Finnish Newsletters

Joka päivä jännite lisääntyy täällä, etenkin Jerusalemissa

Photo by Rob Bye 2016

Veljet ja sisaret, rukoilkaa meidän puolestamme.   1. kirje tessalonikalaisille 5:25 Joka päivä jännite lisääntyy täällä, etenkin Jerusalemissa. Turvallisuusseikat kuuluvat elämäntapaan Israelissa. Mennessämme paikalliseen ostoskeskukseen kuljemme turvatarkastuksien läpi. Näin on tehty jo 20 vuoden ajan. Tällainen vain kuuluu jokapäiväisiin rutiineihin, mutta voimme aistia lisääntyvän levottomuuden ja lietsonnan sekä palestiinalaisten ‘tarpeen’ saada aikaan konflikti. Nämä ovat kovia sanoja, mutta surullisen totta!

Perusasioita:

• Viime viikolla kuoli 10 ihmistä.

• Viikko sitten aseistautuneet terroristit poistuivat Temppelivuorelta murhattuaan 2 nuorta Israelin puolustusvoimien druusipoliisia ja haavoitettuaan kolmatta, 3 palestiinalaista tapettiin.

• Israelin turvallisuusviranomaiset asensivat metallinpaljastimet Temppelivuorelle jokaiselle Al Aqsa-moskeijaan vievälle sisäänkäynnille varmistaakseen, ettei lisää aseita enää salakuljetettaisia alueelle.

• Mufti sanoi, että kaikkien tulisi kieltäytyä menemästä sinne ja protestoida kunnes turvalaitteet poistetaan. Kymmenet tuhannet kokoontuivat kaduille järjestääkseen rukouksista näytöksen ja hyökätäkseen sitten poliisien ja sotilaiden kimppuun.

• Mahmoud Abbas kehotti mielenosoittajia paljastamaan rintakehänsä julistaen:
”Tämä on meidän Al Aqsamme, tämä on meidän Pyhän haudan kirkkomme.” Koko juttu turvatarkastuksia vastaan on höpöä. Kaikkialla Israelissa on turvatarkastukset lähes jokaisessa rakennuksessa ja kaupassa ja kaikki tarkastetaan. Juutalaiset ja kristityt kulkevat turvatarkastuksen läpi päästäkseen Länsimuurille. Arabit, jotka huutavat näin villisti metallinpaljastimista kulkevat vaikeuksitta samojen turvatarkastusten läpi lentokentällä; ja kaiken kukkuraksi Israelin Bituach Leumin toimistojen sisäänkäynneistä, mistä he kiireellä hakevat sosiaaliavustuksensa! Ajatus protestoida metallinpaljastimia vastaan on naurettavaa tekopyhyyttä; vilkaistaanpa elektronisia turvatarkastuksia Mekassa!Miksi niitä vastaan ei nostettu valituksia?

• Abbas on katkaissut kaikki suhteet Israeliin. Muuten, lauantai-iltana saarrettiin 20 Hamasin aktiivia Länsirannalla. Hamas pyrkii suistamaan Abbasin vallasta… Israel on estänyt Länsirantaa hajoamasta Syyrian ja Irakin tavoin, vaan kuka sen uskoo?

”Te olette maan suola: mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.” Matteus 5:13 ”

Historia toistuu. Palestiinalaiset tietävät, ettei heillä ole voimaa sytyttää koko muslimimaailmaa Israelia vastaan kertomalla valhetta, että Israel ‘koskee’ heidän pyhään maahansa, Al Aqsa-moskeijaan. Rohkaisemme itseämme tiedolla, että ken koskee sormellaan Kaikkivaltiaan silmäterää, hän tekee niin vain tietyn ajan. Tämä on HÄNEN asiansa. Meidän työmme on seistä ja tehdä kaikki mahdollinen, koska viha on niin kouriintuntuvaa. ”Älkää koskeko voideltuihini, älkää tehkö pahaa profeetoilleni!” Psalmi 105:15

Photo by Rob Bye, https://unsplash.com/@robertbye?utm_medium=referral&utm_campaign=photographer-credit&utm_content=creditBadge

Rob Byen valokuva 2016 www.unsplash.com

Palestiinalaiset haluavat hyökätä kaikkea vastaan, mikä on juutalaisille ja kristityille rakasta!

Huomaathan. Sapatti, Länsirannalla sijaitsevat pyhän paikat, Juudea ja Samaria, mukaan lukien Betlehem ja Temppelivuori.

Luetellaanpa miten UNESCO on ovelasti manipuloinut lainsäädäntöä ja miten se jättää Raamatun narratiivin huomiotta.

– Länsimuuri on nykyään islamilainen.

• Temppelivuori on islamilainen, juutalaiset eivät voi rukoilla siellä. Kuningas Daavid osti tuon maa-alueen.

• Patriarkkojen hautaluola Hebronissa on nykyään pelkästään islamilainen. Aabraham osti tuon maa-alueen hautapaikaksi Saaralle, itselleen, Jaakobille, Lealle, Iisakille ja Rebekalle. Seinällä näkyy kirjoitus.

• Palestiinalaiset ovat rohkaistuneet ja kerskuvat, että seuraava kiinteistökohde on Pyhän haudan kirkko… ortodoksikristityt uskovat, että Jeesus haudattiin sinne ja nousi sieltä kuolleista. Siitä on siis määrä tulla… niinpä, islamilainen!

• Myös teidän uskonne on hyökkäyksen kohteena, rakkaat kristityt. Havahtukaa ja tukekaa meitä tehdessämme omaa pyhää työtämme puhumalla ääneen ja olemalla elävästi läsnä täällä Israelissa. Kiitos. ÄLKÄÄ puhuko ja rukoilko palestiinalaisia vastaan, vaan anokaa, että ne, joiden on määrä pelastua myös pelastuvat – ennen kuin on liian myöhäistä. Aika on kulumassa loppuun meiltä kaikilta.