Finnish Newsletters

Pieni hiljainen ääni kiittää…

Heinäkuu 2017 Laskeskelimme eilen; tulin ensimmäistä kertaa Israeliin sen ollessa vain 17-vuotias ja Jay, 9-kuinen David ja minä tulimme Israeliin sen ollessa vasta 21-vuotias nuori nainen!Nykyään Israel on 70-vuotias vanha nainen, joka seisoo kansakuntien joukossa täysissä voimissaan. Vuosien mittaan se on seurannut elämäämme ja tarkastellut sitä lähietäisyydeltä. On ollut etuoikeus tehdä dokumentteja Israelin historiasta, monista taisteluista ja kukoistuksen lupauksista. Pidätkö Israelia hengellisenä kotimaanasi? Toista sinulla ei taivaan lisäksi olekaan. Mitä enemmän kristityt samaistuvat Israeliin, sitä enemmän he haluavat olla tekemisissä israelilaisten kanssa! JUURI NIIN! Olemme kiitollisia, että sinä kuulut heihin. Kirjoitan puhutellen sinua suoraan osoittaakseni selvästi, miten merkityksellinen olet perheellemme.

Sillä minä tiedän, että tämä on päättyvä minulle pelastuksesi teidän rukoustenne kautta ja Jeesuksen Kristuksen (Messiaan) hengen avulla. Kirje filippiläisille 1:19

Haluamme sinun ymmärtävän, että ilman rukouksiasi, uskoasi, rakkauttasi ja uhraamistasi, emme olisi pystyneet elämään täällä. Sinä olet meidän näkymätön apumme! Sinä autat meitä pitämään soihdun palamassa ja loistamassa vihamielisyyden ja tietämättömyyden synkkien vaikutuspiirien suuntaan, jotka vastustavat tätä pikkuruista maata. Niinpä, fundamentalistinen islam työskentelee määrätietoisesti kirjoittaakseen uusiksi Israelin nykyisen ja raamatullisen historian – samalla myös teidän kristittyjen historian. Sinä olet auttanut meitä saamaan äänemme kuuluville kirjeiden, filmien, televisiolähetysten, puhujakiertueiden, kirjojen, lehtisten ja DVD-filmien välityksellä. Olethan päättäväinen JA jatkathan, vaikka voimamme olevatkin tällä hetkellä heikot. HERRA noustaa meidät täyteen voimaan! Luotamme siihen. Luulemmeko liikoja? Enpä usko. Sinun rukoustesi kautta eturintamassa olevat voidaan vapauttaa ja varustaa ulos rajoittavista ja vaikeista olosuhteista. Kiitos, että olet valinnut olla osana kuningaskunnan sotureiden elämää todellisen elämän taistelutantereilla. Teidän ‘kotipesällä’ olevien rukoukset ovat niitä suunniteltuja ja sovittuja keinoja, joilla Jumalan rakkauden käsivarsi vastaa Hänen palvelijoidensa kiperiin tarpeisiin. Elintärkeä rukous ei ole vain sanoja – se on teko! Jatkathan Jayn, minun ja poikiemme muistamista rukouksessa, jotta voimme tehdä vielä suurempia tekoja täältä Jerusalemista käsin.

Kansainvälinen kristillinen suurlähetystö Jerusalemissa

Seitsemän ja puoli viikkoa Jayn leikkauksen jälkeen olimme ensimmäisellä kokopäiväisellä retkellä Kansainvälisen kristillisen suurlähetystön kutsuvieraina Jerusalemissa. Vuonna 1980 me kaksi kuuluimme alkuperäisten kahdeksan perustajäsenen joukkoon. Israelia pidettiin tuolloin panttivankina. Kaikki suurlähetystöt – lukuunottamatta Costa Ricaa – lähtivät Jerusalemista, koska islamistit uhkasivat estää öljynsaannin koko talven ajan ajaksi! Vain kahdeksan meistä nousi vastustamaan tätä ja sanomaan teoillamme:
”EI!” Työskentelimme kohdaten islamin vihantäyteiset toimet, kun kaikki suurlähetystöt yhtä lukuunottamatta alistuivat. Emme voi sallia islamin kontrolloivan tulevaisuuttamme. Teimme työtä antaaksemme sinulle ja teille kaikille äänen tänne Jerusalemiin avaamalla oman suurlähetystön. Nykyään Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö on historiallinen tosiasia, josta Israel on syvän kiitollinen. Sinä, joka olet rukoillut meidän Rawlingsien puolesta ja tukenut meitä vuosien mittaan, olet kiinteä osa tätä historiallista tekoa.

Kohtasimme yhdessä knessetin kansanedustajien ja useiden maiden suurlähettiläiden kanssa Haifan satamassa monia kuuluisalla EXODUS-laivalla saapuneita, vainoista hengissä selviytyneitä ihmisiä. Kuuntelimme tilaisuudessa selviytyneiden kertomuksia. He vaikuttivat iättömiltä ja nuorekkailta vaikka ovatkin iältään 93-, 89-, 87- ja 79-vuotiaita. Eräs heistä oli vasta 8 1/2 -vuotias poika matkaa tehdessään. Brittiläiset taistelulaivat törmäsivät EXODUS-laivan molempiin kylkiin surmaten 3 henkilöä. Haifan satamassa laivasta vietiin sairaat ja heidät kuljetettiin Kyprokselle. Loput britit lähettivät Hampuriin. Saksa siirsi heidät takaisin keskitysleireihin, joista he olivat päässeet pois. Monet kuolivat tuon prosessin aikana. Me vihimme muistomerkin tuolle epämukavalle historialliselle totuudelle. Britit eivät milloinkaan pyytäneet anteeksi.

Exodus-laiva Haifassa, 1947 Wikipedia

Tiedämme, että KAIKKI voivat vaikuttaa. Tänä vuonna, Israelin 70-vuotisjuhlien vuonna, pyydän sinua seisomaan suorassa ja koko pituudessasi taivaan ja meidän tähtemme.  Meidän on oltava kestäväisiä ja tehtävä oma osamme, aivan kuten nuo hengissä selviytyneet tekivät! EXODUS-laivan murhenäytelmä järkytti kansakuntia, koska ei löytynyt YHTÄKÄÄN maata, joka olisi ottanut vastaan juutalaisia. Ei Kanada, ei Amerikka! Juutalaisilla ei ollut paikkaa minne mennä. Sen tuloksena David Ben Gurion julisti Israelin valtion toukokuussa1948, ja 12 minuuttia sen jälkeen presidentti Truman oli ensimmäinen maailmanjohtaja, joka äänesti Israelin olemassaolon oikeutuksen puolesta. Me kaikki muistamme niiden kahden vakoojan nimet, jotka antoivat Moosekselle hyvän raportin Israelin maasta. Vaan kuka muistaa huonon raportin tuoneiden 10 vakoojan nimet?

Ei siis milloinkaan unohdeta: Jeesus on Israelin verso. Seisothan yhä rinnallamme Israelin puolesta! Sitä et tule milloinkaan katumaan. Kirjoitettakoon tekosi taivaallisiin historiakirjoihin… Israelin unohtamisesta seuraisi nimen pois pyyhkiminen.

Jos haluat kopion klassikostamme ‘Apples of Gold’ (Kultaomenat), pyydäthän sen meiltä. Tuossa filmissä Exodus-laivan kapteeni sekä selviytyjät kertovat omat tarinansa. Filmi oli yksi modernin Israelin historiasta kertovista tapahtumista, jotka olemme tallentaneet.