Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Maaliskuu 2020

Kallisarvoiset ystävät, uudet ja vanhat!

Tänä aamuna Jay luki meille ääneen nämä ihanat lupaukset. Kuten tekin, mekin täällä Israelissa olemme lukittuina koteihimme, emmekä voi lähteä liikkeelle. Onneksi kaikeksi meillä on puutarha. Sateet ovat loppuneet ja Genesaretinjärvi on täynnä! Koko luomakunta iloitsee kosteudesta. Aiemmin tänään Jay poimi appelsiineja, sitruunoita ja limettejä, jotka näette edessämme pöydällä. Käytämme tämän ”aikalisän” virkistyäksemme ja uudistuaksemme sisäisesti.

Miten te voitte, siitä haluaisimme mielellämme kuulla.

”Minä en milloinkaan jätä sinua / teitä, enkä hylkää sinua / teitä. Katso, minä olen aina kanssasi / kanssanne, aina maailman loppuun asti. Minä olen Hän, joka elää ja joka oli kuollut; ja katso / katsokaa, minä elän iankaikkisesti. En minä jätä sinua / teitä vaille lohtua, orvoksi / orvoiksi; minä tulen sinun luoksesi / teidän luoksenne. Minun rauhani, sen minä annan sinulle / teille.” [Vapaa käännös; englannin sinä / te pronominien samankaltaisuus rinnakkain. Suom.huom.] Hepr.13:5, Matt. 28:20, Ilm.1:18, Joh 14:18, 27.

Ensimmäinen sveitsiläinen ystäväni oli Meni Roth. Tapasimme Jerusalemissa lehtimajanjuhlilla syksyllä 1984. Hän kutsui minut vierailulle. Juuri Meni avasi minulle ensimmäiset ovet omaan maahansa. Ja Jumalan armosta ja Herran rakkaiden ansiosta ne eivät koskaan sulkeutuneet. Sveitsin-kiertueellamme viime tammi- ja helmikuussa onnistuin kohtaamaan Menin neljä eri kertaa. Jaoimme sydäntemme tuntoja, kuten aina. Surullista kyllä, ja minulle täysin odottamatta, hän kuoli helmikuun 27. päivänä. Valokuvassa näkyy hänen kotinsa. Sydämemme ovat hänen aviomiehensä ja perheensä luona näinä aikoina. Koen menettäneeni rakkaan ystävän. Hän palveli paikallisessa valtiokirkossa kuoronjohtajana 50 vuoden ajan… Me kaikki kaipaamme häntä. Tämä valokuva hänen kodistaan puhuu tuntemastani surusta; ilman hänen iloista hymyään se ei ole entisellään. Kun menettää itselle rakkaan ihmisen yritän myös muistaa ja rukoilla, että kansakunnissa tuhansia sieluja siirtyy iäisyyteen joka päivä. Ollaan ja pysytään valveilla ja rukouksessa.

Kallis on HERRAN silmissä hänen hurskaittensa kuolemaPsalmi 116:15 RK Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. Matt. 5:4 RK

The town of Grindelwald, Switzerland

Lensimme kotiin Sveitsistä Israeliin maaliskuun 1. päivänä voidaksemme äänestää vaaleissa 2. maaliskuuta. Maamme rajat suljettiin 3. maaliskuuta. Israelilla ei ole ollut toimivaa hallitusta sitten joulukuun 2018. Tilanne on sekava, eikä ratkaisua ole näkyvissä. Meidän on pidettävä 4. vaalit, kenties? Samaan aikaan yksi lastenlapsistamme oli Intiassa ja lähti juuri ennen rajojen sulkeutumista. Hänen äitinsä koki, että perhe piti saada turvalliseen paikkaan ennen Britannian rajojen sulkeutumista. Kiitämme taivaallisesta suojeluksesta näissä kaikissa liikkumisissa. Pidämme yhteyttä internetin välityksellä.

Vanhin poikamme David työskentelee yhä uutismediassa. Hänen töitään voi nähdä YouTubessa osoitteessa themedialine.org. Tähän mennessä hän on tehnyt kolme ohjelmaa koronaviruksesta ja tilanteesta Israelin rajojen sisäpuolella. Tällä hetkellä 1 600 israelilaista on saanut tartunnan ja viisi on kuollut. Luvut ovat ehtineet muuttua teidän saadessanne tämän viestin.

Suomalainen perheemme on kotiinsa suljettuna, etätyötä tekevänä. Chris on oikea käteni, joka ylläpitää nettisivujani. Hänen ansiostaan tekin saatte tämän kirjeen.

Alla olevassa linkissä esiintyvä LT Thomas sanoo: ”Virukset ovat yksinkertaisesti toksisten (myrkyllisten) solujen eritteitä.” Hän käsittelee aihetta, miten maapalloa pommittavat sähkömagneettiset voimat, joita ei milloinkaan historian aikana ole koettu. Tämä aiheuttaa kehon

toksisuutta. Ja kaupunki, jota kattaa suurempi sähkömagneettinen kenttä, ei ole mikään muu kuin Kiinan Wuhan.


Kevennys! Joka ilta meille näytetään iltauutisissa juttu, josta on tullut tuona päivänä huippusuosittu Israelissa. Oma suosikkini tähän mennessä on video, jossa pörröinen, vaalea kiinanpalatsikoira kävelee pitkin jalkakäytävää. Sen remmi killuu ilmassa… kamera siirtyy näyttämään ylhäällä olevaa, ja näemme, että tätä koiruliinia kävelyttää drooni, lennokki! Israelilaisilla on iso huumorintaju. Eräs paikallinen koomikko sanoi: ”Israelin huumori on ainutlaatuista, sovellamme hutzpaa (meillä on kanttia, ytyä, otsaa; julkeamme) ja nauramme itsellemme. Komedia merkitsee tragediaa plus aikaa. Juutalaisille se ei ole ongelma. Meille aika on merkityksetöntä, koska olemme kärsineet 5 000 vuoden ajan ja pystymme vääntämään vitsejä Egyptistä lähdöstä, holokaustista ja tästä uudesta koronaviruksesta. Meidän on aina tiedettävä, mitä on meneillään… olemme ensimmäisinä reagoimassa. Tämän päivän tragedia ei ole huomisen tragedia. Koomikko ei elä tässä hetkessä, hän elää ulkopuolella ja näkee ohi nykyisen tragedian ja tuntee naurun salaisen voiman!”

Lopuksi hengellinen toteamus. Haluan jakaa tämän upean videon kanssanne. Lähettäkää sitä kaikille ystävillenne. Se ei voi olla rohkaisematta ja inspiroimatta. Teille se tulee Jerusalemin sydämestä.


Kutsukaa, lausukaa vain Jeesuksen nimeä! Hän kyllä vastaa. Hän on yhtä lähellä kuin seuraava hengenveto. Sallikaa Lohduttajan on osananne ja suojananne tänään.

Jay lähettää yhdessä kanssani rakkautta ja rukouksia toivottaen teille täydellistä rauhaa!

Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL  Sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com