Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – shevat/adar 5779 talvi 2019

Shalom kallisarvoiset ystävät!

Oli viisauden aika, oli typeryyden aika, oli uskon aikakausi, oli epäuskon aikakausi, oli valon aikakausi, oli pimeyden aikakausi, oli toivon kevät, oli epätoivon talvi, kaikki oli edessämme … Charles Dickens: Kaksi kaupunkia 1859

Mielestäni tämä sitaatti summaa nykytilanteen varsin osuvasti.

Myös Jay liittää mukaan kiitoksemme ja rukoustoivotuksemme siunatusta vuodesta 2019. Teidän rakkaudelliset reaktionne tekevät meidät nöyriksi ja hyvin rohkaistuiksi. Lähetämme teille siunauksia. Teidän tukenne saa meidät jatkamaan; yksinkertaisesti juuri niin. Olemme kiitollisia mielenkiinnostanne, rukouksistanne ja reaktiostanne – enemmään kuin mitenkään voitte tietää. Kertokaa muillekin meistä ja viekää kiertokirjeemme rukouspiireihinne. Niin kauan kuin on päivä, meidän tulee tehdä lähettäjäni tekoja. Tulee yö, jolloin kukaan ei voi tehdä työtä. Joh. 9:4 Useimmista kirjeistämme löytyy sana ‘muutos’. Aistimme sen täällä. Panikoinnin asemesta me seuraamme tilanteita, rukoilemme ja teemme työtä.

Valokuvassa vanhin poikamme David, joka palveli Israelin puolustusvoimien erityisjoukoissa, Givatissa. Hän vietti 50-vuotisjuhliaan tammikuussa.
Sillä kuka muu on Jumala paitsi HERRA, ja kuka on kallio paitsi meidän Jumalamme? Hän on Jumala, joka vyöttää minut voimalla ja tekee minun tieni nuhteettomaksi.[Englanninkielinen käännös kirjoittaa: tekee minut täydelliseksi] Psalmi 18: 32-33 RK

Kaikkien Israelin armeijan asevelvollisten vannoma vala kuuluu: ”Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot.” Sakarja 4: 6 RK

David johti 20 vuoden ajan Jerusalem Vistas / Israel Visionin videotuotantoa. Nykyisin hän työskentelee yrityksessä nimeltä The Media Line a News Prod. House. Hänet tavoittaa sähköpostiosoitteella rawlings.d@gmail.com

Eikö niin, että olemme kiitollisia Raamatun monista opasteista ja merkkipaaluista, jotka auttavat meitä vaelluksellamme. Ettehän salli ajatustenne harhailla tuntemaan, että olette yksin… Rakkaat lähimmäiset, rohkaiskaa ja ruokkikaa sielua päivittäin Raamatulla. Sulkekaa pois kaikki häiritsevä. Minä hiljennyn ennen kuin ryhdyn lukemaan Raamattua. Usein lausun täysin yhtäpitävästi Jumalan sanan mukaisia rukouksia takaisin Hänelle.

“Kun hän näki kansanjoukot, hänen tuli sääli, sillä ihmiset olivat nääntyneitä ja hylättyjä kuin lampaat, joilla ei ole paimenta.” Matteus 9:36 RK [Englanninkielinen käännös käyttää sanoja: uupuneita ja kiusattuja.]

Israelilaiset käyvät kauppaa gregoriaanisen kalenterin mukaisesti, mutta aina syyskuun 29. päivään 2019 asti on vuosi 5779 heprealaisessa kalenterissa. Jokaisella heprean kielen kirjaimella on numeroarvo. Mitä vuosiluku 5770 merkitsee? Kirjaimellisesti se merkitsee: ‘polkea tai painaa hevosen kavion alle’ tai ‘vastustaja käyttää konfliktia kuluttaakseen ja heikentääkseen’. Vaikeudet ja hankaluudet eivät ole tuntemattomia israelilaisille, juutalaisille tai kristityille. Oletteko mietiskelleet tätä: Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen! Room. 2: 9

Historia toistaa itseään. Holokausti alkoi oikeastaan vuonna 1933 Hitlerin unelmasta Kolmannesta valtakunnasta. Se toteutui täysimääräisesti vuosien 1939-1945 aikana. Maa kärsi sodan kourissa ja 80-120 miljoonaa ihmistä tapettiin. KUKA ei olisi kärsinyt? Rohkaisemme itseämme Danielin kirjalla. Hän eteni voittoon hurjien taisteluiden kautta. Nuo taistelut vaikuttivat kansakuntien ja Israelin historiaan. Jeesus luo valoa tulevaisuutemme ylle.

Nykyään kristityt, israelilaiset ja sunnimuslimit ovat paholaismaisen vihollisen kohteina. Israelilla on vastassaan radikaalit islamilaisarmeijat kolmella eri rajalla: Golanilla, Libanonissa, Gazassa ja Iranissa idässä. Eräs ystävämme kävi hiljattain luonamme ja tunnusti: ”Pelkään.”
Israel hyökkää avoimesti iranilaisten rakentamiin kohteisiin Syyriassa. Konflikti on peittelemättä näkyvissä. Koko maailmaa ajatellen yksi kahdestatoista kristitystä on vainottuna. Tämä merkitsee 215 MILJOONAA ihmistä, jotka ovat tuhonuhan kohteina! Vain 160 kilometrin päässä kodistamme ihmisiä kuolee päivittäin. Syyriassa on 1 500 kristittyä ja jesidiä seksiorjuudessa. Tuhannet ovat kadoksissa. Yhdysvaltain vetäytymisen myötä Turkki uhkaa tunkeutua Syyrian itäosiin.

Vastakohtana voi todeta Israelin nykyisen väkiluvun lähenevän yhdeksää miljoonaa. Sekä arabit että juutalaiset ovat luovuuden siunaamia. Kaiken kaikkiaan Israel on hieno paikka elää, etenkin lähialueilla oleviin, murentuviin arabivaltioihin verrattuna. Israelin talous on vahva, sen teknologia loistavaa ja sen diplomaattinen ulottuvuus laajentuu. Maan turvallisuusjoukot ovat valppaina, etenkin Yhdysvaltojen Syyriasta vetäytymisen vuoksi. Israelin demokraattinen kulttuuri on tervehenkistä, Israelin usko elävää ja perussisu vähentymätöntä. Ylistys Herralle! Kaikkein tärkeintä: Israel on ainoa Lähi-idän maa, jossa on kukoistava kristitty väestö. Heidän sanotaan olevan Israelin rikkaimpia. Silti monet muut kristityt eri puolilla maailmaa suhtautuvat Israeliin kylmäkiskoisesti. Miksi? Historia on osoittanut, että keskivertoseurakunta on pysytellyt hämmästyttävän vaitonaisena juutalaisiin ja kristityihin kohdistuvan vainon aiheuttaman ahdingon suhteen. Missä ovat radikaalia islamia vastustavat äänet? Ettehän vain sano: ”Mehän emme ole poliittisia! Emme halua sekaantua asioihin.” Tajuatteko, että on aika havahtua! Se, mitä johtajanne sallivat, valtaa teidätkin. Vakiintunut seurakunta pysyttelee vaiti ja poliittisesti korrektina. Moni meidän joukostamme taistelee omasta olemassaolostaan.

Juutalaisille, kristityille ja maltillisille muslimeille vihamielisiä alueita:
– Gaza; osa sen asukkaista on varsin stressaantuneita. He ovat eläneet poliittisesti ja fyysisestikin saastuneessa ympäristössä jo kahdeksan kuukauden ajan, sillä autonrenkaita on ollut tulessa sikäläisellä Israelin vastaisella rajalla. Monet kärsivät hengityselinongelmista. Sairaiden on pakko ‘osoittaa mieltään’ Israelia vastaan, tai he pakenevat Turkkiin ja pyrkivät pääsemään Eurooppaan. Ainoastaan 1 300 kristittyä on jäljellä Gazassa yli kahden miljoonan radikaalin muslimin keskuudessa. Näiden kristittyjen on pakko vaieta tai valehdella välttyäkseen kidutukselta ja käännytykseltä.

– Palestiinalaishallinnon alueet; 7% heidän kansallisesta budjetistaan maksetaan terroristeille, jotka ovat tappaneet israelilaisia. Vuonna 2018 oli 33 ampumavälikohtausta, 17 puukotushyökkäystä, 530 suunniteltua hyökkäystä, jotka torjuttiin. Yhteensä pidätettiin 3 000 terroristia. Teimme 20 vuotta sitten filmin Between a Rock and a Hard Place (Puun ja kuoren välissä). Haastattelimme kidutettuja kristittyjä todentaaksemme Fatahin ja palestiinalaisviranomaisten väärinkäytökset. Mikään ei ole muuttunut palestiinalaisten presidentti Abbasin hallintokaudelle; asiat ovat kääntyneet pahemmiksi.

Bulgaria; ainoat sallitut seurakunnat ovat tukea saava NATO-valtionkirkko ja moskeijat.
Kanada; koko Raamatun saarnaaminen on kiellettyä, mikäli haluaa pysyä poliittisesti korrektina. Eräälle pastorille langetettiin 100 miljoonan dollarin sakot.
Yhdistynyt kuningaskunta; on yksi syvässä kriisissä oleva kansakunta lisää. Brexit-äänestys, jolla kansa osoitti haluavansa saada takaisin kansallisen itsemääräämisoikeutensa pyritään nyt ryöväämään pois juonittelevan parlamentin välityksellä. Äänestäjien enemmistön ääni on kadonnut.

Jeremy Corbyn johdolla tehtävien, lisääntyvien antisemitististen hyökkäysten vuoksi Israel ennakoi, että 30% Britannian juutalaisväestöstä muuttaa Israeliin. Britannia saattaa olla 10 vuoden kuluessa islamilainen valtio. Rukoilettehän Iso-Britannian puolesta, maaliskuun 29. päivä pilkottaa jo, ja silloin Britannian täytyy erota EU:sta.

Pohjois-Koreaa, Afganistania, Somaliaa, Boliviaa, Pakistania, Jemeniä, Iraqia, Irania, Syyriaa, Turkkia, Kurdistania, Egyptiä, Saudi-Arabiaa ja Marokkoa pidetään kaikkein vaarallisimpina maina kristityille.

Seurattavaa ja rukoiltavaa:
Amerikan Yhdysvallat; Amerikan demokraattinen puolue toivotti tervetulleeksi palestiinalaisen kongressiedustaja Rashida Tlaibin Michiganista. Hänestä tuli hetkessä kuuluisa kirottuaan presidentti Trumpin ja Minnesotaa edustavan Ilan Omarin. Tlaibin kannattajat polttivat hiljattain Israelin lipun kadulla New Yorkissa. Heidän räikeän Israel-vastainen näkökantansa puoltaa hyökyvää muutosta Amerikan, Israelin, Palestiinan ja islamin suhteen!
Israel; maa pyrkii kohti vailla käteistä olevaa yhteiskuntaa. On alettu soveltaa käteen asennettavaa siruteknologiaa. Oletteko hämmästyneitä? Älkää olko. Liittykää vain kanssamme rukoilemaan ja anomaan elävää Jumalan sanan nälkää joka puolelle, mutta erityisesti Israeliin.

Valokuvassa Jay, joka puhalsi monena vuonna shofariin ICEJ:n Lehtimajanjuhlien avajaisjuhlallisuuksissa. Lehtimajan juhlien järjestäminen oli kanadalaisen Merla Watsonin näkynä saama ajatus. HERRAN neuvo pysyy ikuisesti,
hänen sydämensä ajatukset polvesta polveen. Psalmi 33:11

Kaikkein tärkein!
Valitsemmeko kestävien ihmissuhteiden takomisen? Se saattaa olla kaikkein vaikeinta työtä, etenkin, jos lähimmäinen on tullut luokatuksi. Psalmista 15 luemme Daavidin saamasta viisaudesta. Hänhän tiesi ja tunsi mitä hylkääminen oli. Miksi ajattelette Jumalan kutsuneen häntä ‘oman mielensä mukaiseksi mieheksi’? Puhummeka me ystävällisesti naapurillemme, vai juoruilemmeko ja piikittelemmekö hänen mainettaan vahingoittaen? Hyödymmekö toisista kaikin tavoin? Syyttelemmekö, mustamaalaammeko, väheksymmekö, häpäisemmekö tai moitimmeko ystävää? Ei sekoiteta tätä eettiseen koodin siitä, miten tulee menetellä niiden suhteen, jotka harjoittavat kostotoimia meitä kohtaan. Meidän on tietenkin varjeltava itseämme vaaralta ja vahingolta, mutta ennen muuta meidän tulee varjella sydämemme ja pitää ajatusmaailmamme kurissa. Meidän tulee rukoilla puhtain sydämin niiden puolesta, jotka kaikesta huolimatta käyttävät meitä hyväkseen. Miten monta kertaa päivässä pesemme kädet? Miten monta kertaa päivässä pesemme sydämemme ajatukset ja aikomukset?

Pyhä Henki on kutsunut minua viettämään ehtoollista päivittäin. Nautin sen Jayn jälkeen tuoden mukaan lapseni yksitellen, heidän vaimojensa elossa olevat vanhemmat sekä vaimot ja lapset – meidän lastenlapsemme. Ja… niin monet muutkin seikat. Tämä tuntuu kuin astumiselta elämän veteen, oppimiselta rentoutumaan ja uimaan syvyyksiin sekä puhdistumaan että virkistymään.

”… Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän,” 1. Kor. 11: 23 SEIS! Ensimmäisenä aamuna sana ‘KAVALLETTIIN’ hyppäsi sivulta. Näin välittömästi, missä kohdin loukkaus teki työtään. Kukapa ei olisi joutunut petetyksi, kavalletuksi? Tämä koskee meitä kaikkia. Mitä vammoja yhä raahaamme mukanamme noiden petosten jäljiltä, ja aiheutammeko peräti niitä? Voimmeko päästää irti ja antaa anteeksi niihin liittyvät kärsimämme vammat? Voimmeko käyttää tahtoamme ja seurata Hänen jalanjäljissään? 1. Kor. 24 jatkaa: ”kiitti Jumalaa, mursi leivän…:” Jae 24 myös valitsee sopeutumisen siihen polkuun, jonka Hän on minulle osoittanut. Kyyneleitä saattaa virrata, ja niiden jälkeen seuraa hiljainen rauha!
Oi, Hänen viisautensa rikkautta. Tämä on työtä, mutta on meidän etuoikeutemme seistä muurinaukossa rukoillen itsemme, perheemme, ystäviemme, yhteisöjemme, kaupunkiemme, kansakuntiemme ja maailman kansakuntien puolesta. Jos me emme rukoile, kuka sitten? Tämä on meidän ensihedelmäämme. Meidän tulee rakastaa ikään kuin meitä ei milloinkaan olisi satutettu, loukattu. Olen kiitollinen toivon heräämisestä uudelleen. Halleluja!

Kiitämme teitä vielä siitä, että seisotte rinnallamme vuonna 2019. Jumala on valmistelemassa hyvää ja menestyksellistä vuotta!
Pidetään yhteyttä tänäkin vuonna 2019. Lähettäkää sähköpostiosoitteenne ja kirjautukaa netissä olevan kiertokirjeeni tilauslistalle osoitteessa http://stillsmallvoice.tv

Kiitos sanoistanne ja avustanne! Jumala siunatkoon teitä – niin kuuluu rukouksemme.

Meridel Rawlings: Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL.
Sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com

Meridel Rawlings: Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL.
Email: meridel.rawlings@gmail.com

Photo of the Western Wall above by Sander Crombach on Unsplash