Norwegian Newsletters

Bønne Opprop!

Jeg, Meridel Rawlings skriver på vegne av mi mann Jay. For fem dager siden ble han lagt inn på hjertemedisinskavdeling på Share Tzedek sykehus (Rettferdighetens Porter) i Jerusalem.

Han er under oppsyn og omfattende tester blir gjort for å finne ut av hans høye hjertebank, anpustenhet og vann i lungene. Han går på medisiner for berolige hjertet. I morgen skal de gjennomføre «et sjokk» på hjertet, legene stopper altså hjertet og starter det igjen for å regulere det. Vi trenger deres bønner i denne kritiske tiden og jeg takker dere for jeg vet der står med oss.

Jay og jeg hater å spørre om økonomisk hjelp. Vi finner det veldig ydmykende, og i en perfekt verden så kunne vi bare jobbet og aldri snaket om utgifter. Men slik er det jo ikke. Stress er en del av byrden her, og finansieringen er en av det som er høyet på listen. Om det er noen som helst mulighet for at du vil sende en donasjon i denne veldige travle tid så er vi så takknemlige.

2016 var et aksjon fylt år og det er grunnen til at man er litt sliten. Når vi kom tilbake til Israel har vi fått et slag etter det andre. Det føles ut som en slagmark, og med Jay ute av stand til å bidra, vet vi at vi er under trussel. Kontoret er fortsatt i huset, og fortsetter så godt vi kan.

Dette er sendt med kjærlighet fra vårt hjem til ditt. De største velsignelser for denne Hanukka og Juletid.

Meridel Rawlings med sønner og teamet.


2. januar 2017.

Dette er Meridel som sender dere en oppdatering på Jay sin situasjon, en veldig rask og kort overblikk av hans liv. Himmelsk Nåde har overskygget hans liv siden begynnelsen. Jeg tror det siden Jay er kjent for sin mildhet og omsorg til og med ovenfor en feil. Noen ganger er resultatet av en slik karakter de skruppelløse som aldri unnlater å utnytte. Men her skriver jeg til ekte venner.

De siste tre ukene har jeg tenkt en del på ekteskapsløftene vi gav hverandre…spesielt på ordene..i sykdom og i helse. Vel, den tiden er her. Jay og jeg har vært gift i 48 år og har kjent hverandre i 50. som mange andre som jeg her skriver til, har vi levd et velsignet liv til det fulleste.

Hans historie er uvanlig. Jay var dødfødt, og hans tante Netta var operasjonssykepleieren som assisterte legen når de utførte keisersnittet på Jay sin mor. Hun nektet å gi opp barnet og dyppet kontinuerlig hans lille blå kropp i ulike badebaljer…en varm, den andre kald. Etter 20 minutter tok han sitt første åndedrag. Han var født i bønn. Hans far Victor ble drept i Nederland under 2. verdenskrig når Jay var 14 måneder gammel. Men han har ett kjærlighetsbrev fra sin far som han aldri fik møte.

I 1975 besøkte vi jødiske lokalsamfunn i Frankrike. Vi var gjester i et hus av en kjent doktor i Marseille. Det var januar og vi var klare for å dra videre til Spania med våre tre små sønner for å besøke de jødiske lokalsamfunnene i Katalonia og Madrid. Den natten før vi dro, døde Jay. Det var en forferdelig opplevelse, men HERREN Gud Den Allmektige hørte mine skrik og brakte Jay tilbake til live etter 24 minutter uten puls. Doktoren ble skremt langt inn i margen….dette var etter at han hadde forsøkt å gjenopplive hjertet mange ganger. Vår G_D gjorde det! Vi tok ham til Militær sykehuset i byen og der var det 8 leger som stod rundt hans båre og fulle av undring av hans historie…du kan lese om dette i detaljer i den neste utgivelsen om vår livshistorie.

Alt var rolig med hjertesaken til Jay frem til mai 2011 da Jay ble tatt til hjertemedisinskavdeling på Jubilee Hospital i Victoria , Canada, for utfyllende tester. Den gangen jobbet hjertet overtid.

Så denne sommeren, igjen var vi i Canada og Jay undergikk undersøkelser i en 24 timers periode grunnet hans raske hjertebank. Ingen konklusjon ble gitt før i desember 2016 når vi måtte ta han til Sharay Tezdek sykehuset i Jerusalem. I en uke ble undersøkelser gjort og diagnosen «hjerte feil» ble gitt, men nå har vi flere detaljer.

Han mottok god pleie fra Professoren i Kardiologi som befalte en måned med fullstendig hvile. Jay er hjemme med oss, men uten styrke. I dag, den 2. januar 2017 sa vår familie lege at «Hjerte hans er ustabilt og han trenger oppsyn». Han har mange flere tester som skal tas de neste tre ukene når han skal legges in igjen.

Vi takker deg for dine bønner, kjærlige hilsninger og gaver for å få oss gjennom denne prøvende tiden. Jeg vil svare dere mer kjære venner. Vi vil holde dere oppdatert og vi vet dere vil fortsette å be for John Victor Rawlings sin fullstendige helse. Til våre Jødiske venner, hans far er Victor Alloway Rawlings og hans mor Sheena Rawlings.

Følgende er noen svært trøstende responser: Israel:

«Like før Shabbat ringte inn: Vi er verdsetter deres tidløse arbeid på Israels vegne. Vi ber for dere alle, spesielt Jay og fullstendig helbredelse. Jeg vil løfte mine opp mot fjellene hvor min hjelp kommer i fra. Min hjelp kommer i fra Herren, himmelens og jordens Skaper. Dette viser oss Guds kraft til hjelp.»

– Hillel Goldberg Finland:

«Jay skal overleve! Vi holdt hender og bad for han og for deg og Rawlings familien på Armon Virta (Elven av Liv) menighet under julegudstjenesten. Guds Ånd er Hellig og Trofast og han minnet oss om dere, kjære Meridel. Hvil deg nå»

– Asko og Kirsi Canada:

«Jeg hører din store bekymring og mitt hjerte svarer med kjærlighet og bønner. Jay sin situasjon er alvorlig og han kan få slag om ikke det håndteres godt med blodfortynnende midler. Hjerteflimmer kan forårsake at en propp dannes i hjertet og kan havne i lungene, eller hjernen. Legene vil kanskje forsøke en annen metode. Han må lytte til ekspertene. Jeg er glad han er i Israel der legene er så dyktige. Han må vite at det hjerte han er og har er så verdifullt at vi ikke kan miste han. HVIL!».

– Pat and Paul. Israel:

«La oss håpe at du vil være med oss på neste bibelsamling. Vi ber så klart for din helbredelse». – Rabbi Shlomo.

Norway:

«Kjære, elskede Meridel! Fred!

Jeg ønsker bare å meddele at vi er så lei oss på Jay og familiens vegne. Vi står sammen med deg i bønn for helbredelse. Ingenting kan hindre oss fra Guds kjærlighet! Han kan og vil gjøre mirakler.

– Thor Arthur og Inger Johanne Israel:

«WoW! Jeg har alltid sagt at Jay har et stort hjerte….Han må spare litt til seg selv for nå så han kan fortsette og dele det med verden. Oj, det er hardt for en så vital person å slakke ned tempoet. Om han bare lytter til halvparten av legens råd så vil han snart være oppe og gå. Dette og vil gå forbi!

Ring meg når som helst, og vi kan ta en kaffe. Kjærlig hilsen Sheila

Canada:

Jeg ble trist av å lese om Jay. Jeg håper det trøster deg å vite at dette skjedde i Israel hvor det finnes fantastiske medisinske behandlinger, og ikke i Nepal! Jeg ber for ett sterkt hjerte vil bli gjenopprettet i Jay.

-Audrea