Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni kiittää … Syyskuu 2017

Kallisarvoiset ystävät!

”Kuinka hyvää ja suloista onkaan, kun veljekset elävät sopuisasti yhdessä! Sillä sinne on HERRA määrännyt siunauksen, ikuisen elämän. Ps. 133: 1,3 RK [Englanninkielinen käännös ilmaisee hieman toisin: Nähkää, miten hyvää ja siunattua on veljeksille elää yhdessä yksimielisyydessä, ykseydessä, yhtä pitäen. Suom. huom.]

Ennen kuin kesä täysin sujahtaa ohi, tässä vielä päivitys Jayn tilanteesta. Nautimme ensi kertaa kolme kuukautta sitten suoritetun Jayn leikkauksen jälkeen treffeillä olosta. Shlomi Arad, yksi Danielin ystävistä jo 3 vuoden iästä lähtien, teki puutarhastamme itselleen toisen kodin. Hän löysi sielunkumppaninsa, ja me kaikki osallistuimme Shlomin hääpäivän iloon. Seremonian jälkeen menimme kaikki hupan [juutalaisen perinteen vihkikatos] alle. Yhtäkkiä Shlomi laittoi kätensä Jayn päälle ja määräsi siunauksen!

“Siunattu se, joka sinua siunaa…” 4. Mooseksen kirja 24:9

”Tältä minusta juuri nyt tuntuu”, sanoi Jay katsoessaan herkkätuoksuista, persikanväristä ruusua. Valokuva vasemmalla. ”On kulunut kolme kuukautta siitä, kun lääkärit korjasivat sydämeni hiippaläpän ja tasaannuttivat sydämenlyöntini. Voin paljon paremmin ja voimistun päivä päivältä. Kiitän teitä rukouksista. Kiitos Jumalalle. Kiitos Jeesus.”

Viime viikolla kävimme Jayn elektrokardiologin vastaanotolla, ja hän siunasi Jayta puhtailla terveyspapereilla. ”Työskentelettekö?” ”Kyllä! Sain valmiiksi filmikäsikirjoituksen ja työskentelen parhaillaan kirjan parissa.” ”Hyvä!” lääkäri huudahti. ”Jatkakaa samaan malliin.”

Jay ja Daniel työskentelevät toisen, pakolaisperheitä käsittelevän filmin parissa. Perheitä on 12 ja he elävät turvassa, tekevät työtä ja opiskelevat Guelphissa, Kanadassa. Jay sekä Jan Karnis saivat valmiiksi dokumentin rakkaiden Kanadan Albertassa asuvien ystäviemme Bill ja Audrey Martinin elämästä. Tämä filmi ‘The Key of Success’ (Avain menestykseen) esittää selkeästi periaatteet, jotka takasivat siunauksen heidän elämäänsä, sekä heidän lapsiensa ja lastenlapsiensa elämään. He ovat kaikin tavoin esimerkillisiä, myös Israelin uskollisina esirukoilijoina. He tukevat kiitollisin mielin yhä meitä täällä Israelissa eläviä ja ovat jatkuvasti siunaukseksi.

Tunnemme olomme kovin kotoisaksi täällä Israelissa, monin tavoin ainutlaatuisessa maassa ja ainutlaatuisten ihmisten joukossa. Yksi seikka on kuuma ja kuiva sää, joka kattaa maan joka kesä aina syyskuulle asti. Ilman aurinkosuojaa iho armotta palaa. Täällä Benjaminin ja Juudan kukkuloilla meitä siunaavat viileät tuulenhenkäykset yöaikaan, ja KASTE lähes joka ilta. Kaste lankeaa vain, kun ilmanliike täysin seisahtuu. Siunauksena se kylvettää kaiken tielleen osuvan. Tuo kaste oli raamatullisten aikojen runsaiden satojen salaisuus. Silloin ei ollut kastelujärjestelmiä paahteisen maan kasteluun. Minä, Meridel, sanoin Jaylle: ”Elämme kasteesta…” Annoin puutarhamme nimeksi ‘Gan Tal’. Tal on kastetta merkitsevä heprean sana. Miten virkistävä se onkaan ja aina se siunaa.

Syyskuu tuo mukanaan ‘toisen kevään’ ja sen myötä myös ‘toisen sadon’. Olemme jo korjanneet viikunoita, rypäleitä ja granaattiomenoita. Pian ovat korjuuvuorossa puuvilla- ja vehnäpellot. Oliivit ovat jo valtaisia, niiden paino on saanut muutamat oksat katkeamaan. Meidän on pitänyt laittaa tukia oksien alle. Syksy tuo takaisin kukkanuput ja uuden kukinnan siunattuna uutena elämänä. Kauppojen hyllyiltä löytyy jälleen appelsiineja ja avokadoja. Valokuvassa vasemmalla: granaattiomenan kärkiosa. Sen malliset koristeet ommeltiin ylipapin kaavun alareunaan vuoronperään kulkusten kanssa.

”Minun nimeni on oleva suuri kansojen keskuudessa, sanoo HERRA Sebaot.” Malakia 1:11 Silti meitä ympäröivät viholliset, jotka vihaavat Israelin saamia siunauksia… pysyttehän rukouksessa Israelin puolesta tulevan juutalaisen uuden vuoden ja lehtimajanjuhlan aikana. Iranilaisen ovat rakentamassa ammustehdasta Syyrian pohjoisrajalle. Heillä on pitkän kantaman ohjuksia Syyriassa tätä kirjoittaessani. Noiden ohjusten kantomatka ulottuu Israelin kaikkiin osiin. Pohjois-Korea on varustanut Syyriaa sariini-kaasulla, joka on tappanut satoja tänä vuonna. Nämä kansakunnat ovat rikkoneet YK:n sopimuksia. Ja Venäjä toimii kuin ei olisi tietoinen tästä. Petosta!

Syyskuu alkaa tänä vuonna heprealaisen elul-kuun aikana. Se tuo myötään ajan, jolloin kaikki uskovat juutalaiset ovat yhtä, on heidän uskonsuuntansa mikä tahansa. Elul on rukouksen, sisimmän tutkistelun, katumuksen ja paaston kuukausi, joka huipentuu jom kippuriin, suureen sovituspäivään. Katumus on hyvin yleinen teema juutalaisuudessa. Voi, miten me kaikki sitä tarvitsemmekaan! Lopetin juuri 14 päivän paaston, joka oli vaikein kokemusteni joukossa. Milloinkaan paastoamisesta ei tule helpompaa, niinhän asia on.  Kun shofarit soivat koko maassa, maassa puhkeaa juhlinta ja suuri ilo. Olemme eläneet täällä yhtäjaksoisesti 41 vuotta ja meitä yhä hämmästyttää ja ilahduttaa täkäläinen elämänmeno. Raamatun kansa ja maa, Mooseksen ja Jeesuksen ja eläväisten nuorten israelilaisten maa nykyään, mukana joukossa meidän omat nuoremme, siinä meidän korkea kutsumuksemme! Unohdamme kansakuntien kiroukset ja kertaamme profeettojen ja Jeesuksen sanoja, joiden perusteella kaikki ihmiset tullaan tuomitsemaan. Suokoon Jumala meille puhdistumisen ja rauhan sotien aikakautena! Hän on meidän ainut alkulähteemme ja elinvoimamme salaisuus. ”Meidän apumme on HERRAN nimessä, joka on tehnyt taivaan ja maan.” Psalmi 124:8

Siitä lähtien, kun syyskuussa 1980 avasimme Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön, ovat kristityt runsain joukoin oppineet rakastamaan lehtimajanjuhlia. Kristittyjen sydämet ovat hurmaantuneet omien juuriensa rikkaudesta. Syvimmiltäänhän Jeesus on juuri ja kuningas Daavidin jälkeläinen. Eräänä päivänä Hän vielä istuu Daavidin valtaistuimella. Odotamme kymmeniä tuhansia pyhiinvaeltajia ‘suuren kuninkaan kaupunkiin’, Jerusalemiin. He matkaavat ‘ylös’ Jerusalemiin, aivan profetioiden mukaisesti, ja koko Israelin kansakunta tuntee heidän rakastavat ja siunaavat sydämensä!

Monet kristityt kantavat huolta syyskuun 23. päivästä, joka sattuu olemaan juutalainen uusi vuosi. Valokuvassa vasemmalla Neitsyen tähtikuvio. Tällä kertaa ihmisten huolenaihe koskee auringon, kuun ja planeettojen linjautumista. Jotkut kristilliset ryhmät yhdistävät tämän tapahtuman Ilmestyskirjan 12: 1 ja 2 jakeisiin: Taivaassa näkyi suuri tunnusmerkki: nainen, pukunaan aurinko, kuu jalkojensa alla ja seppeleenä päässään kaksitoista tähteä. 2. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli tuskallista synnyttää. 

Annan viitteeksi seuraavat nettisivut, joilta saat asiatietoa kristityn astronomin, tiedemiehen opastamana. Pyydä tarpeen mukaan apua lapsilta tai lapsenlapsilta sivuston löytämiseen.

https://answersingenesis.org/astronomy/stars/what-will-happenseptember-23-2017/ 

Israelilaiset rabbit sanovat näin; tiivistän telavivilaisen ILTV:n haastattelusta kuulemaani uutislähetyksen antia. ”Tiedämme, että profetia on täyttynyt ja täyttyy parhaillaan. Mutta johtuen omasta pitkästä ja surullisesta historiastamme me juutalaiset pyrimme olemaan spekuloimatta näistä tapahtumista. Aiemmin tehtiin hirvittäviä erehdyksiä. Tiedämme, että edessä on tuskallisia aikoja, joita kutsumme Messiaan synnytyskivuiksi. Vasta sitten voimme tietää kuka Messias on. Kyllä, ilmeisesti aika on lyhyt.”

Rukoilisitko yhdessä minun, Meridelin, kanssa seuraavan rukouksen lukiessani upeasti ilmaistun sydämen huudon, joka on peräisin henkilöltä nimeltä Jabes? Kyseessä on jylhä, täydellinen Kaikkivaltiaalle Jumalalle osoitettu rukous. ”Jospa sinä siunaisit minua runsaasti ja laajentaisit alueeni! Jospa kätesi olisi minun kanssani ja sinä varjelisit minut pahasta, niin ettei minun tarvitsisi kärsiä kipuja!” 1. Aik. 4:10

 

Kirjani, työnimeltä ‘Hidden Wounds’ (Salaiset kivut) on Jayn sanojen mukaan voimallinen ja tulee siunaamaan suuria ihmismääriä! Eräs vanha ystävä oli sapattiaterialla luonamme. Näimme hänet edellisen kerran huhtikuussa sielunhoitokäynnin yhteydessä. Siitä on siis neljä kuukautta, emmekä kuulleet hänestä mitään ennen kuin hän tuli illalliselle. Olin antanut hänelle kopion yhdestä tuon kirjan luvusta. Koska hän oli kärsinyt lapsuudesta lähtien raastavista ajatuksista, hän tarvitsi kipeästi ymmärrystä ajatusmallista, jolla vapautua ja pysyä vapaana. Astuessaan taloomme hän sanoi aivan aluksi: ”Oi Meridel, luin kirjoittamasi luvun ja tein läksyksi saamani harjoituksen, enkä ole sen jälkeen katsonut taakseni!” Wau! Se oli siinä! Sanat olivat suureksi rohkaisuksi minulle. Eikö Jeesus kertonutkin, miten harvat palasivat kiittämään ja siunaamaan vastavuoroisesti? Niinpä, sain rohkaisua ja työstän kirjaa, niin että se olisi oikoluettuna syyskuun puoliväliin mennessä. Sitten se menee kustannustoimittajille ja sen jälkeen painettavaksi. Pyydän esirukouksia ja apua painatuskuluihin.

Matka Nepaliin. Kyllä vain, nyt Nepalin ihmiskauppaa käsittelevä filmi on saatavilla eri versioina: englanniksi, saksaksi, suomeksi, venäjäksi, eestiksi ja espanjaksi. Mikäli haluat oman kappaleen, niin pyydäthän! Näytä filmiä toisille ja auta meitä. Vielä enemmän pitää tehdä. Haluamme palata Nepaliin ja rohkaista sikäläisten työntekijöiden uskoa. Asia on vahvasti sydämelläni. On aika palata sinne filmiryhmän kanssa. Tarvitsemme lentolippuihin 2 000 US dollaria sekä varat majoitukseen ja ruokailuun neljälle ihmiselle. Haluaisin myös viedä lahjoituksen Indiralle. Sydämeni huutona on pääsy kyliin ja viljelyalueille yhdessä Indiran kanssa. Autathan meitä tässä hankkeessa. Parhaiten sopisi lähtö lokakuun lopulla tänä syksynä. Ethän ainoastaan lue tätä, vaan autathan meitä palaamaan Nepaliin ja vaikuttamaan muutosta. Kiitos paljon. Luotan apuusi. Mikään lahjoitus ei ole liian pieni tai liian suuri. Kuulisin mielelläni sinusta. Kiitos viesteistä. Katso, mitä olemme tehneet; filmimme on levinnyt eri puolille. Tässä minä olen – hineni!

”Eloa on paljon mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä sadonkorjuuseensa. Menkää! Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle.” Luukas 10: 2-3

Valokuvat ylärivissä: Chris, minä ja David. Palvelemassa nepalilaisella maatilalla.

Alarivissä: Alma Hagen, mentorini. Rukoilemassa maanviljelijän vaimon puolesta. Indira Ghale, joka johtaa työtä Nepalissa.

Meridel Rawlings ja perhe 

Tri Meridel Rawlings, Box 84156, Mevasseret Zion 9079097 ISRAEL Sähköposti: meridel.rawlings@gmail.com  Nettisivut: stillsmallvoice.tv