Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni – Kesä 2018

Mihin vain katseesi käännät, näet kamalia uutisia!Vaan… emmekö me eläkin toisen todellisuuden mukaan?

Kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä! Jos laskisin ne, niitä olisi enemmän kuin hiekanjyviä. Psalmi 139:17-18

Jokapäiväisestä selviytyminen on taito, taidetta. Puhun mielellään pioneerien kanssa. Heitä on kaiken ikäisissä ja heillä on viisautta, joka tulee ainoastaan sen kautta, että kun kaikki on suoritettu, pysyy yhä pystyssä; joten pysytään seisomassa! Se on toimivaa viisautta. Kun ihminen lakkaa uskomasta onnistumiseen, hän menettää kaiken. Lähde mukaani, ja siirrytään hetkeksi syrjään kiireestä ja paineesta. Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy. Kirje heprealaisille 11:1

Koko Israel surisee toimintaa. Kuin mehiläispesässä, tuo toiminta on tarkoin harkittua ja hyvin tuottavaa. Kuulimme, että etelärannikolle on rakenteilla laivastotukikohta Yhdysvaltain laivastolle. Suurnopeusjuna yhdistää piankin Jerusalemin ja lentokentän 20 minuutissa. Israel ylpeilee useista ‘piilaaksoista’, ja Jerusalemista rakennetaan maailman 6. suurinta high-tech -kaupunkia. Tehokkaat moottoritiet, joissa on tunneleita, puhkovat vuoria matka-aikaa lyhentäen.
Jay rakastaa psalmia 102 ja sen jaetta 17: … kun HERRA rakentaa Siionin ja ilmestyy kunniassaan. Tämä on kirjoitettu viimeiselle sukupolvelle – hepreaksi ‘ha dor aharon’.


Asumme Jerusalemin laitamilla ja aiemmin lähes maaseutumainen yhteisömme kokee suuria muutoksia. Suuret maansiirtokoneet kaivavat ja möyrivät muinaisia kukkuloita luoden tilaa tuhansien uusien rivitalokotien rakentamiselle nuoria perheitä varten. Ihkauuden ostoskeskuksen luo kohoaa amfiteatterin muotoinen ulkoilmateatteri. Nostokurjet hissaavat rakennusmateriaaleja upouusien, kolme korttelia pitkien hotellikompleksien pystyttämiseksi! Tulossa veronkorotus?

Lähellä oleva, entinen etiopialaisten ja venäläisten maahanmuuttajien kotina toiminut vastaanottokeskus seisoo tyhjillään. Tuleeko siihen tornitaloja vai lisää koteja – entä millaisilla inflaation korottamilla hinnoilla? Vuodesta 1950 lähtien Israel on ottanut vastaan 90 000 etiopialaista ja vuodesta 1991 lähtien 1 200 000 venäläistä. Vuonna 1979 haastattelimme ja kuvasimme venäläisiä tiedemiehiä filmiä ‘Apples of Gold (Kultaomenat)’ varten. Tämä tulijoiden määrän eksponenttiaalinen lisäys on todistusta Israelin tahdosta ottaa vastaan ja kotouttaa puutteenalaisia maahanmuuttajia. Samalla pyritään löytämään ratkaisuja asunto-ongelmiin. Israelilaisten perustamat start up -yritykset lukeutuvat alansa johtaviin maailmassa. Miten jyrkkä kontrasti onkaan palestiinalaisiin verrattuna. Palestiinan kansalaiset ovat olleet pantteina vuodesta 1948 lähtien. Kuvittele, mitä nuo ihmiset olisivat voineet saada aikaan, sen asemesta, että heille pakkosyötetään päivittäin tyhjiä propagandavalheita, syytöksiä ja vihaa?

Olet varmaankin kuullut huolestuttavia Israelia koskevia uutisia käyttämäsi median välityksellä. Voinen varmuudella sanoa, että KAIKKI uutisointi oli kielteistä. Yhdistyneet kansakunnat tekevät ns. totuudesta ja oikeudenmukaisuudesta pilkkaa. Hra Trump tekee yhteistyötä NATOn kanssa, jotta Israelista tuli osa sitä. Iranilaisten tukeman Hamasin johtajat toimivat oman nuorisonsa taustalla usuttaen heitä Israelin Puolustusvoimia vastaan. He ottavat lasten leijoja toisenlaiseen käyttöön pilaten ne ja lennättävät niitä palopommeina. Viatonta? Näin on poltettu tuhansia hehtaareja vehnäpeltoja ja kalkkunafarmeja Etelä-Israelissa. Kibbutsit ovat väsymättömästi muokanneet tuota aiemmin autiota, rutikuivaa erämaata vuosikymmeniä, jotta siitä tulisi sellainen hedelmällinen leipäkori, mikä se nykyisin on.
Todettuamme tuon, siirrän SINUT OMAAN maailmaani; kiitos kuuntelemisesta.

Kuulin eräänä päivänä yhden pojistani sanovan kollegalleen: ”Muuten, Äitini kirjoittaa yhä uutiskirjeitä. Eikö olekin aika kiva juttu nykypäivänä ja tuossa iässä? Hänelle lähetetään juttuja ja meilejä, ja enimmäkseen kaikki hänen postilokeroonsa tulevat viestit ovat hyvin rohkaisevia. Voitko kuvitella moista?” ”Aika siistiä…” kuului vastaus. Molemmat miehet työskentelevät high-techin parissa.
Kyllä vain, on hyvin ‘siistiä’, että joku pitää nykyään minun kirjeitäni lukemisen arvoisina. Kiitos.


Siirrytään sitten hetkeksi puutarhaan virkistäytymään, rentoutumaan ja elpymään. Tule istumaan, valitse varjoisa paikka. Suuren oliivipuun siimeksessä tuulenvire virkistää. Vedä syvään henkeä, ja minä kaadan teetä tai jääkuutioiden viilentämää limonaadia. Ilahdun, että huomasit aprikoosinvärisen ruusun ja olianteriheimon temppelipuun. Meidän erämaamme on kukoistanut juutalaisten kotiinpaluusta, 1880-luvusta lähtien. Olen samaa mieltä kanssasi: nykyään se on Eedenin puutarha. Ota toki taateleita ja pähkinöitä.


Mikä tuo ääni on? Ai, ne ovat kujertavia kyyhkysiä… tyynnyttävää, eikö totta. Niitä köyhät uhrasivat Temppelissä kuningas Salomonin ja Jeesuksen aikoina. Itse asiassa myös Jeesuksen vanhemmat uhrasivat kyyhkysen viedessään Hänet Temppeliin Jumalalle pyhitettäväksi. Tiedäthän, ettei kyyhkysellä ole sappirakkoa, sappea, joka on katkeruuden symboli. Ihmeellistä, mitä Raamattu ja luonto meille opettavat. Raamatullisina aikoina kyyhkysiä kasvatettiin kyyhkyslakoissa munien ja lihan tuottamiseksi. Se seikka, että ne muodostavat elinikäisen parisuhteen eivätkä milloinkaan näytä olevan kiireisiä, tuntuu minusta ihanalta. Puutarhassamme on yksinäinen kyyhkynen, joka joskus taapertaa sisään keittiön ovesta. Tunnen aina surun vihlaisun nähdessäni sen olevan yksin; tuo naaraskyyhky on ilmeisesti menettänyt puolisonsa.

Kuuntelepa tuota kilinä-ääntä. Se muistuttaa minua pienestä hääräävästä perheenemännästä. Peukaloiset rakentavat pesänsä syvälle manteleiden, rypäleiden ja ruusujen muodostaman kasvuston pensasaitaan vuosi vuoden perään. Entä sitten nuo ahkerasti muonaa kaivavat mustat linnut? Ne ovat rastaita, Lähi-idän lajivarianttia. Ne näyttävät häärivän ruoanhaussa aamulla, päivällä ja illalla. Mietinkin, onko niillä enemmän kuin yksi poikue yhden kasvukauden mittaan? Kuuletko karjankellojen kilinän? Paikalliset lampaat ja vuohet kiipeilevät alapuolella olevan laakson jyrkillä rinteillä. Kurkkuääninen kutsuhuuto kuuluu niitä paimentavalle arabille, joka kehottaa laumaa pysymään liikkeessä. Lauma puskee palotielle; tunkeutuu yleisille paikoille napaten pensaiden ja puiden lehtiä ohikulkiessaan.

Mitä opimme meitä joka puolelta ympäröivästä luonnosta? Siinä tapahtuvan jatkuvan muutoksen ja sen kyvyn muuttua, sopeutua ja tuottaa. Tänä vuonna rypäleitä on runsaasti, oliiveja vähän, limettejä ei lainkaan, granaattiomenoita ja manteleita runsain mitoin. Kaiken, mitä Isä luo, Hän tekee hedelmälliseksi. Niinpä, tiedän meidän molempien olevan kiitollisia siitä, että olemme Hänen omiaan! Ennen kuin hyvästelen tällä kertaa, haluan jakaa kanssasi tämän totuuden…

Armo ja totuus tapaavat toisensa.
Vanhurskaus ja rauha suutelevat toisiaan.
Totuus versoo maasta,
ja vanhurskaus katsoo taivaasta.
Psalmi 85: 11-12

Voisiko olla niin, että Israel on maailmalle todistajana Jumalan uskollisuudesta? On toista sanoa uskovansa Raamattuun, kun kyseessä ovat henkilökohtaiset lupaukset, vaan aivan muuta tunnustaa, että Jumalan sana sanoo nykyaikaisen Israelin OLEVAN todistuksena koko maanpiirille. Meidän Luojamme lupasi ja Hän onkin tuonut oman juutalaisen kansansa kotiin maailman neljältä kolkalta. Hänen sanansa toteaa Israelin olevan syvällinen merkki ja siunaus koko maanpiirille.

Sain seuraavan ihanan kirjelappusen 88-vuotiaalta australialaiselta, joka on tukenut Israelia 50 vuoden ajan. ”… kuulin ihania uutisia kurkkusyöpää poteneelta ystävältä. Olemme rukoilleet: Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois. Matteus 15:13 ja ”häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden… ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.” Jesaja 53:5. Annoin ystävälleni Charles Cappsin kirjoittaman kirjasen God’s Creative Power for Healing (Jumalan luova, parantava voima).

Teidän rakkaudenlahjanne Jaylle, minulle ja perheelle rohkaisevat meitä kovin. Kiitos uusien mahdollisuuksien tarjoamisesta ja tulevaisuuden toivosta, jota tuoreesti annatte meille kaikille. Olemme oppineet, että Jumalan ajoitus on aina täydellinen. Jerusalem Vistas On Line Learning Centre, siis oppimiskeskus rakentuu parhaaksi tietämällämme tavalla. Jay ja tiimi aherioivat uusien lyhytohjelmien tuottamiseksi internetiin. Kiitämme HERRAA tämän suunnitelman toteuttamiseen saamastamme avusta. Kuten luonto, mekin jatkamme yhä hedelmän tuottamista oikeassa vaiheessa.

Minun sieluni sanoo:
HERRA on minun osani (kiintiöni, jako-osuuteni tai perintöni),
sen tähden minä panen toivoni häneen.
Valitusvirret 3: 24

Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi.
Meridel Rawlings

 

Meridel Rawlings, PhD Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097, Israel.
www.stillsmallvoice.tv www. israelvision.com