Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni kiittää! – Chesvan – Kislev 5779 / marraskuu 2018

Shalom!

Joka vuosi marraskuun alkupuolella, ennen 11.11. vietettävää I maailmansodan päättymisen muistopäivää, minä Jay, ajattelen isääni Victor Alloway Rawlingsia. Hän astui vapaaehtoisena Kanadan armeijan palvelukseen jättäen taakseen raskaana olevan vaimonsa ja rakkaansa, kuten niin monet sadat tuhannet toisetkin miehet. Äitini sai huhtikuussa 1945 sähkeen, jossa kerrottiin Victorin kaatuneen 28-vuotiaana hänen ollessaan vapauttamassa Alankomaita natsien kauhuista II maailman sodan aikana. Victorin kuolema – jokaisen rakkaan omaisen kuoleman tavoin – oli surullisen traaginen tapahtuma kaikille hänet tunteneille. Hän kaatui 9. huhtikuuta 1945, siis kolmisen viikkoa ennen aselepoa, eli natsien antautumista Liittoutuneille. Antautumisopimus allekirjoitettiin 8. toukokuuta 1945. Päivästä tuli Euroopassa saavutetun voiton muistopäivä.

En usko äitini milloinkaan päässeen yli kärsimästään menetyksestä. Olin silloin 2 kuukauden ikäinen. Minulla on isäni lähettämä, hänen kuvittamansa rakastava kirje, jonka hän kirjoitti minulle vain viikkoja ennen kuolemaansa. Se on aarre. Onneksi kaikeksi voin vakuuttaa, että isäni oli uskova ja näen hänet vielä eräänä päivänä; kohtaamme taivaissa.

Victor Rawlingsin muotokuva, jonka lapsenlapsi James Christian Rawlings on piirtänyt.

… meidän Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden.
Näin meidän puoleemme katsoo aamunkoitto korkeudesta loistaakseen meille, jotka asumme pimeydessä ja kuoleman varjossa,
ja ohjatakseen meidän jalkamme rauhan teille.”

Luukas 1: 78-79 RK

[Englanninkielinen käännös rinnastaa aamunkoiton Messiaaseen.]

Kreikan kielessä sana ‘rauha’ on ‘eirene’. Yllä olevassa jakeessa se viittaa levon tilaan, hiljaisuuteen ja rauhaisuuteen, kiistojen poissaoloon tai levollisuuteen. Yleensä se viittaa täydelliseen hyvään oloon, hyvinvointiin. ‘Eirene’ sisältää harmoniset suhteet Jumalan ja ihmisen, ihmisten ja kanssaihmisten, kansakunnan ja kansakuntien sekä perheen ja perheiden välillä. Jeesus Rauhanruhtinaana antaa todellisen ja kestävän rauhan niille, jotka huutavan Hänen puoleensa henkilökohtaisen pelastuksen nimessä. Rukoukseni on, että pidätte tämän rauhan hyvin lähellä sydäntänne ja mieltänne. Ja rikastuttakoon ja siunatkoon teitä meille, täällä Israelissa eläville Rawlingseille, osoittamanne rakkaus. Ette voi arvata, miten rohkaisevia ovat netin ja kirjeiden välityksellä lähettämänne vastausviestit. Rukoilen, että meiltä saamanne uutiset ilahduttavat teitä yhtä paljon kuin meitä teidän lähettämänne viestit. Sanon tämän hyvin vilpittömästi. Ajat eivät muutu helpommiksi yhdenkään meidän osaltamme, eivätkä ystävät ole milloinkaan merkinneet enempää kuin juuri nykyään.

Niille, jotka kärsivät terveysongelmista, haluan kertoa, että otamme sananne vakavasti ja rukoilemme puolestanne. Usein Pyhä Henki tuo teidät mieleemme, kunnes olette jälleen jalkeilla. Olemme muurinvartijoita ja pidämme sitä etuoikeutena.

Kreikan kielen sanasta ‘eirene – rauha’ juontuu naisen nimi Irene. Irene Bredlow ja Meridel ystävystyivät lujasti 18-vuotiaina vuonna 1960 heidän aloitettuaan sairaanhoitajaopinnot Royal Alexandra -sairaalassa Kanadan Albertan Edmontonissa. Molemmat olivat seikkailuhaluisia ja pelastivat ihmishenkiä. Vapaa-aikana he uivat ja saavuttivat tunnustusmitalit. Molemmat saivat erityismaininnan erinomaisesta suorituksesta valmistuessaan. Opintojen päättyessä kumpikaan ei tiennyt, että heillä molemmilla oli kutsu Israeliin. Nykyään Irene asuu muutaman kilometrin päässä Tiberiaasta, Galilean Porijassa. Tapaamme ajan ja kiireen salliessa ehkä nelisen kertaa vuodessa pitääksemme hauskaa ja rukoillaksemme. Irene ja Meridel puhuvat tuntikausia. Minä Jay saan todistaa heidän nauravan ja kikattelevan kuin pikkutytöt. Minun tehtäväni on tavatessamme toimia hovimestarina ja kokkina. Minä ryhdyn uskolliseksi hovimestariksi ja taittelen ison lautasliinan käsivarrelleni ruokaa tarjoillessani. Nautin siitä; hehän ansaitsevat lepo- ja hemmotteluhetken! Hauskaa! Vanhojen ystävien veroisia ei ole!

Irenellä on hieno palvelutehtävä. Hän palvelee Herraa rakastavia eri puolilla Kinneretin rantamaisemia. Monia vuosia hän toimi vapaaehtoisena sairaanhoitajana Beershevassa sekä Porian keskussairaalassa. Irene on myös erinomainen ulkomaalaisten opas, joka vie turisteja evankeliumin tapahtumapaikoille. Hänen ylläpitämänsä ‘bed and breakfastin’ nimi on Galilee Gardens. Jos joku teistä haluaa vierailla Galileassa ja yöpyä hänen luonaan, kerrottehan siitä meille, niin välitämme yhteystiedot. Hänen kodissaan vallitsee taatusti rauha.

Kiitos jälleen rohkaisevista sanoistanne ja rukouksistanne perheemme ja tiimimme puolesta. Kokemanne vaikeat olosuhteet koskettavat meitä syvästi, samoin kuin teidän rukouksenne meidän puolestamme. Emme milloinkaan aliarvioi antamastanne taloudellisesta tuesta maksamaanne hintaa. Te kaikki yhdessä mahdollistatte sen, että voimme pysyä Israelissa. Tässä maassa meillä on yli miljoona seniori-ikäistä, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella. Se on järkyttävää. Me kyllä tiedämme HERRAN näkevän meidät ja pitävän meistä huolta, niin että voimme hyvin.

Jotenka pidämme joka päivä lukua saamistamme siunauksista ja olemme kiitollisia. Ainoastaan Herra pystyy palkitsemaan teidät – eräänä päivänä!

Josh Rawlingsin lukioaikainen piirros.

Terveisin Herran rakkauden turvasta

Jay Rawlings, Meridel, David, Chris, Josh ja Daniel.

Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 90079097 ISRAEL
Email: meridel.rawlings@gmail.com www.stillsmallvoice.tv