Norwegian Newsletters

Still Small Voice takker dere…

Februar 2016

Shalom

Brev og gaver fra dere ventet på meg da jeg kom hjem fra Nepal tidlig i morges. Jeg sier hjertelig takk! Jay, Daniel, vår yngste sønn og jeg var i Nepal i tre veldig tøffe uker og arbeidet sammen med å filme vår siste dokumentar. Ved Guds nåde er det en TV som gir et sterkt bilde av menneskehandel og seksuelle overgrep av barn. Hele kloden er en lekeplass for onde mennesker som utnytter barn i kriminelle virksomheter som årlig innbringer 200 milliarder dollar. Dere husker sikkert at dere hjalp meg og våre eldste sønner David og Chris med flybilletter for å starte filmarbeidet i Nepal i mars 2013. Da så David for seg CAN eller Change Action Nepal (forandring-handling-Nepal) som blir etablert i Nepal i disse dager.

Daniel er fortsatt i arbeid i Kathmandu med filming, først og fremst av gatebarn. Tre av mine sønner har sagt det samme etter sine besøk i Nepal; «Våre liv blir aldri mer de samme». Joshua ber meg ta ham og hans tre døtre med dit for å møte våre ‘barn’ i sommer. Vi vil be inderlig til Gud om dette.

Det er viktig for meg å fortelle dere at sorgen som man opplever på slike reiser som dette, er følbar. Samtidig er jeg slått av det enorme motet, oppfinnsomheten og motstandsdyktigheten til de nepalske folk som strever veldig bare for å få mat. Byen Kathmandu er mørklagt om natten, de har strøm bare 12 timer i døgnet. Det er vannmangel overalt på grunn av jordskjelvene selv om millioner av dollar er gitt til hjelp. De hardest rammede områdene har fått lite eller ingen ting, derfor har mange liv gått tapt. På grunn blokaden ved den indisk/nepalske grensen er det mangel på gass til koking. Normalt er prisen på en gassflaske 1500 rupi. På svartebørs koster den 8000. De fleste koker med ved.

Nepal er nederst på listen av korrupte land, nr. 154 sammen med Afganistan og Bangladesh. Jeg har alltid stilt spørsmål, og når jeg nå spør Herren, (jeg vet at det lyder veldig åndelig), ber jeg om hjelp av min himmelske Far til å forstå denne umulige situasjonen.  Bibelen sier; «Vokt ditt hjerte fremfor alt, for livet eller død avhenger av det!» På dette stedet møter vi det mest grunnleggende spørsmål i hver sving. Jeg tok disse ordene veldig alvorlig, bestemte meg for ikke ‘å dømme’ mens jeg ennå en gang vandret gjennom dødsskyggens dal i Nepal.

Nepal, en nasjon med 27 mill. mennesker er nederst på listen av korrupte stater. Jeg så denne nasjonen som fremst i verden og som ‘et høyalter’; et alter for offer, dekket av blod og ofret til denne verdens guder; sensuelt, utspekulert, mørkt og morderisk. Enhver uren ånd fester her. Det er et bloddekket alter; okser, geiter og til tider mennesker ofres. Det som bekymrer meg mest er en passiv ånd som jeg finner dødelig og som går hånd i hånd med å gi bort jentene. Noen fjerntliggende landsbyer er uten jenter i dag. De er solgt. Lytt til Asias smerte, jeg som er mett og som aldri gikk sulten i mangel på brød.. Jeg ser og prøver å be. Jeg har besluttet å kutte ut et måltid pr dag.

Mitt arbeid er å se og trygle den Allmektige om varig forandring. Urene sex-demoner ligger dypt i denne syke holdningen. Dersom hodet er sykt, er hele kroppen syk. Jeg dømmer ikke, jeg ber om å få komme og ‘binde og løse’ i Den hellige Ånds kraft. Med din hjelp støtter jeg lokale nepalesere som arbeider hardt for å bringe lindring til sitt folk. Indira, min adoptivdatter leter etter de som er drevet bort og herjet. La oss sammen følge dit Herren leder oss i denne sterke saken. Som en overlevende etter misbruk som barn vet jeg at jeg er kalt til å stå opp og gjøre en forskjell i denne nasjonen.  Vår Gud vil gi måten å gjøre det på. Takk for at dere står med meg i bønn og med gaver.

Jeg la inn et brev fra Nepal på våre hjemmesider i midten av januar med noen fargebilder, og dersom du har mulighet, vil du kunne dele Nepal på en mer konkret måte.

www.stillsmallvoice.tv Du kan bare logge deg inn under mine brev.

Fortsett å sende verdifulle brev, de er som dugg på fjellet Hermon og viser fellesskapet mellom brødre og søstre som bærer på et varig løfte om EVIG LIV. Salme 133.

Vær velsignet!

Meridel Rawlings


 

Et ord fra Jay:

“I løpet av de siste 40 år vi vært så heldige å kunne gi “en stemme til de tause” i media ved å skrive, regissere og produsere mer enn 130 dokumentarer; hovedsakelig om Israel, det jødiske folket og deres kamp for å komme tilbake til og gjenoppbygge sitt gamle “Løftesland” i henhold til Guds ord. Det har vært et stort privilegium for meg selv, Meridel og våre sønner.

Vi ville naturligvis ikke vært i stand til å gjøre noe av dette uten DERE, våre trofaste partnere og støttespillere. Takk for at dere lytter til Hans gode “Milde, rolige stemme” som har fått dere til å stå sammen med oss i bønn og finansiering. Det har vært en 47-års vandring i tro og lovprisning av Gud; Han har aldri sviktet. Noen av dere har stått med oss fra starten.

Jeg returnerte fra Nepal til Jerusalem før Meridel fordi jeg ble informert av Den Jødiske Verdenskongress og av Knessets Kristne Alliansegruppe at de i år hadde besluttet å gi sin årlige “Lifetime Achievement Award” (Belønning for livslang tjeneste) for vårt arbeide i media med å undervise et verdensomspennende publikum om Israels historiske og bibelske stilling/bakgrunn. Utdelingen skulle finne sted 28. januar. Heldigvis var sønnene våre David og Josh og barnebarnet Maya med meg på gallamottakelsen og middagen i det elegante nye Waldorf Astoria Hotell i Jerusalem.  Jeg gir denne æren til min HERRE!

Mange høytstående personer var til stede ved anledningen, blant andre styreformannen og CEO (administrerende direktør) i Jødenes verdenskongress som representerer alle jødiske organisasjoner i verden. Mange medlemmer av Knesset var også til stede og den tidligere Israelske ambassadør i USA, Herr Michael Oren.

Jeg nevnte i takketalen etter tildelingsseremonien; “en pris som denne er ikke resultatet av en persons liv, men en laginnsats eller skulle jeg si en families prestasjon.” Dere, våre trofaste partnere i mange år, er drivkraften hos de bak scenen som gjør slike ting mulig. Jeg takket dere offentlig i min tale. Jeg takket også alle Israelere som vi har intervjuet gjennom de siste 40 årene for deres uvurderlige bidrag til Israels historie. Faktisk har vi blitt gitt kontakt med noen av de mest spesielle og heltemodige mennesker. Gud har virkelig gitt meg “et vindu til verden på vegne av Israel’’ som jeg ba Ham om i Amsterdam allerede i 1975. Hvilken glede er det ikke å kunne fortelle dere at vi, ved Guds nåde, har vist eller dokumentert mennesker, steder og begivenheter gjennom mer enn halvparten av de årene Israel har eksistert som en nyfødt stat. La oss sammen takke Israels Hellige! Kan du si “Amen”?  Må Herren velsigne og styrke dere hvor dere enn er i verden!”

Jeg velsigner dere i takknemlighet.

Dr. Jay Rawlings.