Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Toukokuu 2020

Jay Rawlings

Ijar 5780 / toukokuu 2020

Shalom kallisarvoiset ystävät!

Tässä kuussa miehelläni Jayllä on mielestäni hyvin rohkaiseva sana meille kaikille. ”Vanhurskaan suu on elämän lähde”Sananlaskut 10:11

Viime viikolla minua (Jay) pyydettiin puhumaan synagogamme senioreiden raamattupiirissä. Tavallisesti kohtaamme kasvokkain, mutta nykyisen koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa tapaamme netin kuvayhteyden kautta. Aluksi tutkistelemme viikon tekstiä Raamatusta; sama kohta luetaan samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Sitten joku meistä puhuu kaikkien valitsemasta aiheesta. Oli minun vuoroni.

Puheeni otsikko oli ”Rabbi Akiva – epidemia tuolloin ja pandemia nykyisin”. Noina päivinä epidemia tappoi 24 000 rabbi Akivan oppilasta, itse asiassa heidät kaikki. Epidemia lakkasi yhtäkkiä 33. päivänä pesachin, juutalaisen pääsiäisen ja helluntain välisenä aikana. Kukaan ei tiedä miksi niin tapahtui, mutta tietyt oppineet opettavat vapautuksen tulleen, kun ”pahan puhuminen” oppilaiden kesken loppui. Vakuutuin, että tuo ihme oli todellakin voinut tapahtua tutkittuani Kirjoituksista miten ”elämä ja kuolema” ovat ihmisen suun vallassa. Se mitä puhumme voi tuottaa joko siunausta tai kirousta taikka elämää tai kuolemaa. Sitten ajattelin rakkaita ystäviämme, jotka ovat tämän nykyisen kriisin vuoksi karanteenissa. Meridel ja minä olemme olleet rajoitusten alaisina maaliskuun 5. päivästä lähtien. On ollut mielenkiintosta nähdä, mitä se on tuottanut välillämme. Onneksi kaikeksi meillä ei ole ollut suurempia purkauksia. Meidän on kuitenkin pitänyt harkita tarkoin monia puhelimitse käymiämme keskusteluja perheen kanssa. Josh on täällä pitämässä huolta meistä ja keskusteluistamme. Välistä eri aihepiirejä koskeneet keskustelumme ovat olleet kiivaita. Minä kutsun sellaisia ”intensiiviseksi seuranpidoksi”. Viimeksi kuluneiden 12 päivän ajan Meridel on ollut vesipaastolla ja rukoillut intensiivisesti!

Olemme taatusti saaneet oppia muutamia arvokkaita seikkoja meistä itsestämme. Omasta itsestäni puhumattakaan!

Mieleeni tulivat tapahtumat 42 vuoden takaa. Silloin Meridel ja minä olimme juuri asettuneet vakituisesti asumaan Israelissa vierailtuamme juutalaisyhteisöissä eri

puolilla maailmaa edellisten kahdeksan vuoden aikana. Paluumatkalla kohti Israelia matkasimme Alankomaiden halki ja kävimme sikäläisissä juutalaisyhteisöissä. Meridel oli silloin 40 päivän vesipaastolla. Joshua oli vasta vuoden vanha. Myöhään eräänä iltana HERRA vastasi ajatuksiini ja puhui hyvin selvällä tavalla, kuten vain Hän voi: ”Mitä olen laittanut sydämellesi?”

Vastasi hämmästyneenä: ”Oi HERRA, pyydän, että autat minua antamaan Israelille ikkuna-aukon maailman mediaan.” Tunsin itseni hyvin epävarmaksi tuon kutsumuksen suhteen, sillä en ollut tehnyt filmejä tai televisio-ohjelmia siihen mennessä. Minulla ei ollut alan koulutusta, ammattini oli sairaalahallinnon johtaminen. Mutta en milloinkaan unohda mitä minulta kysyttiin.

Muutama kuukausi myöhemmin, Israeliin saapumisemme jälkeen, olimme kutsuttuina illallisille voidaksemme tutustua uskovien yhteisön tunnettuihin johtohenkilöihin. He olivat raskaansarjan tyyppejä. Illallisen aikana minulta kyseltiin suunnitelmiamme. Naiivisti ilmoitin aikovani tuottaa dokumenttifilmin Israelista. Näiden ihmisten reaktio oli melko häkellyttävä! He tiedustelivat taitojani käsikirjoituksen laatimisessa, aiempaa kokemustani, taloudellisia tukijoitani ja kontaktejani sellaisen filmin jakelemiseksi. Saatoin vain vastata kieltävästi jokaiseen kohtaan ja tunsin kutistuvani pienemmäksi kysymys kysymykseltä. Tunsin itseni varsin typeräksi ja lytätyksi.

Ajaessani kotiin päin sanoin Meridelille: ”No, on kai niin, että kun Jumala puhuu sinulle jostain asiasta, silloin sinulla täytyy olla uskoa itseesi, siitä huolimatta mitä muut sanovat, eikö?”
Meridel vastasi: ”Juuri niin, rakas. Kyse on sinun ja Jumalan välisestä asiasta. Et voi olla riippuvainen kenenkään toisen uskosta oman kutsumuksesi suhteen.” Tuo totuus muutti elämäni.

Tarkastellessani elämämme taivalta, jolloin tuotimme dokumentteja ja televisio- ohjelmia, joita esitettiin monien vuosien ajan kaikkialla eri puolilla maailmaa, kumarran pääni kiitollisena. Maailman sionistikongressi kunnioitti työtäni ja kaksi suosituinta filmiämme löytyvät Spielberg-kirjastosta. Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystä myönsi meille elämäntyöpalkinnon.

Jotenka, hyvät ystävät, jos jollain teistä on HERRALTA saatu kutsumus ja / tai unelma, pitäkää kiinni siitä ja vaeltakaa kuuliaisesti sen mukaisesti ja toimikaa kutsumuksenne pohjalta. Muistakaa: ”… usko ilman tekoja on kuollut.” Jaakobin kirje 2:26 Tämä on poikamme Joshin lempijae. Jumala antaa teille toisia ihmisiä seisomaan rinnallanne ja saatte tehtävän suoritettua jopa näinä pandemian aikoina. Jumala on aina suurempi kuin kaikki olosuhteemme.

Kiitos jälleen rukouksista ja tuesta palvelutyöllemme, joka tarjoaa ikkuna-aukon maailman suuntaan Israelin ja HERRAN sanan puolesta. Ja saanen lisätä: Pienen hiljaisen äänen puolesta.

Tie ylöspäin on kivinen, mutta me jatkamme kiipeämistä.

Sydämellisin terveisin Jay ja Meridel Rawlings

LUKISIMME KOVIN MIELELLÄMME VIESTEJÄ TEILTÄ!

Dr. Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097
sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com

Kallisarvoiset tilaajat!
Uutiskirjeeni lähetetään sähköpostiosoitteesiinne joka kuukausi. 
Huomaattehan, että Still Small Voice – / Pieni hiljainen ääni -uutiskirjeet eivät ehkä näy Inbox- / Saapuneet-välilehden alla,vaan ne saattavat joutua muiden välilehtien alle tai roskapostiin
Varmistattehan, että uutiskirjeeni päätyvät suoraan Inbox- / Saapuneet-välilehden alle.Kiitos! Terveisin Meridel

Photo at top by Aaron Burden on Unsplash