Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Pesach 2020

Nissan 5780/April 2020

Hag Sameach… siunattua juutalaisen pääsiäisen, pesachin aikaa!

Kalliarvoiset ystävät!
Siunaavat terveiset teille Rawlingsien perheeltä Jerusalemista vuoden pyhänä ajankohtana.

Liitonmajassa ollut mahtava menora oli valmistettu puhtaasta kullasta. Se tehtiin Mooseksen näkemän mallin mukaan; mallin, joka ensin oli olemassa taivaassa. ”Katso, että teet kaiken sen mallin mukaan, joka sinulle näytettiin vuorella.” Hepr. 8:5 Nykyaikainen Israelin virallinen vaakuna otettiin Mooseksen kertomasta II Mooseksen kirjasta.

Presidentti Rivlin kehotti meille tänä kansallisen ja maailmanlaajuisen kriisin aikana muistamaan hyvät asiat. Viime vuonna Israel saavutti kuun, vaikkei laskeutuminen ollutkaan pehmeä. Israel valmisti myös ensimmäisen 3D-tulostetun verisuonellisen sydämen! Kansakunnan isänä hän korosti kaikkien (ihmis)suhteittemme vahvistamisen tärkeyttä.

Photo by Phil Goodwin on Unsplash

Joka puolella maailmaa jokainen pesach-ateria alkaa lasten esittämällä kysymyksellä: ”Miksi tämä ilta on toisenlainen kuin mitkään muut illat?” Tänä vuonna maailma ei ole todistanut yhtäkään tämänkaltaista pesachia. Toivottavasti enemmän kuin milloinkaan aiemmin meidän pesachin tai pääsiäisen viettoamme täyttävät hengelliset opetukset. Meidän pöytämme on täynnä symbolisen merkityksen omaavia ruokia, etuovi on avoinna koko juhla-ajan ja pöydän ääreen sijoitetaan tuoli Eliaalle. Odotamme Messiasta, ja Elia kulki Hänen edellään. Miksi? ”Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee HERRAN päivä, se suuri ja pelottava. Hän kääntää jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puolen, etten minä tulisi ja löisi maata ja vihkisi sitä tuhon omaksi.” Malakia 3:23-24

Ruokasalimme pöytä on tavallisesti venytettynä äärimmilleen, mutta tänä vuonna meitä on vain kolme. Jay suunnittelee virtuaalista pesach-ateriaa rakkaittemme kanssa, jotka ovat eristyttyinä omissa kodeissaan toisella puolella Jerusalemia, Suomessa ja Tanskassa.

Kirkkauden HERRA muutti historiaa 4 000 vuotta sitten. Mooses neuvoi orjuutettua kansaansa teurastamaan karitsan jokaista perhekuntaa kohti. Miksi karitsan? Sitä palvottiin jumalana muinaisessa Egyptissä. Elävä Jumala osoitti toisenlaisen todellisuuden, joka oli täysin vastakkainen vallalla olevalle käsitykselle, tilanteelle. Kun juutalaiset sivelivät karitsan verta oviensa kamanoihin ja pihtipieliin, heidän täytyi tehdä se pelosta huolimatta, sillä he tiesivät tämän oudon teon näyttävän vallanpitäjien vastustamiselta. Jokainen juutalainen perhe sai määräyksen pysyä sisällä. Tajusivatko he, että kuoleman enkeli kulkisi kautta maan ja vierailisi jokaisessa vailla veren suojaa olevassa kodissa? Olen varma, ettei tämä symbolinen merkitys jää meiltä keneltäkään huomaamatta.

Näinä päivinä Israel ja useimmat kansakunnat ovat suljettuina, eristettyinä. Me valitsemme etsiä HERRAA, katua, rukoilla ja kiittää omasta elämästämme ja jokaisesta meille suodusta siunauksesta. Rukoilemme ratkaisulaaksossa olevien suurten ihmisjoukkojen puolesta nyt, kun tuhansia siirtyy ikuisuuteen yö yön jälkeen. Mielestäni Raamattu on hyvin inspiroiva, pätevä opaskirja. Olen saanut

lohdutusta ja rukoilen samaa kaikille.

Järkytyin, että tämän viikon profetiaosuus parashasta (tälle viikolle osuvasta kohdasta Raamattua) sisälsi tämän: ” sillä kuolema on noussut sisään ikkunoistamme, tullut meidän palatseihimme. Se tuhoaa lapset kaduilta, nuorukaiset toreilta. ” [Englanninkielinen Raamattu ilmaisee hieman toisin: ”tappaa lapset – eivät enää ulkosalla! Ja nuoret miehet – eivät enää kaduilla. Suom. huom.] Jeremia 9:20

Profeetta varoitti kansakuntaa sen pahojen teiden ja tulevan tuhon vuoksi, mutta tämä soveltuu kovin osuvasti meihin kaikkiin kansakuntiin ja kansoihin nykypäivinä. ”Sinä päivänä pidetään Jerusalemissa suuret valittajaiset … Maa pitää valittajaisia, kukin suku erikseen… [kaikki jäljellä olevat suvut] kukin erikseen ja heidän naisensa [vaimonsa] erikseen.” Sakarja 12:11-12,14.

Jeesus sanoi: ”Niin kauan kuin on päivä, meidän [minun] tulee tehdä lähettäjäni tekoja. Tulee yö, jolloin kukaan ei voi tehdä työtä.” Johannes 9:4
Tällä hetkellä vain 15%:lla työikäisistä israelilaisista on töitä.

Paikallinen rabbi Nir Ben Artzi lausui aiemmin järkyttävän oikeaan osuvia ennustuksia. Hän näki ennalta tämän pandemian viisi vuotta sitten. Hiljattain hän julisti näin: Kiina tulee kärsimään kaikkien aikojen kauheimmasta taudista, yli 100 000 ihmistä kuolee. Tämä on alkusoittoa vielä suuremmille ongelmille, vaivoille – loputtomille Kiinaa koskeville onnettomuuksille. Vaikka monet talousasiantuntijat ennustavatkin Kiinan hallitsevan tulevaisuudessa maailman taloutta, Kiina tulee päätymään konkurssiin. Kiina nousee ainoastaan romahtaakseen. Tämä tulee osoittamaan ihmisille, että todellinen siunausten lähde on HERRA, Israelin Jumala.

  • –  Koko Israelin on tultava yhteen sydämeltään yhtenä, kuten teimme sotien aikoina. Tämä pandemia on yhdenlainen sota. Eikä vain meidän maamme ole vaara-asemassa.
  • –  Koko maailma saa taivaallista ylläpitoa, siunausta niistä lupauksista, jotka annettiin Israelille; ja huolimatta Jumalan vihasta, Hän rakastaa lapsiaan ja tahtoo osoittaa armoaan.
  • –  Parannuskeino korona-virukseen tulee Israelista ennen tulevan pesachin, juhla-ajan päättymistä. Pesach-ajan kestäessä nähdään ihmeitä ja tauti loppuu. Jumala näkee kaiken kärsimyksen ja pelon. Hän kuulee meidän rukouksemme, ja sen vuoksi Hän tuo suuren pelastuksen.
  • –  Olemme siinä ajan hetkessä, juuri ennen vaihetta, jolloin Messias ja Jumala lakaisee ihmisiä sisään, niin että Messiaalla on avoin tila kulkea. Rabbi sanoi puhuvansa vertauskuvallisesti ja totesi vielä: ”Yksinkertainen viesti kuuluu: katumus. Tämä tauti on kuin valonsäde, joka osoittaa polkua katumukseen.”
  • –  ”Sillä Herra, HERRA ei tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoilleen profeetoille.” Aamos 3:7Laajentukoon meidän näkymme ja ymmärryksemme Israelin Jumalan, HERRAN ja Hänen Messiaansa suunnitelmista ja tarkoitusperistä tämän pesachin aikana. Jeesus – Jeshua – Messias jätti meille esimerkin seurata Hänen askeleissaan. ”Isäni, jos mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Ei kuitenkaan niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä.” Tämä vala puhuttelee elämääni yhdessä Herran viimeisen anomuksen kanssa: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät.”

Esikuvallinen malli on paikoillaan. Vaelletaan Hänen teitään näinä haastavina aikoina. Jätämme kuunneltaviksenne tämän kauniin laulun toivottaen:

Nauttikaa siitä, ystävät! Hag Sameach – hyvää juhla-aikaa!

Jay ja Meridel Rawlings sekä perhe

Dr. Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097
sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com

Kallisarvoiset tilaajat!
Uutiskirjeeni lähetetään sähköpostiosoitteesiinne joka kuukausi. 
Huomaattehan, että Still Small Voice – / Pieni hiljainen ääni -uutiskirjeet eivät ehkä näy Inbox- / Saapuneet-välilehden alla,vaan ne saattavat joutua muiden välilehtien alle tai roskapostiin
Varmistattehan, että uutiskirjeeni päätyvät suoraan Inbox- / Saapuneet-välilehden alle.Kiitos! Terveisin Meridel

Cover Image: Photo by Akhil Lincoln on Unsplash