Finnish Newsletters

Still Small Voice – Helmikuu 2020

Shevet 5780

Shalom kallisarvoiset ystävät!

Jay ja minä juhlimme vuotta 2020 erittäin hyvästä syystä. Lähdimme Kanadasta Israeliin vuonna 1969 ja 50 vuotta myöhemmin palvelemme yhä Jeesusta täyspäiväisesti! Tänä vuonna suunnitelmissa on vierailla monien ystävien luona eri kansakunnissa, joissa olemme työskennelleet näiden viiden vuosikymmenen aikana.

“Mikä kansa on sinun kansasi Israelin vertainen? Se on maan päällä ainoa kansa, jota Jumala itse on tullut lunastamaan kansakseen, tehdäkseen sen kuuluisaksi ja tehdäkseen meille ja sinun maallesi suuria ja pelottavia tekoja …” 2. Samuelin kirja 7:23

Tervetuloa Sveitsiin pitämään kokouksia! Niin kirjoittivat Christoph ja Margrit Sager. He lähettivät kutsukirjeen eri tahoille.

”Hyvät pienryhmäohjaajat!

Washingtonin jälkeen journalistit kiinnittävät eniten huomiota Jerusalemiin. Tämä osoittaa Jerusalemin tärkeyden maailmanlaajuisessa politiikassa. Lähi-itä on ruutitynnyri. Ja kun katsoo tarkemmin, huomaa Israelin ja etenkin Jerusalemin olevan usein kritiikin kohteena. Miksi?

Rawlingsit tuntevat Israelin historian perinpohjin. He johdattelevat meidät pelastushistoriaan ja osoittavat miksi Israel, joka näyttää kovin pieneltä ja merkityksettömältä, päätyy yhä uudestaan otsikoihin eri puolilla maailmaa. He opettavat Kirjoitusten pohjalta, miksi Israel on tärkeä jokaisen ihmisen uskon kannalta JA jokaisen kansakunnan kannalta. Tulkaa mukaan oppimaan Rawlingsien opetuksesta miten hengelliset ja maalliset seikat kohtaavat Israelissa.

Me seurakuntana seisomme juutalaisuuden harteilla. Me kristittyinä olemme oksastettuja Israelin ja valitun kansan juureen (Room 11:17). Meidän kristillinen identiteettimme perustuu Raamattuun ja hengellisiin juutalaisiin esi-isiimme; olemme Aabrahamin, Daavidin ja Jeesuksen kansaa!

Tulkaa ja tuokaa kotiryhmänne mukananne! Kutsukaa muita ja levittäkää tätä hyvää uutista!”

Photo by Johannes Hofmann on Unsplash

Matka alkaa

Tammikuun 11. päivänä Jay ja minä lähdimme viiden viikon puhujakiertueelle Sveitsiin ja Saksaan. Jay näyttää filmin ja PowerPoint -esityksen ja kysyy: ”Mitä Jumala nykyään tekee maan päällä?” Jay ja poikamme Daniel koostivat filmin, joka esittelee maakaasuputken, jota rakennetaan Israelista Kyproksen kautta Kreikkaan ja Italiaan. Tämä uutta maakaasuntuotantoa, joka vie kaasua Lähi- idästä Eurooppaan heikentää Venäjän talousotetta Euroopasta, joka on ollut Gaspromin markkina- aluetta ja monopolia tähän asti.

Tahran poistaminen

Tällä puhujamatkalla esittelen tuoreimman kirjani, jonka nimi on: Tahranpoistaja; lapsuuden seksuaalisesta hyväksikäytöstä johtuvan pysyvän tahran poistaminen. Tässä sen kansikuvat. (Valokuvat näkyvät vain englanninkielisessä kirjeessä.) Toivomme, että se on jo saatavilla Kindlen kautta, tässä vaiheessa tosin vain englanniksi. Jos joku haluaa auttaa meitä tämän projektin suhteen,

otamme avun kiitollisina vastaan. Kiitos René Bregenzerille, joka auttoi meitä julkaisemaan kirjan. Jay sanoo: ”Kyse ei ole vain kirjasta, vaan käsikirjasta, joka auttaa jokaista lukijaa työstämään elämäänsä liittyviä seikkoja. Kirja on syvällinen ja ajatuksia herättävä.Tahranpoistaja muuttaa mielettömyyden merkitykselliseksi elämäksi.”

”Meridel Rawlings kirjoittaa arvovallalla. Hänen tapansa on syvällisen hengellinen ja samalla tieteellinen.” Irmeli G-B Schüz, lääkäri, psykiatri, psykoterapeutti.

Aamiainen baijerilaisessa linnassa

Kirjoitin hiljattain nuorimmalle lapsenlapsellemme: ”Olen menossa aatelisiin syntymäpäiväjuhliin!” Ja niin tein Baijerin kauneudesta meille kertoneiden Thomas ja Hanna Kiemin ansiosta. Saimme kutsun paronitar Christinan luo aamiaiselle hänen linnaansa. Tapaaminen oli hyvin antoisa sydäntenkin tasolla, minkä kaikki tunsimme. Paronitar johtaa arvostettua, aatelista ja evankelista perhettä, joka on seissyt vakaana monen, monen sukupolven ajan. Hän selvisi traagisesta toisesta maailmansodasta, missä menetti isänsä ja veljensä. Isäntämme Thomas kertoi: ”Natsisotilaat murhasivat pikkuveljni, joka oli henkisesti tasapainoton.” Jay puhui omasta isästään, jota ei koskaan tavannut. Hänkin kuoli toisessa maailmansodassa. Rakkauden ja ystävyyden ilmapiirissä pystyimme kertomaan toisillemme elämäntarinaamme ja rohkaisemaan toisiamme.

Historia kertautuu

Paronitar esitteli meille hyvin mielenkiintoisen kirjan: Olimme eurooppalaisia. Henkilökohtainen tarina myllerrysten vuosisadasta, jonka on kirjoittanut Werner M. Loval. (Gefen Publishing House ISBN 9789652295224). Loval on israelilainen, joka koulupoikana joutui natsien toteuttamaan lapsikuljetukseen. Hän oli paronitar Christinan pojan ystävä 1930-luvulla. Koko Lovalien juutalainen perhe pakeni henkensä edestä sen jälkeen, kun heiltä oli ryöstetty kaikki. Heidän ystävyyssiteensä paronittaren ja hänen perheensä kanssa jatkuu yhä. Kirja kertoo, miten juutalaisia asui Saksassa roomalaisajalta lähtien, siis 2 000 vuoden takaa asti. Heidät mainitaan ensi kerran vuonna 981. Tuo kirja on kiehtova tarina kahdesta kuuluisasta juutalaisperheestä, jotka lähtivät gettosta ja vain 150 vuotta myöhemmin heistä tuli teollisuuden johtohahmoja, joilla oli täydet kansalaisoikeudet Saksassa. Silti he saivat nähdä nopean tuhon ja hävityksen. He pakenivat henkensä edestä; mehän tunnemme Euroopan juutalaishistorian. Samankaltainen luovuuden aika oli Espanjan juutalaisten kultakausi. Molemmissa maissa juutalaiset nauttivat kulttuurista vapautta ja taloudellista menestystä. Heidän nousunsa näkyviksi ja johtaviksi henkilöiksi taittui täydelliseen karkottamiseen ja tuhoamiseen vuonna 1492 annetun määräyksen nojalla.

Lounaalla nuori saksalainen isä kysyi minulta: ”Mikä huolestuttaa teitä eniten Saksan suhteen?” Jay alkoi kertoa vuodesta 1980, jolloin pastori Volkard Spitzer kutsui hänet Berliiniin esittämään filmiä ”Apples of Gold” (Kultaomenoita) maan eri puolilta tulleille pastoreille. Jay kuuli Pyhän Hengen sanovan: ”Kylvä osa elämääsi joka vuosi Saksaan. He ovat hyvää maaperää.” Jay toimi kuuliaisesti tätä Saksaa koskevan kutsun mukaisesti.

”Nykyään Saksa on taas hyvin rikas muiden rikkaiden valtioiden lailla, ja rikkaus palvelee vain ihmisten unessa pysymisen mahdollistaen. Antisemitismi lisääntyy taas huolestuttavalla tavalla. Miten ihmeessä voimme olla HUOMAAMATTA aivan lähellä olevia vaaroja. Saksan tämän hetken kaikkein arvokkaimpia ihmisiä ovat Jeesukseen uskovat. He ovat valo ja heidän tulee loistaa kauas. Kiitän Jumalaa herätyksestä. Jay sanoi Jumalan näyttäneen, että Saksan kansallinen lahja on toisten palveleminen. Viime vuosina he ovat palvelleet Israelia mahtavalla tavalla.”

Kansakunnat osoittavat kunnioitusta holokaustin uhreille ja Israelille

Tammikuun 27. päivänä koitti natsien yhden keskitysleirin, Auschwitzin vapautuksen 75- vuotisjuhlapäivä. Israelin presidentti Rivlin isännöi 40 kansakunnan johtajia, joiden joukossa oli neljä kuningasta ja Isosta-Britanniasta prinssi Charles. Vastaavanlaista tuen osoittamista Israelille näiden holokaustin kauhujen vuoksi ei milloinkaan aiemmin ole tapahtunut. Johtajat vierailivat holokaustin muistomuseossa Jad Vashemissa kunnioittamassa juutalaisia ja heidän valtiotaan.

Menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus
”Tämä on se sanoma, jonka te alusta asti olette kuulleet: meidän tulee rakastaa toinen

toistamme…” 1. Johanneksen kirje 3:11

Tänään olemme vanhimpiin sveitsiläisystäviimme lukeutuvien pastori Manfred ja Esther Kronin luona. He järjestivät vuonna 1993 hienon kolmipäiväisen seminaarin seksuaalisesta hyväksikäytöstä Zürichin kuuluiselle Kasinolle. Meidän kiintymyksemme Sveitsiä kohtaan on kasvanut siitä lähtien, kun Jay esitti Neuvostoliiton refusnikkejä käsittelevän filminsä ”Gates of Brass” (Vaskiportit) vuonna 1987. Tapasin 86-vuotiaan henkilön, joka oli osallistunut ensimmäiseen seminaariini vuonna 1990 Pelastusarmeijan leirikeskuksessa lähellä Berniä. Silloin ryhdyin työskentelemään täällä seksuaalisen hyväksikäytön tiimoilta. Eräs pastorin vaimo Baselista muisti seminaarin, jonka olin pitänyt heidän kirkossaan ja hän avasi ovet tälläkin kertaa.

Andy ja Bettina Weber, jotka ovat olleet Israel Visionin tukijoita vuosia, avasivat rukoushuoneensa ovet meille ja saimme tavata rukoustaistelijoita eri puolilta maata. He profetoivat meille ja rohkaisivat meitä. Jay nousi seisomaan ja lauloi kauniin muinaisen Aaronin siunauksen, joka löytyy IV Mooseksen kirjan kohdasta 6:24-26. Jumalan läsnäolo toi vääjäämättä siunauksen. Meidät kaikki kiedottiin jumalalliseen rakkauteen. Lue psalmi 133. Kun annamme Jumalalle Hänelle kuuluvan sijan, Hän antaa meille oman paikkamme. Kun ylistämme, taivaan oikeussali on meille avoinna ja saamme varjelusta, viisautta, lohdutusta, kehotusta, parantumista, ohjausta ja kasvatusta. Olen opettanut pienen hiljaisen äänen kuulemisesta. Kerran eräs nuori nainen tuli luokseni ja totesi viattomasti: ”Kuuntelen Jumalan ääntä, mutta Hän ei puhu, niin kuin kaikki muut tekevät … ei ole helppoa.”

Minä vain hymyilin ja kysyin mistä hän oli oppinut, että Jeesuksen seuraaminen olisi helppoa? Mutta Hänen seuraamisensa on ainoaa elämisen arvoista elämää, eikä sana ‘helppo’ kuulu sen sanastoon! Muistakaa: ”Tulevaisuuteni on sidoksissa niihin päätöksiin, joita tänään teen! Minun suosikkityöni on yhä henkilökohtainen sielunhoito.

Sää

Täällä Sveitsissä lunta voi nähdä vain Alpeilla. Israelissa on satanut kovin paljon, 176 vuotta vanha ennätys meni rikki ja Genesaretinjärven pinta nousi metrillä kahdessa viikossa. Jerusalemissa on yhtä kylmää kuin täällä Zürichissä.

Videoklippejä matkastamme

Kehotan katsomaan tuoreen videopätkiä nettisivuiltamme. Nauhoitan osan naisryhmille pitämistäni opetuksista mp3-muodossa, jotta ne ovat kaikkien katsottavissa. Annoin hiljattain ensi kertaa oman todistuspuheenvuoron.

Pidetään yhteyttä, sillä on aina valtaisan rohkaisevaa saada teiltä viestejä. Haluan kiittää työni tukijoita!

Tulevat matkat

Kutsukaa meidät, niin tulemme. Voit avata meille ovia, ja astumme niistä sisään yhdessä. Olet itse avioliittosi avainhenkilö ja olet sitä myös lapsillesi, lapsenlapsillesi ja koko lähipiirillesi. Pysähdy hetkeksi ja ajattele sitä. Älä sano: ”Minähän olen lapsi!” Tee tänään jotain vaikuttavaa, tilanteita muuttavaa.

”…Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen…” Kirje heprealaisille 12:1

Myös Jay lähettää siunaavat terveisensä teille kaikille Israelin, Saksan ja Sveitsin elopelloilta. Kiitollisin terveisin

Meridel

Meridel Rawlings Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 Israel Sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com www.stillsmallvoice.tv