii uskovia isiä ja äitejä, jotka seisovat muurinaukossa. ” Syvyys huutaa syvyydelle…” Lukekaa psalmi 42:6-8.

Joskus herään yöllä, menen ulos ja katselen yötaivasta. Huudan, anon kohti taivasta ja pyydän armoa vedoten Jeesus-Messiaan vereen, Häneen, joka opetti meille Tien. Rukoilen kaikkien niiden puolesta, jotka tunnemme ja joita rakastamme. Rukoilen ratkaisulaaksossa olevien sielujen puolesta, rukoilen kuolevien, sairaiden, yksinäisten, unohdettujen, velkaantuneiden, sodan runtelemien ja nälkää näkevien puolesta. Sidon menetyksen, sekaannuksen, abortin, kateuden, vihan, raivon ja tuhon henkiä. Pahan on hävittävä, haihduttava. Rukoilen tarkoin Pyhän Hengen johdon mukaisesti. Olen oppinut olemaan hiljaa ja toivomaan luottavaisesti saamani ymmärryksen ja ohjeistuksen mukaan. Opin hiljaa olemista. Teen parhaani, jotta elämäni puhuisi Hänen hyvyydestään. Hänen rauhansa käy yli kaiken ymmärryksen. Juuri se on meidän päivittäinen osamme kaikkina aikoina.

Israel

Israel on mikrokosmos maailmasta. Täälläkin asiat ovat pahalla tolalla. Koronaviruksen toinen aalto iski tänä kesänä. Hiljattain 16-vuotias tyttö joutui 30 israelilaisen raiskaamaksi maamme eteläosassa sijaitsevassa Eilatin kaupungissa. Presidentti Rivlin kutsui tätä hirvittävää, moraalitonta tekoa tahraksi meissä kansakuntana. Tahra merkitsee rikkomusta. Tämä hengellinen ja moraalinen tauti on sukupolvien välinen. Porno on salainen myrkky, jolla on voima tuhota sielu. Epäkunnioittava käytös polkee alleen inhimillisen säädyllisyyden ensin pahantekijöissä ja sitten kaikissa muissa.

USA – Yhdistyneet arabiemiirikunnat – Israel

Valokuvassa: Taivas Israelin ja Libanonin rajalla tällä viikolla

Elokuun 13. päivä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien (YAE) sopineen täysien diplomaattisuhteiden luomisesta. Ilmoitus edustaa suurta virstanpylvästä israelilaisille ja maltillisille arabeille. Se voisi olla diplomaattinen käännekohta Lähi-idässä. Kuten Israel myös YAE ovat pieni ja high-techin suhteen osaava valtio. Sitä pyörittävät maaseudulta kotoisin olevan ihmiset, jotka valitsivat opiskelun ja päättivät tulla johtaviksi nykyaikaisessa, muuttuvassa maailmassa. Kumpikaan kansakunta ei taivu mahtailevien

kiusantekijöiden edessä. Molemmat haluavat vapautta naapureidensa muslimien kahleista. YAE:lle tämä on uhmamielinen, rohkea ja urhea askel. He janoavat demokraattista elämäntapaa. Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kommentoi: ”Tämä on merkittävä saavutus kahdelle maailman eniten eteenpäin pyrkivälle, teknologisesti edistyneelle valtiolle. Se heijastaa niiden yhteistä paikallista visiota taloudellisesti integroituneesta alueesta.”

Iran – Venäjä – Kiina – Turkki – Libanon – Gaza

Iran vetelee naruista Lähi-idässä Turkin, Venäjän ja Kiinan tuella pitääkseen tämän alueen äärimmäiseen kaaokseen sotkeutuneena. Ne toimivat palestiinalaisjohdon, Syyrian, Libanonin ja Gazan parissa ympäröiden Israelia. Iranin mullahit ymmärtävät, että lopulta kuvittelematon on tapahtunut. Israel ja YAE toimivat vastedes yhdessä. Tämä on hirveä tuhoteko Iranille, koska se haluaa saada koko arabimaailman vastustamaan Israelia. Mikäli Irania ei pysäytetä, sillä tulee olemaan hallussaan ydinasevalmius lokakuun 18. päivä 2020. Kello tikittää, mutta näyttää siltä, että seinällä olevan kirjoituksen lukevat vain Yhdysvallat, Dominikaaninen tasavalta, Israel ja YAE; vaan ei YK!

Iranin etäasiamies, Libanonissa toimiva Hizbollah on sekaannuksen vallassa ja vaarallinen. Se hyökkäsi rajavartiopartiomme kimppuun tällä viikolla. Hizbollah on yhdistetty hiljattain tapahtuneeseen 2 750 tonnin ammoniumnitraatin räjähdykseen Beirutin satamassa. Valtaisa räjähdys johti 200 ihmisen kuolemaan, monien katoamiseen, 6 000 ihmisen haavoittumiseen ja 300 000 joutumiseen kodittomiksi. Kansainvälinen rikostuomioistuin päätyi 25 vuoden tutkinnan jälkeen siihen, että Hizbollahin edustaja oli syypää Libanonin entisen pääministerin Hararin murhaan. Tämä prosessi lienee maksanut miljardi dollaria?

Tämä selittää senkin, miksi tilanne Gazassa on johtanut väkivaltaisiin purkauksiin. Räjähteitä sisältäneet ilmapallot ovat polttaneet satoja hehtaareja viljelymaata Israelissa. Gazasta ammutut raketit pirstoivat erään miehen kodin kahteen osaan ja saivat siviiliväestön ryntäämään pommisuojiin. Gazalaiset ovat avanneet jäteviemäreitä, niin että heidän moskansa tulee Israeliin. Uskoisin tämän kertovan kaiken. Israel on pommittanut gazalaisten rakettiammuntapaikkoja, mutta selostaako teidän uutislähteenne syytä siihen? Vaan Gazassa on myös makeaakin hedelmää. Abdel Rahman al-Shantti on älykäs ja lahjakas 11-vuotias pois, joka räppää sujuvasti englanniksi ja pitää paljon NBA:sta, Amerikan koripalloliitosta. Hän laulaa naiivisti: ”Levitetään rakkautta meidän ja Israelin välille… ei ole syytä taistella ja sotia. Meidän tulee sallia suhteemme parantua parantumistaan.” Hän joutui perheensä kanssa kuumille kiville. He pelkäävät joutuvansa Hamasin vankilaan. Pyytäisittekö lapsianne ja lastenlapsianne rukoilemaan Abdelin puolesta! Harmikseni minulla ei ole kuvaa hänestä.

Palestiinalaisjohtajat eivät koskaan ole luopuneet valheiden ja vihan hönkäilemisestä Israelia vastaan. Terrori on tietenkin lisääntynyt. Johtoporras on villinä siitä, että YAE rohkenee liittyä vihollinen Israelin puolelle. Tällä viikolla 36-vuotias israelilainen puukotettiin kuoliaaksi keskellä kirkasta päivää. Tekijä oli palestiinalainen viiden lapsen isä, jolla oli israelilainen työlupa. Rukoilettehan tähän hulluuteen lukittujen viattomien palestiinalaisten puolesta.

Ja Turkki poraa nykyisin hyvin uhmakkaasti maakaasua raja-alueilla, jotka kuuluvat Kreikalle.

Switzerland

Eräs ystävämme kirjoittaa: ”Elokuun ensimmäinen on meidän kansallinen juhlapäivämme. Tuhat ihmistä kokoontui rukoilemaan Sveitsin puolesta. Sovimme rukouksessa, että täällä syntyy halu

palata uskomme heprealaisille juurille. Pyysimme, että kansakunnastamme tulee Israelin todellinen ystävä. Toivomme ja uskomme lujasti rukoustemme kantavan hedelmää.” BH Sveitsistä. Valokuvat Daavidin tähdestä ja menorasta otettiin vuosia sitten sveitsiläisten ystäviemme kodissa. He ajattelevat ilmeisesti Jumalan sydämen mukaisesti Israelista.

Syyria – Kanada – Israel

Uskaliaan työtehtävän kautta Mossadin vakooja, kanadalainen Judy Feld Carr ja Syyrian päärabbi Hamra kuljettivat yhdeksän harvinaista juutalaista tekstiä Israeliin. Niistä tuli kuuluisia nimellä ”Damaskoksen kruunut”. Vuonna 1993, näin kertoo Judy Carr yhteistyöstä rabbi Hamran kanssa, käsikirjoitukset saatettiin kanadalaisen diplomaatin haltuun, joka salakuljetti ne ulos Syyriasta mustassa, muovisessa ostoskassissa. Tämän kuolemaa uhmanneen, Assadin hallinnon ja terrorijärjestöjen silmien alla suoritetun operaation myötä nämä aarteet säästyivät tuholta ja häväistykseltä. Damaskoksen kruunut koostuvat Tanakista eli juutalaisesta Raamatusta, joka sisältää 24 kanonista kirjaa. Kyseinen versio oli kirjoitettu pergamentille 1400-luvulla ja se oli kuulunut Damaskoksen juutalaiselle seurakunnalle. Myös vuosien 1980 ja 1990 välisenä aikana rabbi Hamra huolehti yhdeksän Raamatun käsikirjoituksen, 40 toorarullan ja 32 koristeellisen toorasuojuksen salakuljetuksesta.

Israelin valtion muodostamista seuranneina vuosikymmeninä sikäläinen seurakunta pakeni, koska Syyriassa oli väkivaltaisia pogromeja, syrjiviä, antisemitistisiä lakeja sekä laajamittaista omaisuuden ryöstämistä. Vuoden 2019 jälkeen Syyriassa ei tiettävästi ole elänyt yhtäkään juutalaista, vaikka sikäläinen yhteisö oli kukoistanut vuosisatojen ajan.

Nykyisin nuo tuodut pyhät esineet ovat sijoitettuina Israelin kansalliskirjastoon ja Jerusalemin Heprealaisen yliopiston kirjastoon.

Jumala tekee työtään Nepalissa

Se työmuoto, jonka te autoitte perustamaan Nepaliin filmin ”Change Action Nepal – Nepalin mahdollisuus muutokseen” myötä, on keskeisen tärkeää. Kathmandun korkeimmassa oikeudessa työskentelevän asianajaja Dines Tripathin mukaan ”Taistelemme ihmisoikeuksia koskevia, etenkin lasten ihmiskauppaa seksiteollisuudelle koskevia rikoksia vastaan. Oikeus on jumittunut.”

Valokuvassa Indira Ghale ja Meridel.

Tietoa lahjoitusten tekemisestä löytyy sivulta www.changeactionnepal.com 
Voitte katsoa filmin osoitteess http://www.tv7.fi/vod/player/58467/
Facebook https://www.facebook.com/changeactionnepal/

Hiljattain Nepalista tuli kirje Indira Ghalelta, joka johtaa toimintaa Change Action Nepal eli Muutos – Toiminta – Nepal.

Rakkaat Mama ja Papa!
Täällä eletään vaikeita aikoja. Menetin veljen, lääkärin, serkun ja enon koronaviruksen vuoksi. Yhä enemmän nepalilaisia kuolee itsemurhaan kuin koronaan. Siihen on tähän mennessä kuollut 25 000. Koronaan sairastuneet työntekijät lähetettiin kotiin Saudi-Arabiasta ja muista Lähi- idän maista, ja he ovat tartuttaneet kokonaisia yhteisöjä täällä. Rukoilettehan puolestamme. Rahat tulivat perille, kiitos. Suurin ongelma on se, että monet nepalilaiset näkevät nälkää. Me kulutamme suurimman osan ajastamme apua pyytävien ruokkimiseen. Suunnittelen aloittavani sosiaalialan tai maanviljelysalan yrityksen. Meidän on tarpeen perustaa oma tulonlähde, joka tukee meitä. Jumalan kyllä antaa viisautta. Kuljemme eteenpäin CAN-työssä, mutta kilpailu on hurjaa suurien kansalaisjärjestöjen kesken. Siltikin Jumala antaa mahdollisuuksia myös niille, joilla ei ole omaa ääntä ja ovat vailla toivoa. Rukoilemme aina, sillä koko maailma muuttuu yhä hullummaksi ja ihmiskauppa lisääntyy. Jumala on hyvä ja pitää meidät turvassa. Ymmärrämme yhä enemmän, että meidän pitää olla Jeesusta heijastavia. Kiitos Chris Rawlingsille, joka rakensi CANin nettisivut ja on ylläpitänyt niitä kaikki nämä vuodet. Rakastavin terveisin Indira.

 Aika ylistää

Friends, I have saved the best until the last!  This prayer is sung or recited Ystävät, olen säästänyt parhaan lopuksi! Tämä on rukous, joka lauletaan tai resitoidaan sapatin saapuessa perjantai-iltana. Kiireisen viikon jälkeen on käsillä hetki, jonka Jumala antoi meille lepoa ja Hänestä nauttimista varten.

”Rauha teille, te palvelevat enkelit, Kaikkein Korkeimman viestintuojat, Kuninkaitten Kuninkaan viestintuojat, olkoon Hän – Pyhä – siunattu.
Astukaa sisään te rauhanviestintuojat, Kaikkein Korkeimman viestintuojat, Kuninkaitten Kuninkaan viestintuojat, Hän – Pyhä – olkoon siunattu.

Siunatkaa minua rauhalla, te rauhanviestintuojat, Kaikkein Korkeimman viestintuojat, Kuninkaitten Kuninkaan viestintuojat, olkoon Hän – Pyhä – siunattu.
Menkää rauhassa, te rauhanviestintuojat, Kaikkein Korkeimman viestintuojat.

Runsaat juutalaisen uuden vuoden siunaukset lähettää Rawlingsien perhe!
meridel.rawlings@gmail.com,
+972 54 471 1786, Website: www: stillsmallvoice.tv

Alla olevan kauniin ylistyskappaleen lähetti meille rauhaa toivottaen kanalainen ystävä HB. Kiitos!

Photo at very top by Ben Ostrower on Unsplash