Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – av-kuu 5779 / elokuu 2019

Hän on valinnut meille perintöosan,
joka on Jaakobin, hänen rakkaansa, kunnia. Sela. Psalmi 47:5

Yllä olevat isot heprean kielen kirjaimet muodostavat nimen, jota ei lausuta ääneen; Elävän, Herra Jumalan, maailmankaikkeuden Kuninkaan nimen. Heprealaisissa Kirjoituksissa se kirjoitetaan pelkästään muotoon ‘’ eli kadella jod-kirjaimella tai toisiaan vasten käännetyillä pilkuilla. Jeesus kantoi nämä merkit haavoina ranteissaan ja jaloissaan Golgatalla naulojen tekeminä. Kyllä, tämä on syvällistä.

Käsittelemme tässä kirjeessä käsitettä kunnia, kirkkaus. Edustaako yllä kerrottu tosiasia naulanrei’istä Hänen kunniaansa, kirkkauttaan?

Aluksi perheeni ja minä haluamme kiittää jokaista, joka rukoili ja kirjoitti viestejä tiedustellen nuorimman poikamme Danielin vointia viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Tuorein magneettikuva on täysin vailla tulehduksen merkkejä, ja hän kokee uutta elämänintoa! Tämä täyttää meidät kiitollisuudella ja kiitämme päivittäin monta kertaa. Kiitos teistä jokaiselle, joka rukoili ja lähetti rohkaisevia, rakkauden ja neuvon sanoja Danielille.

Yksi Jumalan antamista lujista lupauksista on ”ISRAEL KUNNIANI, KIRKKAUTENI”ilmaistuna preesens-muodossa! [Heprea ei aina kirjoita verbiä esiin. Suom. huom.] Haluan jakaa kanssanne itselleni hiljattain sattuneen. Jotta saatte tuntea jotain aistimastani ilmapiiristä menkää YouTubeen ja kirjoittakaa hakuun Terry MacAlmon 2013 – The Weight of Your Glory (Kunniasi, kirkkautesi paino). Tässä sen sanat niille, joilla ei ole tietokonetta. TM laulaa näin tuossa ylistyksessä.
Video: https://youtu.be/rgavValH0UM

”Anna kirkkautesi, kunniasi painon langeta ylleni” x6
Sitten hän puhuu nämä sanat:
”Kaikki leeviläiset, jotka olivat muusikoita seisoivat alttarin itäpuolelle pukeutuneina hienoon pellavaan soittaen symbaaleja, harppuja ja lyyria. Heitä säesti 120 trumpetteja puhaltavaa pappia. Puhaltajat ja laulajat musisoivat yhteen ääneen ylistystä ja kiitosta HERRALLE.
He korottivat äänensä ylistämään HERRAA ja lauloivat: Hän on hyvä, sillä Hänen hyvyytensä kestää iäti… Sitten Herran Temppelin täytti pilvi, eivätkä papit pystyneet suorittamaan palvelustyötä, koska pilvi, HERRAN kirkkaus, kunnia täytti Jumalan asumuksen.
Oi, nähkäämme Sinun kunniasi, kirkkautesi painava peittävyys … x3. Langetkoon se ylleni.”

Kuullessani tuon laulun keskeytin mitä olin tekemässä. ”Kyllä, haluan Hänen kunniansa, kirkkautensa painon peittävän itseni.” Ajattelin: ”Haluan olla Hänen rakkautensa peittämä. Tunnen itseni kuivaksi kuin erämaa!” Suljin oven, asettauduin mukavaan asentoon ja otin aikaa antaakseni noiden sanojen ihmeellisen haasteen täyttää mieleni ja sydämeni. Kallisarvoiset ystävät, toden totta, vain HERRA Jumala tuntee sydämemme ja salaiset, koskaan lausumattomat sanamme. Hän tietää kaipauksemme, toiveemme, pyrkimyksemme, huutomme, kamppailumme, paineemme ja unelmamme – kyllä vain – ne mahdottomatkin unelmat.

Lepäsin noiden voideltujen sanojen ja musiikin kauneudessa. Hiljaisuus alkoi saada valtaa pelokkaassa sydämessäni ja hellävaroin keventää jyskyttävää pulssiani. Sallin itseni vajota syvälle ylistykseen; hermostunut jännitys häipyi. Ennen pitkää nautin levosta tasolla, joka syveni

entisestään, kunnes päästiin kylläisyyteen asti, joka alkoi vetää minua ylitsevuotavaan palvontaan. Olin kuin lapsi äitinsä rinnoilla; Pyhän Hengen sykkivää läsnäoloa kylläkseen saaneena. Läsnäolo liikkui lävitseni suloisesti, hellän lempeästi.

Sitten tulin tietoiseksi piskuisesta, odottavasta toivonhäiveestä rinnassani. Hitaasti mutta varmasti se kasvoivat lujaksi toivoksi. Ajatukset uusista mahdollisuuksista alkoivat kuplia pintaan hengessäni. Väsymys kului pois, kun kallisarvoinen Pyhän läsnäolo RAKKAUDEN läheisyytenä liikkui väsyneessä kehossani. Tulin hiljaiseksi ja rauhalliseksi. Suloisuus levisi kevyen, hienon parfyymin lailla olemukseni joka soluun; etenkin väsyneeseen ja levottomaan mieleeni. Tunsin Hänen voitelunsa täyttävän elämäni suloisella RAUHALLA, joka ylitti kaiken ymmärryksen.

Ollessani täydellisessä yksityisyydessä sydämeni lepäsi Luojani syleilyssä. Kyse hyvin yksityisestä seikasta. Pystyn harvoin avaamaan sydämeni syvyyksiä yhtä paljon, mutta kaikki vastarinta oli sulanut pois. Oma reaktioni tilanteeseen oli välitön, vailla varautuneisuutta. Käsivarteni olivat koholla avaten apposen avoimiksi sieluni ikkunat suloisimmalle koskaan tuntemalleni ystävälle, sieluani rakastavalle Jeshualle. Hellä ja luja ILO alkoi kohoilla syvältä hengestäni. Jatkuvat, hellät ilon aallot pesivät pois äärettömän janon ja niistä kumpusi ylistys, joka virtasi ulos. Puhkesi luonnollisen kaltainen lähde, joka vahvisti ja voimisti minut aistimaan ikuisuuden läsnäolon.

Siinä hetkessä taivaat ylläni aukenivat ilman omaa yrittämistäni. Tulin tietoiseksi jostain ylhäältä vapautetusta, lähetetystä. Sitten näin kultaisia osasia leijumassa vienosti alaspäin hyöhenten lailla kuin lempeässä tuulenhenkäyksessä. Vaikka ne olivatkin paksuja, ne putoilivat kuin kullanväriset, oksiltaan viimein putoilevat syyslehdet. Kovasti ihmetellen katselin noita ylhäältä alas leijailevia osasia, joita en koskaan aiemmin tiedä nähneeni. Sana ‘kultaharkot’ nousi mieleeni. Niiden kuusikulmainen muoto oli koristeltu joka puolelta Israelin muinais- ja nykyhistorian tapahtumilla. Kultaiset osaset näyttivät olevan noin 30 cm pitkiä ja 15 cm paksuja. Edustiko tuo kulta Israelin kansaa ja maata, joiden parissa olemme viettäneet viimeksi kuluneet 50 vuotta rukouksin, rakastaen ja työtä tehden? Näinkö Jumala näkee heidät? Sitä ihmettelin ja pohdin yrittäen ymmärtää kunnian, kirkkauden merkitystä.

Liitän tähän historiallista aihetta esittävän kuvan, koska heprealaisen av-kuun 9. päivänä 5779 – siis 10.-11. elokuuta 2019 – kaikki juutalaiset eri puolilla maailmaa muistelevat Temppelin tuhoutumista vuosina 586 eKr. ja 70 jKr.

Muutamat perinteitä noudattavat juutalaiset uskovat Messiaan saapuvan tuona päivänä. Loppujen lopuksi Hänhän on kärsivä palvelija, joka samastui omaa lihaansa ja vertaan olevien kärsimykseen. Jay ja minä paastoamme kansamme kanssa. Luemme Valitusvirsiä, jotka toistavat ne murhenäytelmät, joita kansamme on maanpäällisen vaelluksensa aikana kokenut.

Katsotaan tuota reliefiä, etenkin sen alaosassa olevaa kynttelikköä, jonka roomalaiset sotilaat kantoivat Jerusalemin Temppelistä Roomaan. Tuo kuusikulmainen muoto on sama kuin näkemilläni kultaharkoilla. Mahtava Rooman valtakunta ikuisti valtaisaan, Roomaan rakennettuun kivireliefiin Tiituksen riemukaareen tuhon, jonka se aiheutti Jerusalemin Temppelille. Siellä historiaa kirjoitettiin kiveen kaikkien luettavaksi. Siitä voi ymmärtää, että Juudean juutalaiset olivat voimallinen kansakunta ja uhka tuolle mahtavalle valtakunnalle!

Messias näki ennalta tämän tuhon ja profetoi Jerusalemin tulevan tuhotuksi jälleen ja oman kansansa joutuvan vangituksi ja hajotetuksi kansakuntien sekaan. Hän itki paimenen lailla hajalleen ajettua laumaansa. Luukas 19:41-44; 21:24.
Me elämme kuitenkin kansakunnan kukoistuksen päiviä sen ollessa nykyaikainen Israel. Se on suurin merkki siitä, että Raamatun profetia toteutuu jälleen valmistaen tietä saapuvalle Messiaalle, joka on Israelin kunnia, kirkkaus!

Kaikki rakastavat kultaa!

Tiedän Suuren Luojamme rakastavan kultaa, Hänhän teki sen. Jokaisen päivän syntymässä, joka raamatullisen ajanlaskun mukaan alkaa auringonlaskusta, katselemme mielellämme päivän haihtumista usvaan, joka on usein kullanvärinen. Näemme upeita muotoja taivaalla, jotka Hänen näkymätön kätensä piirtää loppumattomin, syvin ja leiskuvin kullan muodoin poikki taivaita. Sitten todistamme kultaisen auringonsäteen nousun yön pimeydestä valaisemaan maailmaamme uskollisesti päivä päivältä.

– Kulta on harvinainen, painava, pehmeä ja kuitenkin tiivis ja kallis, muotoiltavissa oleva metalli. – Lähes kaikki maasta löydetty kulta on meteoriittien tuomaa. Useimmiten kulta on syvällä maan uumenissa.
– Arkeologit ovat kaivaneet esiin muinaisia sivilisaatioita ja löytäneet kultaisia kruunuja sekä kuninkaiden ja heimopäälliköiden koruja. Kulta edustaa erilleen asettamista, kuninkaallisuutta, ainutlaatuisuutta. Ja sanomattakin: pysyvyyttä.

– Kulta edustaa myös erinomaisuutta, kuten olympialaisten kultamitali.
– Happotesti on termi, joka perustuu siihen, että kulta ei liukene typpihappoon.
– Kuumuutta käytetään kullan puhdistamiseen, jalostamiseen. Kuumennustesti osoittaa kullan mukanaolon metalliesineissä, koska siten se erottuu. Eikö tämä puhdistusprosessi ole juuri se, jolla Jumala erottaa meistä kunkin itselleen? Onko tämä Hänen kunniansa, kirkkautensa raskasta ja peittävää painoa? Lukekaa Jeremia 16:16
– Toisen maailmansodan aikana natsit varastivat kaiken kullan vangitsemiltaan juutalaisilta. Tuskaa aiheuttaen, verta vuodattaen ja jopa kuolleilta juutalaisilta irti vetäen otettiin talteen kultahampaat ja vihkisormukset sulatettaviksi ja harkoiksi, kultaharkoiksi valettaviksi.
– Vuoteen 1971 asti kultavarantoa sovellettiin valuuttapolitiikassa maailmanlaajuisesti.
Varannot vähenivät ja 1930-luvulta lähtien kultakolikoita ei enää pidetty liikenteessä maailmanlaajuisena valuuttana. Nykyään kultakolikoita löydään keräilijöille.

Haluatteko rukoilla yhdessä kanssamme, että HERRAN Henki vuodatetaan Israelin ylle tänä historian ratkaisevan tärkeänä aikana? Mitä HÄNEN KUNNIANSA, KIRKKAUTENSA PAINO MERKITSEE TEILLE?

Elämme sen totuuden mukaisesti, että rukous muuttaa kaiken. Uskottehan kansamme, että Israel tulee Jumalan Hengen peittämäksi ja että se ymmärtää oman roolinsa lopun ajassa maan päällä.

Sanokaa tytär Siionille:
Katso, sinun pelastajasi tulee. Hänen palkkansa on hänen mukanaan, hänen työnsä ansio kulkee hänen edellään. Heitä kutsutaan nimellä Pyhä kansa,
HERRAN lunastamat,

ja sinua nimellä Kaivattu, Kaupunki, (Kultainen Jerusalem) jota ei hylätä.Jesaja 62: 11-12

Viimeksi kuluneiden 50 vuoden ajan olemme toimineet uskonvaraisena palvelujärjestönä, jota ystävät ja yhteistyökumppanit ovat tukeneet. Vilpittömät kiitoksemme jokaiselle tukijalla ja yhteistyökumppanille. Jos haluatte meidän jatkavan viestien lähettämistä ulos maailmaan ja Herran

antamien oivalluksien jakamista, niin lahjoitattehan alla olevan PayPal -toiminnon kautta. Kiittäen ja Herran rikasta siunausta toivottaen
Meridel Rawlings PhD; Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL.