Finnish Newsletters

Jayn leikkaus – kiitos rukouksesta!

Pieni hiljainen ääni kiittää teitä…                                              Kesäkuu 2017

Shalom, rakkaat ystävät!

”En päästä sinua, ellet siunaa minua… sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut.”  Olkaa kestäviä rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa”

1. Mooseksen kirja 32:26 ja kirje kolossalaisille 4:2 RK

[Englanninkielisessa yksikössä: ja ihmisen kanssa.] [Omistautukaa rukoukselle, pysykää siinä valppaina kiitollisella asenteella. Suom. huom.]

Kallisarvoiset ystäväni! Monistimme tämän kirjeen omalla toimistollamme, koska varat eivät riitä ammattimaiseen painattamiseen. Voitte nähdä värivalokuvat nettisivultani: www.stillsmallvoice.tv

Kiitos jokaiselle tätä lukevalle kallisarvoiselle ihmiselle siitä, että välitätte kysellä tilanneuutisia ja rukoilla Jayn puolesta näissä hänen toipumisensa kriittisissä alkuvaiheissa. Hellittämisen, tahdin hidastamisen opettelu tulee olemaan haastavaa, mutta hänellä on ympärillään sitoutunut tiimi sekä neljä poikaa ja minä.

Ennen operaatiota minut lähettiin Jad Sarahiin (Saaran käsi) hakemaan rollaattori, jota Jay tarvitsisi. Tämä palvelujärjestö toimii vapaaehtoisten varassa. Minua palvellut nainen kertoi: ”Holokaustin aikana äitini oli piilossa bunkkerissa 15 muun ihmisen kanssa 6 kuukauden ajan. Hän näki hirveää nälkää, minä olin vastasyntynyt, ja hän syötti minua kaikesta huolimatta, ja jäin henkiin.” Milloinkaan ei voi tietää kenet täällä tapaamme.

Tim King, perheemme vanha ystävä kirjoitti seuraavaa käytyään hiljattain katsomassa Jaytä. ”Menin Shaare Zedek -sairaalaan katsomaan Jaytä hänelle tehtyjen leikkausten jälkeen, ja löysin hänet leikkausten jälkihoidon teho-osastolta. Ovi oli lukossa, mutta puhuttuani sisäpuhelimeen ovi aukeni ja pujahdin siitä sisään.Osastolla ollut hyvin ystävällinen hoitaja sanoi: ”Kyllä, herra Rawlings on täällä. Teillä on YKSI minuuttia aikaa.”

Jay oli täysin tietämätön läsnäolostani. Häntä katsellessani nousi mieleeni kaikki se hyvä, mitä te kaksi olette tehneet niin monille. Nyt on teidän vuoronne saada apua meiltä. Kallisarvoiset rakkaat ystävät, seisomme rinnallanne emmekä ole kaukana näinä haastavina hetkinä. Ja… jotenka rukoilin vain YHDEN minuutin ajan pyytäen täydellistä parantumista ja sitä, ettei Jayn elämä lyhentyisi päivänkään vertaa! Koko prosessi on varsin vakava, ja Martha ja minä haluamme teidän tietävän, että seisomme rinnallanne. Nuo sanat saatte varmaankin kuulla monilta, ja niin teidän pitääkin kuulla… ja me välitämme. Otattehan sanamme todesta ja ettehän arkaile pyytää, jos tarvitsette apuamme.”

Jerusalem – kaupunki, johon Kaikkivaltias laittoi nimensä

Vietimme juuri Jerusalemin uudelleen yhdistymisen 50-vuotispäivää Israelin hallintavallassa, joka alkoi 1967. Kaupunkia vapautettaessa Israelin puolustusvoimien karskit sotilaat itkivät. Jerusalemin Vanhaakaupunkia oli ryöstelty ja tyystin raunioitettu Jordanian armeijan ja palestiinalaistaistelijoiden voimin vuodesta 1948 vuoteen 1967. Juutalaiskortteli oli hävitetty. Itse asiassa sekä synagogia että kirkkoja oli hyödynnetty käymälöinä sekä talleina ja karjasuojina.

Meidän Jumalamme hoitaa perintöasioita ja Hän pitää huolen siitä, että Hänen lapsensa saavat sen, mikä oikeutetusti kuuluu heille.

Mutta sen jälkeen kun minä olen temmannut heidät pois, minä armahdan heitä jälleen ja annan heidän palata, jokaisen perintöosalleen ja maalleen. Jeremia 12:15 RK

[Englanninkielisessä kännöksessä: Sillä sitten, kun olen temmannut heidät pois, tapahtuu, että palaan ja armahdan heitä ja tuon heidät takaisin, jokaisen omaan perintöosaansa ja jokaisen omalle maalleen.]

Juutalaiset aloittivat paluunsa Israeliin 1880-luvulla Rooman hajoamisen ja Jerusalemin vuonna 70 j.Kr. tapahtuneen hävityksen jälkeen, kuten Jeesus oli profetoinut itkien. Miksi itkien? Jerusalem EI ollut ymmärtänyt etsikkoaikaansa…

”Iloitkaa Jerusalemin kanssa  ja riemuitkaa hänestä kaikki te, jotka rakastatte häntä.”

Jesaja 66:10

Tämä Kirjoitusten kohta on laadittu käskymuotoon. Meidän tulee rakastaa sitä, mitä Jumala rakastaa ja vihata sitä, mitä Hän vihaa. Ei unohdeta milloinkaan, että Hän vihaa vääryyttä ja syntiä, ei ihmisolentoja. Nykyään Jerusalem on innoituksen, kaupan ja palvonnan paikka juutalaisille, kristityille ja muslimeille. Se on kaunis puutarhoineen ja puistoineen. Vanhakaupunki kylpee valossa iltaisin ja öisin israelilaisten riemuitessa sen vapautumisesta. Jerusalemista on tulossa yksi niistä kuudesta maailman kaupungista, jotka tunnetaan korkean teknologian huippusaavutuksista.

Surullista kyllä, nykyiset päivät ovat ‘Siionin kiistan’ päiviä. Luepa psalmi 2. Vaan meidän Jumalamme, joka istuu taivaissa, nauraa. Presidentti Rivlin esitti laajan kutsun saapua Jerusalemin kansainväliselle rukousaamiaiselle. ICEJ – Kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (jonka perustajajäseniä sekä Jay että minä olemme) avusti käytännön järjestelyissä. Kun juutalaiset ja kristityt työskentelevät, oppivat ja rukoilevat yhdessä, voi tapahtua SUURIA !

 … kysellä ja pyytää Herralta

Raamatussa kuvaillaan Daavidia, ‘Jumalan mielen mukaiseksi mieheksi’. Miksi? Hänhän teki paljon erheitä ja virheitä… No, uskon syynä olleen sen, että voimme usein lukea hänen ‘kyselleen HERRALTA.’ Tuo kuvaus koskettaa sydäntäni ja saa huomioni. Haluammeko olla tuonkaltaisia?

Kurkistetaanpa psalmia 122, joka on kirjoitettu kaikille niille, jotka uskovat Israelin Jumalaan ja Hänen Messiaaseensa. Sekin on laadittu käskyn muotoon, jolla kehotetaan rukoilemaan rauhaa Jerusalemille. Avainkohta on sana RUKOILLA – sha’al jakeessa 6. Kun pidetään mielessä rukouksen voima, toivon Sinun arvostavan seuraavaa. Heprean sana RUKOILLA merkitsee: pyytää, kysyä, kysellä, perätä, rukoilla, haluta, toivoa ja vaatia. Kyse on hellittämättömyydestä… luovuttamatta olemisesta. Tässä psalmissa meitä kehotetaan  pyytämään ja kyselemään asian perään Jumalan omien ja Herran huoneen puolesta (jakeet 8 ja 9). Yhä useammat kristityt havahtuvat Israelin tärkeyteen, mutta miten monet kyselevät Jumalan omien perään…?  Esimerkiksi viime kuukausien aikana saamamme taloudellinen tuki on ollut suppeaa! Olen siitä hyvin hämmästynyt ja toivon Sinun jakavan hämmästykseni. En viittaa teihin muutamiin vanhoihin ja uskollisiin pyhiin, jotka ovat työskennelleet kanssamme vuosikymmeniä! Joten tämä on psalmin 122 mukainen pyyntömme. Kirjoitan selkeyden vuoksi nämä kohdat yksikössä.

Minua on neuvottu etsimään Jerusalemin hyvää, kyselemään vakavasti sen hyvinvoinnin perään.

Minun tulee kysellä aidon huolestuneena sen vointia.

Minun on määrä pyytää ja anoa rauhaa Jerusalemille kuin äiti, joka anelee toivottua lasta.

Tämänkaltainen rukous on minulle henkilökohtaisesti tuttu, sillä pyysin Herralta nuorinta poikaamme, ja pyyntöni kuultiin korkeuksissa. Synnytin iloiten Danielin 46 vuoden ikäisenä Jerusalemissa. Psalmi 85: 5-6.

SIUNATTU OLKOON TUO NIMI…

Jumalan nimi 4 kirjaimen muodossa hepreaksi ‘׳הוה׳ jud hei vav hei… on verbin OLLA ydinsisältö. Mooses sanoi, että Hänen nimensä on ”MINÄ OLEN” (näin suomeksi). Ilmestysmajan ja Temppelin aikoina ylipappi lausui tämän nimen kerran vuodessa Jom Kippurina, suurena sovituspäivänä astuessa Kaikkein Pyhimpään pyytääkseen anteeksi omia, perheensä ja Israelin kansakunnan syntejä JA ympäröivien kansakuntien syntejä. Hetki oli pelottava. Vielä nykyäänkin juutalaiset sanovat Ha Shem [määräistä artikkelia käyttäen: ‘tuo nimi’] tai Adonai tai Herra, sen sijaan, että käyttäisivät itse nimeä. Mutta Jumala on Luojamme ja Hän on työstänyt OMAN NIMENSÄ ydinsisällön meidän tavalliseen, päivittäiseen sanastoomme. Esimerkiksi, jos kysyt minulta kuka olen, niin vastaan: ”Minä olen Meridel.”

Tietämättäni käytän HÄNEN PYHÄÄ NIMEÄÄN joka kerran viitatessani itseeni, koska minä olen peräisin Hänestä. Sela! Pidäpä tauko ja mietipä tätä hetken ajan! Miten suloisia, syvällisiä ja intimejä, läheisiä ovatkaan Hänen tapansa määritellä meidät!

 

 Voitte aikaansaada muutoksen

Te olette niitä ihmisiä, jotka mahdollistitte Nepalin ihmiskauppaa käsittelevän viimeksi tuotetun filmimme valmistumisen. Se näytettiin Suomessa tv7:n ohjelmistossa toukokuun 27. päivänä. Tuon palvelutyön perustajat käännättävät sen eestiksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Kesäkuun 5. päivänä se esitettiin Norjan televisiossa Norge Visionin ohjelmistossa. Filmistä on olemassa dubatut versiot myös espanjaksi ja saksaksi. Rukoilemme, että filmi pääsisi vielä suurempaan levitykseen Etelä-Afrikassa, Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa. Etsimme avoimia ovia mediaan eri puolilla maailmaa. Mikäli joillain teistä on yhteyksiä, niin autattehan meitä. Monilla teistä on kopio filmistä ”Voitte saada aikaan muutoksen”. (Se esitettiin tv7:ssä nimellä ‘Nepalin mahdollisuus muutokseen’.) Ehdotammekin, että näytätte sen rukousryhmässänne, raamattupiirissänne, seurakunnassanne tai naapurustossanne. Jay on täynnä kiitollisuutta toipuessaan sairaalassa ajatellessaan miten HERRA siunasi työtämme nöyrien ja omistautuneiden nepalilaisten kautta. Olemme hiljaisen tietoisia siitä, että kukaan ‘ei voi estää Hänen työtään tai tahtoaan.’

Valokuvassa oikealla: David, Chris, Meridel ja Josh. Dan puuttuu kuvasta.

Muistattehan…

Olisimme mielellään teidän israelilainen perheenne Jerusalemissa. Muistattehan, että juutalaiset ovat elävä ilmentymä Jeesuksen fyysisestä perheestä. Työnsä alkuvaiheissa Hän sanoi: ”Ei minua ole lähetetty muiden kuin Israelin huoneen kadonneiden lampaiden luo.” Matteus 15:24

Voimme lukea, miten Messias opetti heitä, täytti heidän tarpeensa, rukoili heidän puolestaan, itki heidän ja Jerusalemin vuoksi, koska he EIVÄT ymmärtäneet etsikkoaikaansa. Jeesukselta ei milloinkaan kadonnut ensirakkaus. Hän kaipaa olla meidän kanssamme, toivoo kaikkien meidän tuntevan Hänet, Hän haluaa elää keskuudessamme. Tämän todeksi tulemiseksi tapahtuu suuria muutoksia. Jeesus antoi tuon rakkauden tulla sydämeeni vuonna 1969 antaen samalla käskyn: ”JOS rakastatte minua, rakastakaa minun kansaani!” Yksinkertaista, syvällistä! Se muutti elämäntyömme, asuinpaikkamme ja jopa kansalaisuutemme. Kiitos, että uskollisesti rukoilette syvästi kaivatun Sar Shalomin – Rauhanruhtinaan paluuta kotiin Jerusalemiin. Hän on vastaus, sillä Hän on ainoa Rauhanruhtinas. Rukoilemme eksytystä vastaan niin Israelissa kuin seurakunnassakin.

Shaare Zedek -sairaala 

Vanhurskauden portit

Olen tullut rohkaistuksi ja haastetuksi vieraillessani Shaare Zedek -sairaalassa Jayn vietettyä sillä 50 päivää vuoden 2016 joulukuun jälkeen. Elämä tuo eteemme rankkoja vaiheita, joiden joukossa on arvaamattomia siunauksia. Sairaalan sydänyksikkö on Jerusalemin paras. Sinne tulee kirurgeja eri puolilta maailmaa saamaan täydennyskoulutusta. Elämän vakavuuden ja mielekkyyden tuntu ovat käsinkosketeltavia. Tuntu elämän lyhyydestä ja kuoleman läheisyydestä ovat kouriintuntuvia. Kuten monet teistä tietävät: kun on kyse sydämestä, elämä saa hyvin vakavan käänteen. Täällä kaikkiin suhtaudutaan kunnioittaen. Huoneissa on kaikkia kolmea uskonsuuntaa edustavia ihmisiä: juutalaisia, kristittyjä ja arabeja. Suvaitsevaisuudesta ja huolenpidosta, jopa ihmisystävällisyydestä, pitää tiukasti kiinni työlleen omistautunut koko henkilökunta – oli sitten kyseessä johtava kirurgi tai osastonhoitaja, opiskelijat tai keittiö- ja siivoushenkilökunta. Olimme erittäin tyytyväisiä hoidon tasoon.

ODOTUShuone: Odottaminen Jayn operaation kestäessä oli meille kaikkein rankin vaihe. Odotushuoneessa oli paljon muitakin. Oikeanpuoleisessa valokuvassa muslimiperhe Beetlehemistä. Vasemmanpuoleisessa valokuvassa miehet, joka painavat päänsä rukouksessa ramadanin yhä jatkuessa, ovat muslimeja. Lähellä istuu omaa rukouskirjaansa lukeva uskonnollinen juutalainen.

Vasemmanpuoleinen valokuva: Daniel vaipui uupuneena uneen… odottaen.
Rukous ei tauonnut. Kuuntelin ylistysmusiikki rohkaisten itseäni Jeesuksen nimessä ja veressä. Kyllä, kyyneliä oli, minä pitelin sitkeästi kiinni rakkaani elämästä ja terveydestä. Lopulta, kun jo tunsimme käyttäneemme voimamme loppuun, kirurgi tuli kertomaan operaation kulusta. Hän oli suorittanut neljä toimenpidettä Jayn sydämelle; hän oli tyytyväinen, että kaikki kääntyisi hyväksi.

Oikeanpuoleinen valokuva: Jayn näkeminen oli järkytys jopa tälle teho-osaston kokeneelle hoitajalle.

Alla oleva valokuva: Monet teistä tietävät ja tuntevat sen trauman, jonka tällainen tapahtuma jättää koko perheeseen.

Henkilökunta teki töitä kellon ympäri 11 päivän ajan Jayn puolesta toipumisen alkuvaiheissa. Hän pääsi pois sairaalasta hoitokotiin lepäämään. Kunhan uupumus on ohi, Jay aloittaa 3 kuukautta kestävän kuntoutuksen, jonka aikana hän käy 3 kertaa viikossa sairaalassa. Jayn oli opeteltava aluksi hengittämään syvään ja yskimään.

Perheenä me Rawlingsit ylistämme iloiten Israelin Herraa Jumalaa. Lausumme myös tunnustuksen ja kiitoksemme ja kunnioituksemme Israelin valtiolle ja Shaare Zedek -sairaalan lääkintähenkilökunnalle. Israelin kansalaisuuden arvostaminen on saanut mielissämme uutta syvyyttä.

Terveiset Jayltä:

Jay valitsi tämän raamatunkohdan ilmaistakseen rakkauttaan Abba-Isälle ja Jeesukselle.

Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi… Minun luuni eivät olleet sinulta kätkössä, kun minut salassa valmistettiin… Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. Kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi Jumala.. Psalmi 139:14-17 RK [Käytetyssä englanninkielisessä käännöksessä hieman toisin: Minä ylistän Sinua, sillä minut on tehty vaalien ja ihmeellisesti; ihmeelliset ovat Sinun tekosi… Muotoni ei ollut piilossa Sinulta, kun minut salassa tehtiin… Ja Sinun kirjaasi kaikki ne oli merkitty, (nuo) minulle muovatut päivät, jo silloin, kun yhtäkään niistä ei vielä ollut. Miten kallisarvoisia ovat myös Sinun ajatuksesi minulle, oi Jumala!]


Oikeanpuoleinen valokuva: Jay kertomassa venäjänjuutalaiselle Elille niistä vuosista, jolloin työsti filmiä jumissa olevien neuvostojuutalaisten ahdingosta. Jay kertoi joutuneensa KGB:n kiinniottamaksi, koska oli kerännyt varoja filmiä varten, ja siitä miten ‘Gates of Brass – Vaskiportit’ rohkaisi juutalaisia ja kristittyjä eri puolilla maailmaa osoittamaan mieltä Neuvostoliiton suurlähetystöjen edessä. Vapautus tuli vuonna 1991 ja yli miljoona neuvostojuutalaista aloitti kotiinpaluun.

Vasemmanpuoleinen valokuva: Tämä sairaanhoitaja sanoi: ”Te ja vaimonne ette luo toisiimme yhtäkään pahaa katsetta.”

Voitte tukea monin tavoin jatkuvaa sielunhoitotyötäni The Still Small Voice – Pieni hiljainen ääni -sivujen kautta. Olen erikoistunut ‘salaisiin haavoihin’, jotka saattavat olla kaikkein tappavimpia. Tuorein kirjani käsittelee sukupolvien välistä seksuaalista hyväksikäyttöä; kirja on jo painovalmiina. Arvostaisin kaikkea mahdollista apua, myös tukea Nepalissa jatkuvalle työlle satutettujen ja hyväksikäytettyjen hyväksi. Pidän myös kovasti lähettämistänne henkilökohtaisista viesteistä ja kirjeistä. Ne merkitsevät minulle ja perheelleni varsin paljon.

Jay operoitiin shavuot-juhlan eli viikkojuhlan eli helluntain aikaan. Se on yksi vuoden suurista kolmesta juhlasta. Sitä pidetään sapattina, joten tuo kuva oli esillä tuloaulassa. Tätä aikaa vuodesta pidetään valtaisan siunattuna ajanjaksona. Muinoin Laki annettiin Moosekselle ja 2 000 vuotta myöhemmin Pyhä Henki vuodatettiin 120 ylle, ja seurakunta syntyi.

”Minä itse olen sinun osuutesi ja perintöosasi.” 4. Mooseksen kirja 18:20

Valokuva oikealla: Shabbat Shalom, sapatin rauhaa -kyltti sairaalan sisääntuloaulassa.

Päätän viestini onnellisella uutisella: tämä pikkuinen sielu syntyi sinä päivänä, jona Jay operoitiin. Tässä hän on matkalla kotiin tuliterän äidin ja isän kanssa, jotka eivät halunneet tulla kuvatuiksi. Toivomme voida tuoda Jayn kotiin tällä viikolla. Kiitos, että olette kulkeneet rinnallamme.

Lähetämme teille Isän siunauksen Jerusalemista.

Jay, Meridel ja perhe

Dr. Meridel Rawlings; Box 84156, Mevasseret Zion, 9099079 Israel