Finnish Newsletters

TURMELIJA – TUHOOJA – LEVIATAN – henkimaailman valtias

(suuri tuntematonta lajia edustava meriolento)

Mutta käärme oli kavalin kaikista villieläimistä… ”Onko Jumala todella sanonut? 1. Mooseksen kirja 3:1

Hän JULKESI asettua vastustamaan Kaikkivaltiasta.

Ymmärrä, millainen vihollisesi on ja tunne toimintasuunnitelma, jonka kohtaat tällaisessa hyökkäyksessä.

Jobin kirja 40: 25 ja 26: sekä 41: 1, 5, 7, 8, 14, 16, 23, 25 ja 26 RK-käännös

Voitko vetää ongella ylös Leviatanin ja pitää siimalla aloillaan sen kielen? Voitko kiinnittää kaislaköyden sen kuonoon ja lävistää atraimella sen leuat?

Ymmärräthän, että siinä pettää toivo. Jo sen pelkästä näkemisestä sortuu maahan. Kuka voi riisua siltä päällysvaatteen, kuka tunkeutua sen hammasrivien väliin?

Sen ylpeytenä ovat selkäkilpien rivit, lujalla sinetillä kiinnitetyt. Ne sopivat tarkasti toisiinsa, tuuli ei pääse niiden lävitse.

Sen niskassa asuu voima, ja sen edellä hyppelee kauhu.

Sen sydän on valettu kovaksi kuin kivi, kovaksi kuin alempi jauhinkivi.

Se saa syvyyden kiehumaan kuin padan, tekee meren voidekattilan kaltaiseksi.

Maan päällä ei ole sen vertaista. Se on luotu pelottomaksi.

Se katselee halveksien kaikkea korkeaa, se on kaikkien ylväitten eläinten kuningas.

(Englanninkielinen käännös ilmaisee toisin: Se on kaikkien ylpeyden lapsien isä. Suom.huom.)

LUPAUS

Näin sanoo Herra, HERRA: Kun minä kokoan Israelin heimon kansoista, joiden sekaan se on hajotettu, minä näytän pyhyyteni heissä kansojen nähden. Silloin he saavat asua maassaan, jonka minä annoin palvelijalleni Jaakobille. He saavat asua siinä turvallisesti ja rakentaa taloja sekä istuttaa viinitarhoja. Turvallisesti he asuvat, kun minä olen pannut toimeen tuomiot kaikkien heitä halveksineiden naapureiden keskuudessa, ja he tulevat tietämään, että minä olen HERRA, heidän Jumalansa. Hesekiel 28: 25,26

Sinä päivänä HERRA vaatii tilille Leviatanin, liukkaasti pakenevan käärmeen, Leviatanin, kiemurtelevan käärmeen. Hän lyö sitä terävällä, suurella ja vahvalla miekallaan. Hän tappaa meressä olevan lohikäärmeen. Jesaja 27:1

Taivaassa näkyi suuri tunnusmerkki: nainen pukunaan aurinko, kuu jalkojensa alla, ja seppeleenä päässään kaksitoista tähteä.
Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli tuskallista synnyttää.

Toinenkin tunnusmerkki näkyi taivaassa: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja päissä seitsemän kruunua.
Sen pyrstö pyyhkäisi kolmasosan taivaan tähdistä ja heitti ne maan päälle. Lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan naisen edessä nielaistakseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi. Nainen synnytti poikalapsen, joka on paimentava kaikkia kansoja rautaisella sauvalla. Hänen lapsensa temmattiin Jumalan luo ja hänen valtaistuimensa luo.

Nainen pakeni autiomaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä ruokittaisiin siellä tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää.
Taivaassa syttyi sota. Miikael ja hänen enkelinsä ryhtyivät sotaan lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme ja sen enkelit tekivät vastarintaa…

Suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, koko maanpiirin eksyttäjä, heitettiin maan päälle, ja sen enkelit sen kanssa.
Käärme syöksi kidastaan naisen perään vettä, kuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi …

Lohikäärme vihastui naiseen ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, niitä, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus.

Ilmestyskirja 12: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 15, 17

LEVIATANIN kolmen eri tason linnakkeet

Mielipiteet

 • poliittiset näkemykset
 • seurakuntahallinto
 • valtapyrkimykset
 • ylivalta toisten suhteen

Uskomus / ajatusmalli

 • oma itse ensisijalla

Vakaumus / käsitys

 • varmuus omasta oikeassa olemisesta
 • asioiden näkeminen musta-valkoisina
 • epäreiluus
 • häikäilemättömyys
 • ylivallan tavoittelu hinnalla millä hyvänsä

Tällainen henkilö asettuu Jumalan lain yläpuolelle. Hän noudattaa omia sääntöjään – ei Jumalan.

LEVIATANIN HYÖKKÄYS SAA SINUT JUNNAAMAAN PAIKALLAAN JA TEKEE SINUSTA EPÄVAKAAN JA JÄRKYTTYNEEN

Syynä tähän on auktoriteettisi, asemasi Jumalassa, päätöstesi ja johtajuutesi joutuminen hyökkäyksen kohteeksi.

Luottamuksesi liittosuhteeseen on murtunut:

– kansallisella tasolla– hallitustasolla

 • seurakuntatasolla
 • avioliiton tasolla
 • henkilösuhteissa
 • perhetasolla

MITEN SINUA VASTAAN HYÖKÄTÄÄN LEVIATANIN HENGELLÄ?

Tämä demoni piiileksii, pysyttelee pinnan alla ja tekee työtään juuri siellä, missä olet. Se tutkii sinua, tuntee suunnitelmasi, toiveesi, jopa rukouksesi.

Se iskee äkisti, et nähnyt sen lähestyvän LUOTTAVAISEN asenteesi vuoksi. Se ei kaihda mitään keinoja. VALHEIDEN ja petosten avulla se esittää laillisia vaateita, väittää vastaan, valehtelee ja manipuloi. Sitten se varastaa ja ryöstää sinulta. Ja jättää sinut haavoitetuksi ja puille paljaille.

OLE TARKKANA TÄMÄN HENGEN ASENTEIDEN JA SANOJEN SUHTEEN!

Kuka ja mikä sinua oikein piinaa?

Kaiken aikaa ne vääntelevät sanojani, kaikki heidän ajatuksensa tarkoittavat minulle pahaa. Psalmi 56: 6

Pyydä saavasi henkien erottamisen armolahja. Ole valmis ja halukas näkemään TOTUUS… suostu ojennettavaksi!

Vahva ruoka taas on täysi-ikäisille, niille, joiden aistit [näkö, äänet, maku,, kuulo, kosketus PYHÄSSÄ HENGESSÄ]ovat tottumuksesta harjaantuneet EROTTAMAAN HYVÄN JA PAHAN. Kirje heprealaisille 5:14

HYÖKKÄÄJÄ näyttää aivan samanlaiselta kuin sinä, MUTTA se ei ole kaltaisesi! Se on huijari, varas, rosvo ja petturi.

Hyökkääjänä on toinen ihmisolento, joka

 • saa päähänsä jotain
 • heittäytyy järjenvastaiseksi
 • ei enää hillitse itseään
 • kiukustuu, hyökkää
 • vaatii ylivaltaa
 •  ei enää kykene perääntymään
 • ei kykene sanomaan olevansa pahoillaan.

Ajattelepa joen veden alla olevia krokotiileja, jotka vaanivat salassa. Näkyvillä ovat vain silmät. Ne pysyttelevät tietyn etäisyyden päässä, mutta ne vaanivat piileksien veden alla. Ne odottavat uhrinsa heikkoa, haavoittuvaista hetkeä. Ne ODOTTAVAT kärsivällisesti.

Ne ovat vaanijoita, silmälläpitäjiä, tiedonkerääjiä, jotka seuraavat liikkeitäsi.

Kun moista vähiten ennakoit, ne hyökkäävät salamannopeasti. Sellaisella hetkellä, jolloin ehkä olet heikkona, sairaana, väärää tietoa saaneena tai poissa.
Ne liikkuvat vikkelästi, nappaavat, sieppaavat, purevat, tarttuvat kiinni, vääntävät vinksalleen, pirstovat, vetävät syviin, sameisiin vesiin. Ne sokeuttavat, tukahduttavat, kunnes olet hengittämätön, ja lopulta ne tappavat. Kyse voi olla sinusta persoonana, elämäntehtävästäsi,

palvelutyöstäsi, omaisuudestasi, lapsistasi, tuttavapiiristäsi … Ne toimivat yhteistyössä.

MEIDÄN TULEE TAISTELLA LEVIATANIA VASTAAN

Muista, että olemme aina Jeesuksen ja Hänen kansansa liittoutuneita palvelijoita. AINA. Emme milloinkaan etene ylemmäs tuosta palvelijan asemasta. EMME ole orjia, vaan alttiita palvelijoita. Emme milloinkaan ole liian mahtavia taipuaksemme. Vihollinen tosin haluaa sinut orjaksi. Lue 1. kirje Timoteukselle 6: 1-5.

Kaikki, jotka ovat orjuuden ikeessä, pitäkööt isäntiään kaiken kunnioituksen arvoisina, etteivät Jumalan nimi ja oppi tulisi pilkatuiksi.
Älkööt he pitäkö uskovia isäntiään vähemmässä arvossa sen tähden, että he ovat veljiä. Palvelkoot heitä päinvastoin sitä mieluummin, koska he ovat uskovia ja rakkaita veljiä, jotka tekevät hyvää.

Jos joku opettaa toisin eikä noudata Herramme Jeesuksen Kristuksen terveitä sanoja eikä jumalisuuden mukaista oppia,
hän on omahyväinen eikä ymmärrä mitään. Hänellä on sairaalloinen halu väittelyyn ja sanasotaan. Niistä syntyy kateutta, riitaa, pilkkaamista, pahoja epäluuloja ja alituista kinastelua niiden ihmisten kesken, jotka ovat mieleltään turmeltuneet ja kadottaneet totuuden ja pitävät jumalisuutta keinona voiton (taloudellisen tai yhteisöllisen) saamiseen.

Vetäydy heidän paristaan.

Mieleen tulvii myrkyllisiä syytöksiä, vihjailuja, puolitotuuksia Saatanan puutarhassa käyttämään tyyliin. Kysymyksiä Jumalan Sanan totuudellisuudesta.
Nämä ajatuksen näyttävät ilmaantuvan tyhjästä, mutta ne on upotettu mieleen ja sydämeen kuin krokotiilit veteen. Nuo ajatuksen imaisevat kielteisten tunteiden kierteeseen. Ja yhtäkkiä ne AHMAISEVAT!

Maailman, lihan ja paholaisen töitä. Tilanne räjähtää käsiin. Kuvittele miten krokotiilit ampaisevat joesta sieppaamaan riistaeläimen.

MITEN VARJELTUA?

On viisautta noudattaa Jumalan tietä eikä omaa.
On viisautta lausua asioita ääneen, jos voi varoittaa toisia. Sinun kuuliaisuutesi saattaa pelastaa ihmishenkiä, hengellisiä järjestöjä ja rahavaroja.

Käytä erottelukykyä – sisäistä vaistoa, vatsanpohjatuntumaa – luota PIENEEN HILJAISEEN ÄÄNEEN. Se antaa sinulle tietämystä ja ROHKEUTTA SEISTÄ VASTUSTAMASSA ja

seuraamassa tilannetta. Kuuntele ja NOUDATA jumalisia neuvoja ja varoituksia. Pyydä rukoillen, että näet valheen. Nöyryys on vastalääkettä ylpeydelle, joka ruokkii tätä toimintaohjelmaa ja valheita.

ÄLÄ reagoi, olet seurailemassa Leviatania… SINÄ pidät sitä silmällä ja rukoilet sen tekemisten mukaisesti. Sinä käytät auktoriteettia ja kukistat sielusi vihollisen.

Rakkaus rahaan seuraa julkean, vailla kunnioitusta olevan kadehtivan, ilkivaltaisen asenteen kintereillä. Malli ‘minä ansaitsen parempaa’ halveksii auktoriteettia.

Vihollinen osa imarrella ja ladella latteuksia. Se kertoo sinulle miten toimia menestyshakuisesti. Vaan sepä pyrkii saamaan haltuunsa sen auktoriteetin, jonka Jeesus on elinaikanasi sinuun ja sinun

kauttasi luonut. Ole siis varuillasi! Havaitse valhe.
ÄLÄ reagoi.
Ota auktoriteetti.

Erota sisäistä oivallusta, henkien erottelukykyä käyttäen tuo henki, joka pyrkii kontrolloimaan, pettämään ja vääntämään asioita kieroon.
Seiso ja kestä lujana, lempeän nöyränä ja Jumalan auktoriteetin turvin. Noudata tarkoin PIENEN

HILJAISEN ÄÄNEN kuiskauksia.
Liennytä tilanne, vetäydy kyseisestä (ihmis)suhteesta.

Poista KOUKKU.

Mikä tuo koukku on? Meitä kietovat omat halumme. Ota selvää, mikä on kiinnikekohtasi. Kirjoita asia ylös ja tee kotiläksysi sellaisen toisen uskovan kanssa, joka osaa taistella sielujemme vihollista vastaan.

Lue 1. kirjeestä Timoteukselle kohta 6: 9, 10.
Ne taas, jotka haluavat rikastua, lankeavat kiusaukseen, ansaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka syöksevät ihmisen turmioon ja kadotukseen. Rahanhimo on kaiken pahan juuri. Rahaa tavoitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

Sinun, HERRA, on valtakunta 1. Aikakirja 29:11
Valtakunta merkitsee auktoriteettiasemaa, taivaallista hallintavaltaa.

Hän (Jeesus) vastasi heille: ”Siksi, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet… Matteus 13: 11, Markus 4: 11

Matteus 16: 19 puhuu valtakunnan avaimista.
”MINÄ OLEN ANTAVA SINULLE TAIVASTEN VALTAKUNNAN AVAIMET. MINKÄ SINÄ SIDOT MAAN PÄÄLLÄ, SE ON SIDOTTU TAIVAISSA, JA MINKÄ SINÄ PÄÄSTÄT MAAN PÄÄLLÄ, SE ON PÄÄSTETTY TAIVAISSA.”

Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto. 1. kirje Timoteukselle 6: 6

Osaan elää niukkuudessa, osaan myös elää runsaudessa. Olen tottunut kaikkeen ja kaikenlaisiin oloihin. Kirje filippiläisille 4: 11 (Englanniksi: ”Olen oppinut olemaan tyytyväinen missä tahansa olosuhteissa. Suom. huom.)

SILLÄ HÄN ON ITSE SANONUT: EN MINÄ SINUA HYLKÄÄ, ENKÄ MINÄ SINUA JÄTÄ. SIKSI ME SANOMME TURVALLISIN MIELIN: ”HERRA ON MINUN AUTTAJANI, EN MINÄ PELKÄÄ. MITÄ VOI IHMINEN MINULLE TEHDÄ?” Kirje heprealaisille 13: 5, 6

Opetus puhuttu 1. päivänä elokuuta 2018 Aglow-naisten kokoontumisessa Paraisilla, Suomessa.