Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni Lokakuu 2017

 

Kallisarvoiset ystävät!

Shalom ja hag sameach, hyvää juhla-aikaa! Nämä tervehdykset kaikuivat kaikkialla Raamatun maassa, Israelissa tämän uuden vuoden 5778 alkupäivinä. Uusi vuosi alkoi 21.-23. syyskuuta shofarien ja torvien soitolla – eikä pidä unohtaa – myös katumusrukouksilla. Jom kippur, suuri sovituspäivä oli tänä vuonna meille varsin erilainen. Olimme saaneet pyynnön mennä Galileaan hoivaamaan rakasta ystävääni Irene Bredlowta. Hän kaatui ja lonkka murtui, joten hoivasimme häntä leikkauksen jälkivaiheessa, kunnes tilanne pystyttiin järjestelemään toisella tavalla. Irene ja minä olemme olleet ystäviä Kanadassa käymämme sairaanhoitajakoulun ajoilta lähtien, vuosilta 1960-1963. Olemme täällä ollaksemme siunaukseksi. ”Mitä tahansa tehtävää onkaan käsillä, tee se kaikesta voimastasi…” Kyllä, HERRA!

Vuosia sitten HERRA puhui Jaylle ja minulle sanoen: ”Kun toiset paastoavat, te juhlitte ja kun toiset juhlivat, te paastoatte. Kun he itkevät, te nauratte ja kun he nauravat, te itkette.” Melko tarkalleen kuvaus elämästämme profeetallisella paikalla. Meidän ‘virtauksemme, flowmme’, ei noudata tavallista reittiä, koska kuljemme yleensä askelen tai pari edellä.

 

Sisareni Jan, jonka kuvan näette ylempänä ja oikealla, oli käymässä täällä Vancouverista yhdessä poikansa Paulin kanssa. Paul tuntee Israelin, antoihan hän kaksi vuotta elämästään kuvaamalla ja editoimalla Israel Visionille. Kiitos Paul. Oli ilo kuljettaa heitä ympäri Israelia. Tätä kirjoittaessani he juhlistavat yhdessä tuhansien israelilaisten ja ulkomaalaisten vieraiden kanssa päivää Jerusalem-marssilla.

 

 

 

Vein heidät Mahane Jehuda -torille Jerusalemiin katsomaan lehtimajanjuhlan intensiivisiä valmisteluja. Paikkoja koristeltiin kiireellä värikkäästi. Te varmaankin rinnastaisitte sen joulukoristeluun. Vasemmalla olevassa kuvassa on pajun-, palmun- ja myrtinoksia sekä keltaisia etrog-hedelmiä. Niistä tulee uhri, kun niitä heilutetaan Herran edessä… idästä etelään, länteen ja pohjoiseen päin. Tämä on ikiaikainen raamatullinen käsky. Perheemme kokoontui aterialle Jayn ja Danielin rakentamaan lehtimajaan, succaan, mutta oli niin pimeää, etteivät valokuvat onnistuneet. Viidentenä juhlapäivänä saimme pilvistä kaatosateen. Mikä ILO koettuamme paahtavan kuuman kesän. Muutamassa minuutissa paksut pölykerrokset pyyhkäistiin pois maan yhdeltä laidalta toiselle asti. Se oli ihana lupaus myöhäisistä sateista, syyssateista. Profeetta Joel näki ne uskon silmin ja kirjoitti Herran vuodattavan sateen, kevätsateen ja syyssateen. Tämä sateen vuodattaminen merkitsee lupausta Jumalan Hengestä, joka myös vuodatetaan tämän janoon menehtyvän kansakunnan ylle… KAIKKIEN kansakuntien Isä!

Israelin ulkoministeriö on todennut Jerusalemin kansainvälisen suurlähetystön olevan arvokas voimavara Israelille, joten pyhiinvaeltajat, juhlille tulijat toivotetaan avosylin tervetulleiksi. Lähetystöllä on 179 toimistoa eri maissa. Kun me perustajajäsenten joukossa avasimme sen vuonna 1980, toimimme uskon varassa, emmekä olisi pystyneet kuvittelemaan tätä mahtavaa leviämistä. Ein Gedin raamatullisille erämaaillallisille tuli yli 4 000 ihmistä. Jay ja minä nautimme kävellessämme ihmisten joukossa, joita oli saapunut Cookin saarilta asti. Huikeaa. Opetussanoma, jonka saimme kuulla, totesi: ”Epäusko on anteeksiantamaton synti.” Pysähdypä pohtimaan sitä! Kun ihminen rukoilee, niin Jumala toimii! KUKA suvustasi seisoo vartiopaikalla? KUKA on seisoo vartiopaikalla naapurustoissa, teattereissa, vanhainkodeissa, poliisiasemilla, rukouskokouksissa, yliopistoilla, tehtaissa, kouluissa, hallintovirastoissa, kirjastoissa, bensa-asemilla, ostoskeskuksissa ja posteissa? KUKA? Kannustan sinua rukoilemaan Jumalan Hengen vuodatusta omaan kansakuntaasi; ja lisääthän siihen vielä Jumalan siunauksen Israelille ja Rawlingseille. Oi, jospa tämä kansakunta havahtuisi näkemään ratkaisevan merkittävän paikkansa maanpäällä tänä historian hetkenä. Oi, jospa seurakunta havahtuisi ja näkisi. Oi, jospa maailman juutalaisyhteisö kuuntelisi tarkoin annetut varoitukset… on aika ylistää.

Etelä-afrikkalaiset ystävät järjestivät meitä varten seminaarin, jossa kerroimme Nepalin-työn tämänhetkisestä tilanteesta. Näytimme osia CAN-filmistä, eli Change – muutos, Action – toiminta, Nepal. Vastailimme myös moniin heidän tekemiinsä kysymyksiin, jotka koskivat monisärmäistä, ihmiskauppaan joutuneiden ihmisten pelastamistyötä. Varoja ei ole kertynyt syksyn uutta matkaa varten, joten odotamme…

Tämän vuoden VIP-vastaanotolla Jay haastatteli monia eri maista tulleista johtavia henkilöitä. Heidän joukossaan oli Suomenkin hallituksessa olevia ystäviä. Jokainen elämä on niin arvokas ja juuri oikealla paikalla. Tänään Jay isännöi israelilaisia naapureitamme ns. israelilaisessa illassa, joka on aina hyvin mukava tilaisuus. Silloin kristityt sanovat: ”Kiitos.” näille ahkerille, kovapintaisille, innoittaville israelilaisille, jotka kieltäytyvät antamasta periksi. Daniel ja Paul olivat filmaamassa noiden mielenkiintoisten päivien aikana.

Meiltä tilattiin filmi History Channelille australilaisten Anzac-joukkojen urheasta panoksesta heidän taistellessaan Beersevassa vuonna 1917. Tapahtumat liittyvät suoraan Jerusalemin vapautukseen 500 vuotta kestäneestä islamin kahleesta ja sitä seuranneeseen siirtymään brittien käsiin. Historia on vakaa ajan kello, joka vakuuttaa meille, ettei kaikkivaltias Jumala milloinkaan ole myöhässä. Hän kyllä valvoo tahtoaan ja toteuttaa sen. Hän käyttää luonnollisesti kansakuntia, joten on tärkeää ymmärtää demokratioiden merkitys nykypäivien pähkähullussa maailmassa.

Palestiinalaiset yrittävät varastaa Israelin hengellisen perinnön… YK on heidän taskussaan. Sen tuloksena Temppelivuori ja Länsimuuri sekä patriarkkojen ja matriarkkojen hautaluola Hebronissa ovat heidän hallussaan. Arvaapa mitä he nyt haluavat? He haluavat Kuolleenmeren kääröt. Älä kohauta olkapäitäsi tai hymyile tai ajattele: ”Moinen on oikein juutalaisille!” Ei, rakkaat ystävät… paholainen käyskentelee ympäriinsä karjuvan leijonan lailla ja etsii kenet voisi nielaista. Ole valveilla! Mitä hän yrittää varastaa sinulta ja sukulaisiltasi?

David, oikeanpuoleisessa kuvassa. Australian menetti polkupyöräliikkeensä kesäkuisessa yritysvaltauksessa. Mutta HERRA oli varannut Davidille parempaa. David allekirjoitti hiljattain tuotantojohtajan työsopimuksen israelilaisen mediayrityksen kanssa.Olemme kaikki hyvin kiitollisia. Tässä David on valmistamassa perunamuusia kalkkunaillallisillemme. Kyllä, vietimme lehtimajanjuhlan ensimmäisen illan lehtimajassamme. Me kanadalaiset juhlimme samalla kanadalaista kiitospäivää kalkkunapaistilla ja kaikilla lisukkeilla. Miten HERRA rakastaakaan maan päällä eläviä perheitä. Meillä oli juhlat!

Etuoikeutemme on kuunnella tarkoin pientä hiljaista ääntä, joka puhuu elämiimme. Jay, minä ja pojat rakastamme elämää ja pidämme palvelemista kutsumuksena, mihin ikinä HERRA meitä kutsuukaan. Usein kehotus kuuluu: odota, rukoile ja kuuntele… toimi sitten!

Läheiset yhteistyökumppanini eivät ole kuulleet minusta, sillä olen ollut ahertanut ‘tukka putkella’ emännöidessäni, tehdessäni retkiä, matkoja ja ostoksia, laittaessani ruokaa, jotta koko heimo on saanut osakseen huolenpitoa. Olettehan kärsivällisiä. Kiitos kirjeistä, jotka ilahduttavat. MUISTATTEHAN sen – ja ettehän väsy tekemään hyvää puolestamme.

Kuvassa oikealla: sisarenpoikani Paul Chobaniuk, poikani David ja siskoni Janice.

Paljon terveisiä Israelista, Herran rakkauden nimessä

Jay, Meridel, David, Chris, Josh ja Daniel

Dr. Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion, 9079097 ISRAEL