Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Kesä 2019

Kallisarvoiset ystävät!

HERRA, minun voimani ja turvani,
pakopaikkani hädän päivänä!
Jeremia 16:19
[Englanninkielinen käännös ilmaisee hieman toisin: Oi Herra, väkyvyyteni ja linnoitukseni…] strength / väkevyys, vahvuus = voima + turva]

Hämmästyttääkö nähdä tämän kirjeen päiväyksenä ”kesä”? Olemme selvinneet juuri 40-45 celsiusasteen lämpötiloista. Kaksikymmentä metsäpaloa eri puolilla Israelia ja palestiinalaishallinnon alueita. Kreikka, Kypros, Egypti ja Venäjä tulivat avuksemme, Luojan kiitos! Me pidimme talon ovet suljettuina ja tuulettimet pyörimässä. Joimme myös runsaita määriä vettä, jossa oli tuoretta sitruunaa. Kyllä… kesä on saapunut tänne!

Kiitos jokaiselle yksittäin ja kaikille yhdessä rukouksistanne Danielin puolesta. Hän tuntee olonsa paremmaksi, muttei vielä ole täysin tervehtynyt. Diagnoosin täytyy vielä löytyä. Kokeet jatkuvat ja uskomme hänen toipuvan täysin terveeksi.
Liitän tähän seuraavan tekstikatkelman opetukseksi monille meistä, jotka läpikäymme koetuksia tällä hetkellä.

Rakkaani, älkää oudoksuko sitä tulenpoltetta, jossa olette ja jossa teitä nyt koetellaan, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa. Päinvastoin iloitkaa…
1. Pietarin kirje 4:12-13

Monet teistä koette meidän tapaamme tällä hetkellä tuskaa, heikkoutta, lannistuneisuutta tai kamppailette edes pysyäksenne pystyssä. Rukoilen teidän puolestanne, jotka kärsitte. Olette kertoneet minulle sähköpostein ja kirjein leskeydestä, syövästä, rikosten teillä olevista lapsista, veloista, rappeuttavista taudeista, oudoista sairauksista, onnettomuuksista, työttömyydestä, vainoista, hyväksikäytöstä, riippuvuuksista, särkyneistä ihmissuhteista, yksinäisyydestä ja niin monesta muustakin. Hyvä uutinen on, ETTEMME ole orpoja. Voimme saada ja löytää tukea ja lohtua siitä varmuudesta, että erinomainen Isämme, Abbamme, rakastaa meitä ja välittää meistä.

Elizabeth Elliot jäi leskeksi 1950-luvulla nuoren aviomiehensä Jimin saatua surmansa pakanallisen Auca-intiaaniheimon murhaamana Amatsonin haarajoella Ecuadorissa. Elizabeth on kirjoittanut kaikkia meitä varten seuraavat kohdat.

Kärsiminen opettaa meille:

 • kuka Jumala on — Ps. 46:1, 10; Dan. 4:24-37; Job
 • luottamista — 2. Kor. 1:8-9
 • tottelemista — Ps. 119: 67, 71
 • että kuri on todiste Isän rakkaudesta ja lapseutemme paikkansa pitävyydestä — Hep. 12: 5-11
 • että kuri on opetuslapseutemme olotila — Apt. 14:22; Luukas 14:26-27, 33
 • että kuri kuuluu sotilaalle asetettaviin vaatimuksiin 2. Tim. 2:3-4

Kesä 2019

 • että meitä karsitaan, jotta kantaisimme enemmän hedelmää — Johannes 15:2
 • että meitä muokataan, jotta meistä tulisi yhä enemmän Kristuksen kaltaisia — Room. 8:29
 • että meitä muokataan, jotta olisimme arvollisia hallitsemaan Kristuksen kanssa — 2. Tim.2:12
 • että uskomme tulee vahvistua — Jaakobin kirje 1:3; 2.Tess.1:4-5; Apt. 14:22–
 • että uskoamme täytyy koetella jotta se jalostuisi — Jesaja 43:2; Dan. 11:35; Mal. 3:2;1. Kor. 3:13; 1, Piet. 1:7
 • että karsiminen on tie hengellisen kypsyyden saavuttamiseen — Jaak. 1:4
 • että Jumalan voima tulee täyteen vahvuuteensa heikkoudessamme — 2. Kor. 12:9
 • että luonteenlujuuden ja toivon tulee kasvaa — Room 5:3-4
 • että ilon ja anteliaisuuden tulee lisääntyä meissä — 2. Kor. 8:2
 • että meidän tulee samaistua Häneen, Messias Jeesukseen ristiinnaulittuna — Gal. 2:20
 • että voimme jakaa Hänen kärsimyksensä — 1. Pet. 4:12-13; Fil. 1:29, 2:17 ja 3:8
Photo by Sander Crombach on Unsplash


Eikä unohdeta, että kärsivä Messias profetoi Jerusalemin hylkäävän Hänet. Tuo teko leimasi kaupunkia.
”Jerusalem, Jerusalem! Sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi! Kuinka usein olenkaan halunnut koota yhteen sinun lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikasensa siipiensä suojaan. Mutta te ette tahtoneet tulla. Kuulkaa siis: teidän huoneenne on jäävä hylätyksi. Sillä minä sanon teille: tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: ”Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!” Matteus 23: 37-39

Noiden päivien jälkeen Jerusalem on mystisesti ja ihmeellisesti herännyt jälleen eloon lapsiensa palatessa kotiin maan neljältä kulmalta aivan profetioissa kirjoitetun mukaisesti. Nykyaikainen Israel on tämän hetken suurin merkki siitä, että Raamattu on TOTTA! Nykyään johtohenkilöt Jerusalemissa puhuvat julkisesti Jesajan ja Hesekielin profetioiden toteutumisesta omien silmiemme nähden. Tätä on uutta. Saapuessamme tänne vuonna 1969 asiat eivät olleet niin!

Viime viikolla esikoululaiset heiluttelivat lippuja ja lauloivat täyttä kurkkua marssiessaan pitkin Har El -katua, meidän pääkatuamme. Heidän intonsa vangitsi ihmisten huomion. Kertosäe, jota lapset toistivat yhä uudelleen on ajankohtainen ja profeetallinen: ”Saapukoon Messias!” Niin nuo pienet naperot julistivat! He ovat niitä ‘kananpoikasia’, joista Jeesus puhui Matteus 23:ssa. Lapset kulkivat täällä lähiössämme tämän vuoden 2019 toukokuussa. Se virvoitti henkeämme! Isä Jumala pitää kiinni ajankohdista! Siion rakentuu ja Messias saapuu.Lue psalmi 102:16.


“Lasten ja imeväisten suun kautta sinä ilmaiset voimasi…”  Psalmi 8:3

Helleaallon aikana eräs henkilökuntamme jäsen matkasi Jerusalemin halki. Raitiotievaunun tungoksessa hän seisoi lähellä isoa amerikkalaista turistia. Tuo mies kävi kovaäänistä ja yksipuolista keskustelua nuoren asevelvollisen kanssa. ”Hei sinä siinä. Minä olen täällä rukoilemassa! Tajuathan, että Israel on minun auktoriteettini alaisuudessa. Minun on tarpeen vain kävellä kaduilla ja rukoilla niin ihmiset paranevat AIDS:ista ja syövästä.” Henkilökuntamme jäsen kertoi nolostuneensa miehen puolesta. Nuori sotilas ei ollenkaan tajunnut mistä mies oli peräisin, koska tuonlaatuinen uskonto on oudon vierasmaalaista. Tuo turisti ei edes vaivautunut kysymään sotilaan tai kenenkään toisenkaan tuntoja tuossa täydessä ratikassa …

Pidimme 15-vuotissyntymäpäiväjuhlat lapsenlapsellemme Liyahille ja hänen koulutovereilleen. Paikalla oli ihana joukko lapsia: arabikristittyjä ja israelinjuutalaisia. He leikkivät yhdessä ja pitivät hauskaa. Tällainen on todellista rauhanprosessia, joka vielä muuttaa piinatun Lähi-idän
kasvot. Koska saimme olla osana heidän iloaan, meidän oli helppo muistaa:
Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyvät ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia. 2. kirje korinttilaisille 4: 17-18


Jay ja minä teemme live-lähetyksiä koko kesän ajan. Jayn löydätte osoitteista Israel Vision ja YouTube. Minut löydätte osoitteesta stillsmallvoice.tv   

Pidetään toinen toisemme rukouksissa koko kesän ajan. Rakastavia ja siunaavia terveisiä kodistamme teidän koteihinne.

Meridel Rawlings ja miehet

Meridel Rawlings: Box 84156, Mevasseret Zion, 0979097 Israel.
Top Photo by Robert Bye on Unsplash