Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Elokuu 2020

Shalom kallisarvoiset ystävät! Elokuu 2020

Jeesus opetti Markuksen evankeliumin kohdassa 13: 28 – 31 miksi meidän on tarpeen olla valppaita ja rukoilla.

Kuvassa Meridel, Josh ja Jay heidän poikansa 45-vuotissyntymäpäivänä. 

”Oppikaa viikunapuusta tämä vertaus: kun sen oksa virkoaa ja lehdet puhkeavat, te tiedätte, että kesä on lähellä [toukokuun 14. päivä 1948 Israel syntyi jälleen kansakuntana 2 000 vuoden jälkeen]. Samoin nähdessänne tämän tapahtuvan tietäkää, että se aika on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin tämä kaikki tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.”

”…kun HERRA rakentaa Siionin ja ilmestyy – [tämä on kirjoitettu tulevalle sukupolvelle – dor ah ha roan, hepreaksi: viimeiselle sukupolvelle] Tämä kirjoitettakoon tulevalle sukupolvelle, ja kansa, joka vastaisuudessa luodaan, on ylistävä Herraa.” Psalmi 102:17-19

Jeesus opetti Mitäpä tekisimme, jos emme voisi rukoilla? Rukous on aina ollut keskeinen seikka elämässämme, mutta nyt se on ensiarvoisen tärkeä 24/7 elämäntapa. Olen varma, että te uskolliset ystävät, koette tuota samaa kutsumusta aivan kuten mekin. Jay ja minä sovimme toimia yhdessä kiitoksesta käsin. Huolimatta näkemästämme ja kuulemastamme aloitamme ylistämäll ja ennen muuta sillä. Kiitollisuus täyttää sydämemme ja mielemme. Rauha on meille kuuluva osa. Rukoilemme sitä samaa jokaiselle teistä. Huomaan lausuvani äänen ”kiitos” päivän mittaan.

Jay palasi Share Tzedek -sairaalaan tänä aamuna hänen sydämensä lyödessä epäsäännöllisesti. Hän on kärsinyt kahden viikon ajan, joten tänään olemme kiitollisia hänen pääsystään sairaalaan. Hän saa tarvitsemansa huolenpidon. Jayn sydän löi 110 kertaa minuutissa, mutta rukouksen jälkeen syke laski 72 kertaan ja tänä aamuna se oli 58. Kyllä, olemme kiitollisia, vaikka syke on yhä epäsäännöllinen. Pyydän nöyrästi tällä kertaa teitä rukoilemaan – anna anteeksi Isä – toivon että te, ystävämme, rakastatte meitä silloinkin, kun olemme heikkoja ja haavoittuvaisia, aivan kuten muukin ihmiskunta. Kannattehan Jaytä rukouksissanne välittömästi. Kiitos.

Kirjanpitäjä, joka 17 vuoden ajan hoiti Jerusalem Vistas / Israel Vision -yrityksen tilejä, lopetti työnsä eilen, koska meillä ei enää ole rahaa maksaa hänen palkkaansa. Se on yksi niistä monista muutoksista, joita täällä tapahtuu. Vaan muutos voi kannustaa meitä aina vain eteenpäin. Katsotaan, mitä Jumala tekee meille. Gideonin joukkoa pienennettiin ennen voittoa.

Yksi taiteilija lisää joukkoomme

Danielin morsian Shelly on saanut opetusta viimeksi kuluneiden kuukausien aikana, ja hän ryhtyy hoitamaan kirjanpitoa, kunnes löytyy pysyvämpi ratkaisu. Hän on lahjakas liikenainen. Näin muutamia hänen tekemiään maalauksia ensi kertaa tällä viikolla. Hän on myös muotokuvamaalari. Shelly lempiaiheita ovat Jumalan taivas, näkyvä taivas, pilvet ja tähdet.

Kuva Shellystä ja hänen maalauksestaan Tähtien katselu. 

Koronaviruksen aiheuttama sota Israelissa

Helle on voimistunut Israelissa! Lämpötila on yli 32° Celsiusta Jerusalemissa. Joka päivä 1 000 ihmistä otetaan sairaaloittemme koronaklinikoille. Sairaalat toimivat yli 100 % teholla. Israel, jolla oli paras tilanne koronan suhteen maaliskuussa, on nyt 6. sijalla maailman koronatartunnoissa. Rukoillaan toistemme ja kansakuntien sekä niiden ihmisten puolesta, joiden henki on vaarassa.

Israel valmistautuu korona-alijaan

Hyvä ystävämme Howard Flower, joka johtaa alijatoimintaa Kansainvälisen kristillisen suurlähetystön puolesta Pietarissa Venäjällä, lähetti minulle tämän katkelman Ha’aretzista tänä aamuna.

Israelin johtajat ennakoivat koronavirusalijaa pandemian aiheuttaman taloustaantuman suorana seurauksena. Viranomaisten mukaan koronavirus on iskenyt diasporajuutalaisiin erityisen kovasti. Maaliskuun lopulla 13 % tartunnan saaneista New Yorkissa oli

haredijuutalaisia. Huhtikuun lopulla Marokossa koronaan kuolleiden joukosta 10 % oli juutalaisia. Heidän osuutensa väestöstä on vain 0,01%. Britanniassa toukokuun puolivälissä juutalaiset muodostivat 5 % koronaan kuolleista. Heidän kuolleisuutensa määrä oli nelinkertainen väestöosuuteen suhteutettuna.

Tällaiset luvut ovat horjuttaneet diasporassa asuvien juutalaisten henkilökohtaista turvallisuudentunnetta. Myös lisääntyvä antisemitismi heikentää diasporassa eläviä juutalaisyhteisöjä. Ensimmäinen kirjani ”Fishers and Hunters – Kalastajia ja metsästäjiä”, kertoo maailman juutalaisyhteisöihin suuntautuneista matkoistamme, joilla kehotimme heitä tulemaan kotiin.

”Pohjois-Amerikasta tehtiin heinäkuussa peräti 3 236 maahanmuuttoanomusta. Se on Maahanmuuttoministerion mukaan seitsemänkertainen määrä verrattuna edelliseen vuoteen. Ranskassa tehtiin 731 anomusta, mikä merkitsee 269 % lisäystä edelliseen vuoteen. Latinalaisesta Amerikasta tulleiden anomusten määrä kaksinkertaistui ja oli määrältään 583.

Viranomaiset sanovat, että noin 95 % kaikista uusista anojista muuttaa Israeliin. Vuodelle 2021 he ennakoivat noin 48 000 uutta maahanmuuttajaa. Määrää voi verrata viime vuosien lukuihin, jotka ovat keskimäärin olleet 30 000 – 32 000 tulijaa. Viranomaiset arvioivat vuoden 2021 jälkeen lukumäärän olevan keskimäärin 45 000 – 50 000 vuosittain.

Vastauksena tilanteeseen maahanmuuttoministeri Pnina Tamano-Shata ja johtavat viranomaiset ovat ryhtyneet valmistelemaan ohjelmaa. ”Maahanmuuttajista muodostuu talouskasvua tuottava moottori, ja se edistää taloutta. Maahanmuutto on Israelin valtion tukipilari ja se on yhä sen peruslähtökohta.” kirjoitti Hagit Amit

Sota Israelin pohjoisosissa

”Tämän viikon Israel pysyy hälytystilassa. Libanon on luhistumaisillaan, ja 80 % sen väestöstä on nälissään. Mikäpä olisi parempi hetki Hizbollah-järjestölle ryhtyä taistelemaan. Siellä elävillä köyhillä ihmisillä ei ole turvaa eikä suojelua. Etelä- Beirutissa lähes kaikki sotilaskohteet sijaitsevat yksityiskodeissa, sairaanhoidon keskuksissa, kirkoissa, pikaruokapaikoissa ja avoimilla alueilla.” Näin raportoi TPS.

”Israelilainen tutkimuskeskus Alma Research and Education Center löysi lukuisia ohjusten laukaisupaikkoja, jotka Hizbollahin terroristit olivat sijoittaneet tiheään asutetuille siviilialueille. Hizbollah jatkaa piilottelua siviiliväestön taustalla, eli käyttää heitä ihmiskilpinä. Suurimpia keskittymiä ovat Beirut, Beqaan laakso ja Etelä-Libanon. Hizbollah suunnittelee laukaisevansa niihin sijoitetut aseet Israelissa sijaitseviin asutuskeskuksiin. Terroristit ovat piileskelleet jo vuosikymmeniä siviilialueille tai asuintalojen sivurakennuksissa tietystä syystä. He uskovat tämän taktiikan turvaavan Israelin puolustusvoimien vastaiskuilta. Tällä viikolla Israel vastasi Hizbollahin Golanilla tekemään tunkeutumiseen voimalla. Hizbollah kiistää tämän, tietenkin.” Kirjoitti Jakir Benzion, United with Israel.

Kun näkee, niin uskoo!

Israelissa kehitetty keinotekoinen sarveiskalvo tulee mullistamaan sarveiskalvojen siirrot, ilmoitti biotekniikkayhtiö CorNeat tällä viikolla. ”Sarveiskalvo on väritön ulkokerros silmän etuosassa. Se auttaa silmää keskittämään valon. Meidän välineillämme siirtoistutus ei ole riippuvainen kudoslahjoittajan kalvosta, ja itse operaatio voidaan suorittaa alle tunnissa. Uskomme miljoonien sokeiden potilaiden eri puolilla maailmaan saavan näkönsä takaisin.” sanoi yksi keksijöistä, CorNeat-silmäklinikan ylilääkäri tri Gilad Litvin.

Kuuluisa kanadalainen silmälääkäri, professori David Rootman, joka on opettanut lähes sataa sarveiskalvospesialistia eri puolilla maailmaa, sanoi: ”Tämä uusi keino tulee mullistamaan sarveiskalvojen siirrot. Yhdysvalloissa tehdään vuosittain yli 44 000 sarveiskalvon siirtoleikkausta, ja on esiintynyt uutta pelkoa koronaviruksen tarttumisesta kaikissa ihmiskudoksia hyödyntävissä siirto-operaatioissa. CorNeatin uusi keinotekoinen sarveiskalvo poistaa tuon ongelman.”

Yhtiö on saanut luvan aloittaa testit ihmisillä tänä vuonna Israelissa 10 sokealla potilaalla, jotka eri syistä eivät ole ehdolla sarveiskalvosiirtoihin. Muutamille on tehty yksi tai useampia ihmiskudosta hyödyntänyttä operaatioita, mutta ne ovat epäonnistuneet. Lisätestejä suoritetaan myöhemmin tänä vuonna Kanadan ja Yhdysvaltojen kahdeksassa johtavassa sairaalassa.

Kaivauksissa tuli esiin runsas aarrelöytö 2 700 vuoden takaa

Israelilaiset arkeologit kaivoivat esiin Jerusalemista löytökohdan, joka on peräisin ajalta 2 700 vuotta sitten, eli raamatullisen kuningas Hiskian ja ensimmäisen temppelin ajalta. Läheltä Yhdysvaltain suurlähetystöä Jerusalemista löydettiin hiljattain yli 120 ruukkujen sankoihin tehtyä sinettileimaa. Ne ovat peräisin Juudan kuninkaiden ajalta. Monissa ruukkujen sangoissa oli hepreaksi arvonimi melech eli kuningas. Tuolloin paikalliset asukkaat maksoivat veronsa oliiviöljynä ja viininä. Tri Juval Baruch, Israelin antiikkivirastosta (Israel Antiquities Authority, IIA) totesi: ”Arnonassa tehtyjen arkeologisten löytöjen perusteella tunnistamme Juudan kuningaskunnan loppuvaiheita ja sen historiallisesti tärkeimmän keskuspaikan. Pystymme myös havaitsemaan paluun Siioniin, joka tapahtui vuosikymmeniä tuon kuningaskunnan tuhoutumisen jälkeen. Kirjoittaja on Ezra Stone, United with Israel.

Loppupäätelmä kaikesta

Kuka voi teitä vahingoittaa, jos teilla on intoa hyvään? Mutta vaikka joutuisittekin kärsimään vanhurskauden tähden, olette autuaita. Älkää pelätkö, mitä he pelkäävät, älkääkä säikkykö, vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämessänne ja olkaa aina valmiit vastaaman kaikille, jotka kysyvät teiltä, mihin toivonne perustuu. Vastatkaa kuitenkin lempeästi ja kunnioittavasti ja pitäkää itsellänne hyvä omatunto, jotta ne, jotka puhuvat pahaa teidän hyvästä vaelluksestanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat. Onhan parempi, jos niin on Jumalan tahto, kärsiä hyväntekijänä kuin pahantekijänä.
1. Piet 3:13-17

Lähetän rakkaudelliset terveiset perheemme puolesta täältä

meidän kodistamme teidän koteihinne.

Siunaavin terveisin Meridel Rawlings ja perhe

Maalauksen on tehnyt taitelija Shelly Bandel.

”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaankansi ilmoittaa hänen kättensä tekoja. Päivä lausuu päivälle sanan, yö ilmoittaa yölle tiedon. Se ei ole puhetta eikä sanoja, joiden ääni ei kuuluisi. Niiden ääni ulottuu yli koko maan ja niiden sanat maanpiirin ääriin.” Psalmi 19:1-5